Pagina's

zaterdag 20 november 2021

Telefoon hoesje met stone paper

 Hallo allemaal,


Dit keer laat ik jullie eens wat anders zien.
Ik ben namelijk met stone paper aan de slag geweest en heb mijn eigen hoesje voor mijn mobiel gemaakt en daarbij nog een klein mapje voor wat spaarkaartjes.

Het eindresultaat is in het groenig, maar ik heb even een voorbeeld gemaakt met roze tinten want ik dacht later pas dat het misschien wel leuk was om met jullie te delen.

Ik had al wel eerder wat met stone paper gemaakt zoals een etui voor pennen en een mapje voor haaknaalden. Maar dat was een andere techniek. Deze techniek heb ik van mijn collega.


Als eerste zet je met een mask naar keuze een leuk patroon op het stone paper met b.v. Dutch Doobadoo transparante texture paste. Maar dat kan ook met een ander merk natuurlijk, als het maar transparant is.
Ik heb op een A4 vel stone papier twee keer een A5 mask gebruikt.
Dit heb ik goed laten drogen, en een klein beetje met een heattool geholpen omdat het mij niet snel genoeg ging whahaha...


Daarna spray je veel water op het stone paper.
Neem dan aqryl verf, in dit geval Cadence hybrid, en zet dat met een natte kwast op.
Eerst heb ik de lichtste kleur gebruikt die ik over het gehele papier heb gedaan.
Als dat een beetje droog is, dan neem je een tint donkerder verf, ook weer heel nat zodat het goed loopt.
Dit laat je weer heel goed drogen. En ik heb gemerkt dat het laten drogen aan de lucht mooier is dan met een heattool, maar ja, geduld he, dat is een dingetje hihi.

Daarna heb ik nog een vel stone paper op kleur gebracht maar nu zonder de mask en textuur pasta
Dit vel is dan voor de binnenkant.

Toen het stone paper naar mijn zin wat heb ik een oud telefoon hoesje gepakt en daarvan heb ik
eerst de linkerkant op chipboard getekend/omgetrokken en toen een rechterkant.
Dit heb ik uitgesneden en op het stone paper gelegd met een ruimte er tussen zo dik als je telefoon houder wordt.  Ook heb ik een strookje geknipt voor de sluiting.

Daarna heb ik het tweede vel erop gelegd en ook deze op maat geknipt.


Toen ik de twee delen stone paper op maat had, heb ik eerst het strookje, de sluiting, voorzien van een stel magneetjes. Dit heb ik tussen dat strookje geplakt. Daarna heb ik met de WeR book binding tool gaatjes langs de rand geprikt en met een naald en stevig draad dit vast gestikt.
Deze heb ik toen aan de zijkant tussen de twee delen gelegd zodat dat mee gestikt word in de zijnaad.

Ook op de voorkant heb ik een aantal magneetjes geplakt. Zo kan het hoesje sluiten.
Als laatste nog een strookje voor b.v. pasjes aan de linkerkant gelegd en toen ben ik het geheel rondom gaan prikken met de binding tool. Toen alle gaatjes geprikt waren, heb ik er stiksteekjes doorheen gemaakt met stevig draad en een naald. Die naald zit ook in de binding tool set.


Als laatste nog van een restje een klein mapje gemaakt voor wat spaarkaartjes en zo heb ik een nieuw telefoon hoesje. En dit is weer zo leuk om te doen, dat het denk ik niet bij deze blijft hihihi...

Het hoesje op de foto heb ik dus in het blauw/groen gemaakt met Cadence hybrid aqryl verf.
Ook gaat dit heel mooi met de Liquid Acrylic van Finnabair. Maar wellicht ook met andere merken.

Wie weet zie ik binnenkort in de groep wel leuke zelfgemaakte telefoon hoesjes en wens ik je veel plezier met het maken er van.


      


  

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee. Ik had nog nooit van stone paper gehoord,maar ik ga het zeker bestellen. Misschien kun je een keer een YouTube filmpje maken met dit product?

    BeantwoordenVerwijderen