Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

woensdag 4 maart 2015

Einde van de winter!!


Ach best wel triest toch... het einde van de winter in zicht, en helemaal geen fikse sneeuwbuien gehad of een elf stedentocht... Dus ik dacht ik maak een paperbag boekje en ga daar alle Noor stansjes van winter in verwerken...De paperbags had ik al een tijdje geleden gekocht bij Jenine in 3 maten... Small, Medium en XL Large.. Dus ik dacht leuk verwerk ik alle 3 maatjes in het boekje... nou mooi niet hé want maatje Medium was gewoon spoorloos verdwenen!!Alle laatjes , kastjes en bakjes open gehad maar nergens te vinden..Dus het is een boekje geworden met de maat XL Large(2 keer) en Small (1 keer)
Enne neem ff de tijd om dit rustig te lezen want het is een hele lang blogpost geworden..dus een bakkie koffie met wat lekkers erbij is niet overbodig!!


Ik heb de grote paperbags eerst dubbelgevouwen en  dan in elkaar gelegd. De eerste met de opening vooraan en de 2de  met de opening naar binnen. In de vouwlijn heb ik 2 gaatjes gemaakt.
Om de kleine paperbag er in  te bevestigen heb ik een strookje cardstock van 2 cm breed en de hoogte van de paperbag gesneden en dubbel gevouwen. Ook daar 2 gaatjes in de vouw en 1 rand vastgeplakt aan de kleine paperbag. deze zit trouwens met de opening naar boven in het boekje. Met touw door de gaatjes heb ik het boekje vast gestrikt aan de buitenkant.


Het dessin papier is het winterblokje Winter Wonderland. Alle vintage plaatjes in het albumpje zijn van Pion Design.
Achter dit plaatje heb ik de geweldige ronde mal geplakt met daarop  2 ijskristallen op elkaar geplakt.
De slee had ik nog niet zolang dus die kon ik toch nog mooi gebruiken op dit project.
De sneeuwrand komt er nog net onderuit!
De handschoentjes heb ik uit kraft papier gesneden en met fun flock er een bont randje aan gemaakt.
Bovenin het verticale stukje design papier heb ik een opening gelaten waar een tag in geschoven is.
De tekst Snow much fun is een oudere stempel sheet maar natuurlijk hier heel fijn bij te gebruiken!
Aan het touw waarmee het boekje vast gestrikt is heb ik de schaatjes gehangen.

Voorin een label gemaakt met  een klein restje border en aan weerskanten van het design papier ook een restje van een blauwe mal geplakt.
De eerste 2 pagina's zijn dan aan de beurt:
De linker is zonder plaatje gedaan maar wel met de mooie banner tekst.  Het bingokaartje er achter geplakt en een postcard stempel erbij gedaan.
Aan de rand de ijskristal rand nog verwerkt.
De rechterkant heeft weer een vintage plaatje die op een blauwe mal is geplakt. De tekst, het mutsje en het labeltje is van Dutch Doobadoo.
Ik vond nog de leuke vintage flourish bloemetjes mal terug en vond dat hier wel leuk bij passen!
De middelste  pagina;s zijn alweer aan de beurt. Hier zie je ook de smalle paperbag zitten.
Deze pagina is weer zonder plaatje, maar met een aantal leuke stansjes.
De blauwe border zit achter een strook design papier verwerkt waar een stukje touw omheen gewikkeld is. Daaraan hangt weer een labeltje van Dutch Doobadoo.
Onderaan het hartje met een bloementoef  en een half stansje allemaal in wit.
De kraft teksten zijn chit chat teksten van Tim Holtz.


In de kleine paperbag zit een tag van Joy Crafts. Deze heb ik met restjes beplakt en nog een tekst op verwerk. Nog een paar postcard stempels om het af te werken.Op de paperbag zelf een randje kant met daarachter een border geplakt. 2 tags erbij en een bloemetje en dat vond ik genoeg.

De achterkant simpel gehouden met een sneeuwpop van Dutch Doobadoo weer en een  restje van de filmstrip. De tekst komt van een stempel van Scrap Berry.
Deze pagina heeft een beetje een stoer karakter door de  gears die ik erop verwerkt heb. Bovenin heb ik er 2 handschoentjes aan gehangen(DDBD)
Het woord winter kwam hierop goed uit en achter het plaatje nog de rechthoek mal geschoven. In mijn restjes bak stansjes vond ik nog een stukje rand wat ik bovenin heb geplakt.

Oke dan de laatste 2 pagina;s hoor....
Hier heb ik de note book stans gebruikt op het dessin papier. De grote witte tag is een grunge stempel van Noor. Ik heb er bovenin een gaatje gemaakt en een tekst op gestempeld. Zo dient hij mooi als tag.
Voorin nog een andere tag  geschoven met een streepjes code stempel erop geplakt.  Op het de halve doily heb ik nog een winter tekst gedaan.
 Hier heb ik weer eens een oudere doily stans uit de kast gehaald... samen met de ster rand vond ik dat wel een mooie combi.
Ik had de ronde ijskristal  stans nog niet verwerkt dus die moest hier wel bij gebruikt worden.
Het mutsje ook weer met fun flock gedaan en de tekst in een banner gesneden.
Ook hier kan een tag in geschoven worden en daar heb ik nog een grunge stempel op verwerke met daaroverheen de kleine hartjes rand.
Weer het lieve vintage frourish bloemetje gebruikt met een tekst van Scrap berry.
Ik heb door het hele album heen  gesso gekliederd om nog meer het winter effect te creëren.

Nou met dit albumpje neem ik ( voorlopig) afscheid van de winter met een kleine snikje hihihih maar ja ik maak eigenlijk het hele jaar door kerst en winter kaartjes dus ik denk dat er later in het jaar toch wel weer wat voorbij komt hoor!

Ik wens jullie een mooie  dag toe!

Liefs Tiets xx

Canvas Corp - XLarge Paper Bags - Kraft - 15,9 - 23,5cmCanvas Corp - Small Paper Bags - White - 8,89 x 13,34 cmScrapvel PION design - From Grandma`s Attic - Fairytale of Winter

Paper Distresser - Tim Holtz  DecoArt Media - Gesso - White Noor! Design -  Vintage Flourishes - Bloem (2st)   Klosje jute touw 25 gr.  Tim Holtz - Distress Inkt - Mini Kit 3
 

6 opmerkingen:

Bianca van Tilburg. zei

Wat een gaaf idee Tiets en het ziet er zo gezellig uit je creatie.
Helemaal top.
Liefs Bianca.

Doris zei

Prachtige creatie !!
Gr Doris

marleen doornaert zei

wat is deze weer mooi geworden

KarinsArtScrap zei

schitterend project heb je gemaakt
Gr Karin

Sylvia zei

Wauw!!! wat een prachtige creatie.

Groetjes Sylvia

karinshobby zei

Prachtig!! Wat een werk 👍
Lieve Groetjes Karin XX