Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

donderdag 21 april 2011

Gequilt kussen

Ik heb een boek meegenomen uit de winkel met een paar leuke patroontjes erin. Een westfalenstoffenpakket en dan aan het werk. Dat werk begint met denken: wat ga ik maken en hoe ga ik het doen. Welke stofjes ga ik gebruiken. Als eerste heb ik een een kussen gemaakt.

 Het middelste grote vierkant is 28x28 cm en daarop heb ik 2 harten genaaid. De onderste is 1 cm groter. De kleinste is op de onderste vastgenaaid met de festonsteek van de naaimachine. Het onderste hart komt eronder uit en is verder niet vast genaaid of afgewerkt. Om het grote vierkant heb ik een rand van 1 cm gemaakt en daarom heen een rand van kleine vierkantjes. Deze zijn 5x5cm. Als laatste nog een smalle rand van 2.5 cm.
De top, het naaiwerk, is klaar. De tussenlaag is een dunne fiberfil en de voering is een dunne witte katoen. Nu begint het quilten. het middelste vierkant heb ik om het hart heen met de naaimachine gequilt(meanderen).

Meanderen: Je zet op je naaimachine het stopvoetje, De handel om je voetje naar beneden en naar boven te doen kan ook in een tussenstand. De transporteur zet je naar beneden. Zo kun je de stof vrij onder het voetje doorschuiven en zo een slinger borduren/naaien.

Op alle kleine vierkantjes heb ik een rondje gequilt met de hand. Als mal heb ik een klosje quiltgaren gebruikt: Zet het klosje rechtop op de stof en teken er met een krijtje of verdwijnstift een rondje om heen. Haal het klosje er weer af en je kunt het rondje quilten. 

Voor de achterkant van het kussen heb ik een leuke katoen uit het stoffenpakket gebruikt. Onderin heb ik een rits genaaid, zodat er een binnen kussen in kan. 

Alle maten die ik genoemd heb zijn excl. naad. Wil je een groter kussen maken kun je de maten natuurlijk ook naar eigen wens veranderen.


4 opmerkingen:

Janny zei

oooh wat prachtig gemaakt!

hobby@Janet zei

Wat een mooie quilt heb je gemaakt!!
Die zachte kleurtjes zijn heel erg mooi!!

Groetjes Janet

Liefs Ineke zei

Wat is dit schitterend gemaakt. Geweldig mooi.

Gr. van Ineke

Femmy zei

Super en wat een werk!!