Hebben jullie die stans al gezien van Eileen Hull? De wrapped journal stans, dat is echt een toffe stans om zelf journals mee te maken. Ik maakte voor vandaag een aantal voorbeelden.
Ik gebruikte voor deze journals dik watercolor papier, maar mixed media papier zou ook prima kunnen, zolang het maar stevig genoeg is en groot genoeg (A3). Dit papier was 1 mm dik en ik gebruik mijn Big Shot Plus zodat de mal er goed doorheen past. Het is een vooral een lange stans en geen brede stans. Zoals Patricia begin december al noemde, als de stans in de breedte door je machine past, zorg dan dat je platen lang genoeg zijn om de stans te bedekken.
Ik begin met het stansen van mijn basis. Ik gebruik hiervoor dik aquarelpapier en mijn Big Shot Plus.
Omdat bij mij de de ril lijnen ook gesneden zijn ga ik de achterkant beplakken met notenpapier en het toffe industrial papier van Studio Light. Het beplakken leek van de binnenkant leek me sws een tof idee, maar komt nu des te beter uit. Ik gebruik voor het plakken matte medium.
Na het beplakken en drogen ga ik verder met de voorkant. Met drie verschillende stencils geef ik de buitenkant 3 verschillende looks. Met een palet mes breng ik de modeling paste aan door het stencil.
Het schoonmaken van mijn stencils doe ik op blaadjes uit het visual journal. Dit geeft een subtiel en dun laagje structuur aan de pagina en zo heb ik gelijk een eerste laag gecreëerd voor een nieuwe journaling pagina. De pagina heb ik uit de ringband gehaald en met het planner punch board maak ik gaatjes op de juiste plek zodat deze pagina's weer in mijn planner passen.
Na het drogen breng ik her en der crackle past aan met een kwast. Laat deze laag aan de lucht drogen, dit geeft het mooiste crackle resultaat.
Ik zorg dat je crackle paste goed is opgelost en breng kleur aan met mijn geliefde watercolor. (Alcohol) inkt zou je hier ook goed voor kunnen gebruiken. Ik kies voor drie verschillende basiskleuren, met een detail kleur die goed bij de basis kleuren passen. Roze met een donkerrode kleur, blauw met donkerpaars en groen met donker okergeel.
Nu de kleuren bepaald zijn ga ik verder met het bedenken wat ik nog meer op deze toffe covers zou kunnen verwerken. Ik pak mijn brievenbusdoosje erbij waar ik rest stukjes papier, touw en stof in bewaar en kijk wat hier nog in zit waarmee ik zou kunnen werken.
Het combineren van papier en stof vind ik een erg fijne combi. Voor het blauwe boekje kies ik stukjes gescheurd karton, reststukjes van scrappapier van Pion Design en een stuk dik jutetouw om te wikkelen. Ik plak het papier op met matte medium en het touw met een lijmpistool. Ik plak deze alleen aan de voor- en achterkant vast en niet op de zijkant, dit geeft de cover ruimte om te kunnen bewegen.
Voor het groene boekje een stukje jute lint met een strook stof die ik knip uit een oud gordijn en met verdunde acryl schilder ik deze strook in de juiste kleur. Ik plak een reststukje van een doily op met tacky glue en ik maak met de label it het label grateful. Het strookje gordijnstof en het jute plak ik vast met een lijmpistool en ik naaide het blaadjes label vast met donker gekleurd glitterdraad.
Met een witte posca pen zet ik de letters beautiful moments extra aan op de blauwe cover. En kies ik een aantal steampunk buttons uit die ik vast plak met tacky glue. Het wikkeltouw plak ik deels vast met een lijmpistool en ik zorg ervoor dat de gebogen rug en voorkant los blijven.
Voor de binnenkant maakte ik inserts met verschillende soorten papier. De maat is 10,5 cm hoog en 17 cm breed. Je vouwt het pappie dubbel op 8,5 m in de breedte. Ik naai de inserts aan elkaar met heel dun touw, je kunt de inserts ook nieten. Zorg dat je niet teveel blaadjes erin stopt.
Ik hoop jullie hier mee weer te inspireren en aan te moedigen om zelf heerlijk aan de slag te gaan. 💙
1 opmerking:
Heel mooi! Groetjes Betha
Een reactie posten