Pagina's

zondag 23 januari 2022

Boekkaart

Hallo allemaal,

Vandaag mag ik mijn eerste blogbericht plaatsen als nieuw lid van het Designteam Hobbyvision, hartstikke leuk!
Ik heb voor jullie een leuk kaartmodel uitgewerkt, die ik onlangs zag op het internet. Aan de hand van foto’s neem ik jullie mee in de werkwijze van dit superleuke kaartmodel.

We beginnen met het snijden van 4 stukken cardstock van 14 x 20 cm en deze 4 stukken moeten gerild worden aan de lange zijde op iedere 2 centimeter. Na het rillen, moeten de rillijnen in berg- en dalvouwen gevouwen worden en even goed scherp maken met een vouwbeen.


Nu hebben we 4 stroken met berg- en dalvouwen om de 2 cm. Van deze 4 stroken maken we een vierkant frame, door de hoeken in elkaar te vouwen en op de bovenste en onderste hoeken wat lijm te doen om ze zo aan elkaar te laten zitten.
Nu hebben we een frame zoals op onderstaande foto.
Snijd nu een stuk designpapier van 14 x 14 cm, wat je als achtergrond in je frame wilt hebben en plak dit op het frame.
Snijd nu nogmaals een stuk designpapier uit van 14 x 14 cm en snijd hier een vierkant uit op 2 cm van elke zijde, zodat er alleen nog een frame overblijft en plak dit op de voorkant van het frame.
Snijd nu 2 stukken cardstock van 15 x 15 cm en 1 stuk cardstock van 4 x 15 cm. Dit laatste stuk moet gerild worden op 1 cm en 3 cm aan de korte zijden.
De beide rillijnen mogen gevouwen worden en de 1 cm delen voorzien van tape, want dit worden plakstrookjes. Op deze delen mag aan beide zijden een stuk cardstock van 15 x 15 cm bevestigd worden.


Om deze creatie mooi te laten sluiten heb ik aan de binnenkant aan beide zijden een lintje verwerkt, zodat de creatie met een strikje gesloten kan worden.
     

Aan de binnenkant van de creatie plak je aan de rechterkant het gemaakte frame en aan de linkerkant een stuk designpapier van 14,5 x 14,5 cm. Ik heb aan de binnenkant een pocket gemaakt aan de linkerkant, maar dit kan natuurlijk ook weggelaten worden.
Voor in de rug mag een strookje designpapier gesneden worden van 14,5 x 1,5 cm.

Op de voor- en achterzijde moeten ook 2 stukken designpapier van 14,5 x 14,5 geplakt worden en een strookje van 14.5 x 1,5 cm voor op de rug van de creatie. Als de creatie nu gesloten wordt met het strikje, dan lijkt de creatie aan de buitenkant precies op een boek, een boekkaart!
Nu de creatie leuk pimpen en een leuk "verhaaltje" aan in het boek-frame verwerken.


Ik hoop dat ik jullie wat heb kunnen inspireren met deze blog en tot een volgende keer!

Groetjes Gerlinde

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk boek, heb hem toevallig ook gemaakt een paar dagen geleden. Wilde hem als live geven op ons mutsen cluppie, nu maar iets anders bedenken. Anders is het net of ik jou ideetje gepikt heb. Hihihi. Ach kleinigheidje blijf je houden. Maar hij is super in deze valentijn uitvoering

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, superleuk model en heel schattig opgemaakt. Dankjewel voor de tutorial.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig gemaakt, een boekjaar op mijn to do list ❤️
  Groetjes en bedankt voor de uitleg ❤️
  Tine

  BeantwoordenVerwijderen