Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





zondag 25 november 2018

Mixed Media met Embellishment Mousse

Van de week zagen jullie al in onze FB groep een stukje van mijn creatie met de Nuvo Embellishment Mousses. Wat een gaaf spul is dat, je kunt er zoooo veel mee! Ik heb er een achtergrond mee gemaakt met een mask stencil, bloemen, blaadjes en zelfs houten ornamenten mee gekleurd (die je dan ook heel gaaf kunt embossen met clear embossingpoeder) en heb het zelfs verdund met water om het als 'waterverf' over mijn craquelé rand te gebruiken.



Ik ben begonnen met 2 cirkels van 18,5 cm te knippen uit dun chipboard. Deze heb ik voor de stevigheid op elkaar geplakt. Met Gesso heb ik de cirkels wit gemaakt. Hier overheen heb ik rondom een brede rand gemaakt met Crackle Paint. Toen dit droog was met ik er met verdunde Embellishment Mouse – Aquamarine overheen gegaan. Het is nu net waterverf die daardoor goed in de crackles komt.




Daarna heb ik het 'Pronty - Mask Stencil - 147 x 147 mm - Ornament Flowers' met stukjes schilderstape op de cirkel geplakt en met dezelfde mousse het stencil opgevuld.




Die bloemen die ik heb gebruikt komen uit de set ‘49 And Market - Vintage Shades Cluster – Blue’



Een aantal bloemen heb ik gekleurd met Coral Calypso en Aquamarine mousse met behulp van een tool uit de PanPastels Soft Knife & Covers Mix set. Dat werkt echt heel makkelijk.



Het groene blad heb ik met de Burnished Bronze mousse bruin gemaakt. Het krijgt dan ook gelijk een mooie glans.




Met een kwastje heb ik op een paar plekken op de bloemen wat ‘Finnabair - Art Basics - Soft Matte Gel’ aangebracht en hier ‘Viva Decor - Eiskristall - IJs/sneeuw’ op gestrooid. Dit zijn kleine acrylstukjes die een ijseffect geven. Zo krijg je een leuk winters effect.




Ook een paar houten swirls heb ik gekleurd met de Burnished Bronze mousse. Deze heb ik in een Versamark inkpad gedrukt en er clear embossingpoeder op gestrooid en verhit voor een mooie glans.



De leuke ‘Love’ pijl is een stansmal uit de set ‘Marianne Design - Collectables - Arrow sentiments (Jenine Siemerink)’.




Rondom de cirkel heb ik met Powertex - 3D Balls – Medium en Large een rand gemaakt. Hiervan heb ik een aantal balletjes ook een kleur gegeven met een kwastje en met water verdunde mousse.




Bedankt voor het kijken en ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb kunnen geven wat je allemaal met de Embellishment Mousse kunt doen. En op YouTube vind je nog veel meer ideeën en technieken!


Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.


Nuvo - Embellishment Mousse - AquamarineNuvo - Embellishment Mousse - Coral CalypsoNuvo - Embellishment Mousse - Burnished Bronze Pronty - Mask Stencil - 147 x 147mm - Ornament Flowers Finnabair - Art Basics - Mixed Media Silicone Brush 2PanPastels - Tools - Soft Knife & Covers Mix setFinnabair - Art Basics - Brush Set 7/Pkg 49 And Market - Vintage Shades Cluster - Blue  Finnabair Art - Heavy Gesso - 8.5oz - White Finnabair - Art Basics - Soft Matte Gel - 8.5oz Viva Decor - Eiskristall - IJs/sneeuwMarianne Design - Collectables - Arrow sentiments (Jenine Siemerink) Powertex - 3D Balls - LargePowertex - 3D Balls - MediumWOW embossingpoeder - Clear Gloss - Super Fine VersaMark Watermark Stamp Pad