Pagina's

woensdag 21 maart 2018

So Spring - stempelkaart

Hoi allemaal,

Hier eindelijk weer eens een blogpost van mij. Ik neem mij elke keer voor om een blogpost te schrijven, maar toch kom ik er steeds niet aan toe, zo frustrerend. Denk dat ik inmiddels nog wel zo'n 30 blogposten kan/moet schrijven. 

Ondertussen ben ik wel vrij actief op Facebook en FacebookLIVE, dus wil je niks misschien van mijn creaties dan zou ik zeker even lid worden in onze Facebookgroep: http://www.facebook.com/groups/HobbyVision

Onderstaande kaart is ook 1 van de kaarten die ik voorbereid had voor de FacebookLIVE uitzending van afgelopen woensdag 14 maart. Tijdens de LIVE uitzending heb ik deze kaart nog in een andere kleurencombinatie gemaakt. Ik zal beide kaarten hieronder beschrijven en ook het filmpje erbij plaatsen.


Voor de vorm van de kaart heb ik een stansmal van Studio Light gebruikt uit de So Spring lijn. De geschulpte ovaal heb ik gestansd uit WaterArt papier van 300 grams en de bovenste 2 ovalen uit 185 grams.
Als eerste ben ik begonnen om bij de kleinste ovaal aan de rechterkant een vlinder met script te stempelen met Versamark, hier witte embossingpoeder overheen gestrooid en dit verhit met de heattool. 

Daarna heb ik de prachtige opengewerkte stans (links) uitgestansd, deze komt ook uit de So Spring lijn van Studio Light. Vind je het lastig om hier met een blending tool overheen te gaan ivm kleine losse papiertjes, dan kun je er ook voor kiezen om dit pas te doen nadat je de kaart op kleur hebt gebracht.

Ik heb voor deze kaart 3 kleuren Distress Oxide inkten gebruikt:
Bundled Sage, Wilted Violet en Squeezed Lemonade.

Nadat de kaart op kleur was ik er wat water overheen gesprayed met mijn Nuvo Light Mist spraybottle en daarna verhit met de heattool. Dit geeft een heel mooi effect. Daarna kun je nog wat stempelen over de achtergrond, ik heb hiervoor de mooie background stempel van Studio Light gebruikt. Dit heb ik gestempeld met de Distress Oxide Bundled Sage.

Daarna heb ik de 2de ovaal met Distress Oxide Wild Honey op kleur gebracht en de geschulpte ovaal met de Bundled Sage. Deze 3 op elkaar geplakt en de basis van je kaart is klaar.

De vlinder heb ik met VersaMark inkt op vellum gestempeld, witte embossingpoeder er overheen gestrooid en verhit met de heattool. Deze uitgeknipt en alleen in het midden vastgeplakt zodat de vleugels los blijven.

Daarna ter decoratie nog wat stansjes uitgestansd en erbij geplakt, wat doodles met de witte Signo Uniball en een paar parels met de gele Nuvo parelpen.


Omdat ik het nooit leuk vind om.2 exact dezelfde kaarten te maken heb ik hem tijdens de LIVE met andere kleuren nogmaals gemaakt. Dit keer heb ik de volgende kleuren Distress Oxide inkten gebruikt:

Blueprint Sketch, Shaded Lilac, Broken China en Wilted Violet.

Om de kleine stansjes op te plakken heb ik het Easy Connect Craft Tape gebruikt. Op de woorden love heb ik nog wat Ultra Thick Embossing Powder van Ranger gebruikt.

Wil je graag de opbouw van deze kaarten zien? Neem dan een kijkje op ons YouTube kanaal:

Ik hoop dat ik jullie met deze creaties weer kan inspireren. Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne en gezellige dag. Bedankt voor jullie bezoekje en de leuke reacties die jullie steeds achterlaten.
Liefs Jenine xXx

Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.
Studio Light - So Spring - Clearstamp A6 So Spring - STAMPSS282 Studio Light - So Spring - Clearstamp 14x14 cm So Spring - STAMPSS286 Studio Light - So Spring - Stansmal STENCILSS75 Studio Light - So Spring - Stansmal STENCILSS78 Studio Light - So Spring - Stansmal STENCILSS79 Studio Light - So Spring - Stansmal STENCILSS81 WaterArt Aquarelpapier - 20 sheets / A4 / 185 grs Vellum A4 - wit - pak 5 vel Viva Decor - Vierkante zachte sponsjes Distress Oxides Ink Pad - Blueprint SketchDistress Oxides Ink Pad - Broken ChinaDistress Oxides Ink Pad - Shaded LilacDistress Oxides Ink Pad - Wilted VioletDistress Oxides Ink Pad - Bundled Sage    Distress Oxides Ink Pad - Wild Honey Distress Oxides Ink Pad - Squeezed LemonadeNellie Snellen - Heat Resistant mat / Craft sheet Papermania - Basics heattool - Pink (European Plug) WOW embossingpoeder - Bright White - Super Fine WOW! Embossingpoeder - Large 160 ml - Opaque Bright White Super Fine CraftEmotions EasyConnect (dubbelzijdig klevend) Craft sheets A5 - 10 sheets Nuvo - Crystal Drops - Dandelion Yellow

1 opmerking: