Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

zaterdag 27 januari 2018

Harmonica kaart

Een tijdje terug heb ik in onze Create it with HobbyVision Facebookgroep een LIVE demo gegeven met diverse Joy! Crafts / Noor! Design artikelen en heb daar ook gelijk een leuke workshop aan vastgeknoopt. Deze keer een leuke Harmonica kaart die ik op Pinterest tegen kwam.

Het filmpje staat nu inmiddels ook op ons YouTube kanaal. Maar wil je liever ook de geschreven tekst, dan kun je die hieronder vinden. Let op, het is wel een beknopte beschrijving, bekijk ook zeker het filmpje even.
Benodigdheden:

Cardstock: (h x b)
* (1x) 14 x 28 cm
* (1x) 14 x 21 cm
* (2x) 1,5 x 14 cm

Designpapier: (h x b)
* (1x) 13,5 x 13,5 cm
* (4x) 13,5 x 6,5 cm
* (1x) 6 x 6 cm

Stansmal vierkant van 6,5 x 6,5 cm
(heb je niet exact dezelfde maat vierkante stans dan mag ook een ander formaat. Pas dan alleen het vierkantje met designpapier ook aan op jou maat stans)

Werkwijze:

1. Neem het cardstock van 14 x 21 cm en ril deze op  7 - 14 cm. Vouw de kaart in model. 
2. Plak 3 delen designpapier van 13,5 x 6,5 cm op de kaart.
3. Ril het cardstock van 14 x 28 cm op 14 cm en vouw de kaart dubbel.
4. Stans een vierkant uit het midden van de kaart.
5. Plak het "harmonica" gedeelte rechts in de kaart. (wil je een randmal gebruiken, plak deze hier dan eerst tussen)
6. Leg de kaart plat neer en vouw deze dicht. Neem nu het uitstansde vierkant van 6,5 x 6,5 cm en plak deze voor de helft op het harmonica gedeelte.
7. Neem de 2 strookjes van 1,5 x 14 cm en ril deze op 7 cm. Vouw de kaart open en plak 1 strook boven aan de kaart en 1 strook onder aan de kaart. (Plak deze voor de helft vast met een gedeelte naar boven)
8. Plak het andere gedeelte vast aan het harmonicagedeelte waardoor de kaart netjes 1 geheel wordt.
9. Plak het laatste strookje designpapier aan de linkerkant op de kaart. Teken het gedeelte van het vierkant netjes af en knip/snijd dit weg.
10. Plak het designpapier op de voorkant. Stans ook hieruit precies in het midden een vierkant van 6,5 x 6,5 cm.
11. Decoreer de kaart verder naar eigen idee.


Ik heb hiervoor dus het paperpad Vintage Roses van Noor! Design gebruikt, dat is echt prachtig papier. Op de voorkant heb ik wat zelfgemaakte Chrysanten geplakt. Deze heb ik uit het bordeaux FlowerFoam van Leane Creatief gestansd. Ik heb de bloemen eerst op elkaar geplakt en daarna pas warm gemaakt met de heattool en in model gebracht.

Rondom heb ik het mooie frame met franse lelie motief van Noor! Design geplakt. Dit is al een oudere mal maar ik blijf hem echt geweldig vinden!! De label is ook een blauwe mal van Noor! Design en daarop de tekst Happy Birthday geplakt.


In de binnenkant kun je niet teveel dikke dingen verwerken want dan wil de harmonica niet goed meer sluiten. Ik heb dus een paar uitgestansde pijlen erin verwerkt, wat labels, een paar plakparels en metalen bedels.

Overigens heeft dit papier ook niet zo heel veel nodig, dit is al super mooi van zichzelf.

Langs de zijkant heb ik nog de nieuwe randmal met vlinders verwerkt.

Helaas zijn de kleuren van de foto niet helemaal optimaal geworden, maar zo hebben jullie toch nog wel een idee. De kaart is verder in de video te bekijken.Ik hoop dat ik jullie hier weer mee kan inspireren en ik hoop dat jullie ook met veel plezier deze kaart zullen maken.

Ik wens jullie nog een hele fijne en gezellige dag.


Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Joy! Crafts - Noor! Design - Vierkant met franse lelie (4st) Noor! Design - Labels & Tags - Label 1 Noor! Design - Blauwe mal - 2 vlinder Noor! Design - Blauwe mallen - Rand vlinders Noor! Design - Scr@p! - Stansmal GOUD - Stencil kit Beautiful Noor! Design - Floral Flourishes - Chrysant Noor! Design - Paperpad A4 - Vintage Roses Joy! Crafts - Ultrafine tip applicator Leane Creatief - Flower foam sheets a4 bordeaux Paper Distresser - Tim Holtz  Vaessen Creative - Papiersnijder + riller - 30,5x15,2cm - 12x6 Joy! Crafts - Papier Linnen Structuur - 24vel wit 30x,5x30,5 cm Decoratie hoekjes antiek zilver/koper 5


2 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Prachtige kaart Jenine en dank voor de beschrijving. Heb de kaart al gemaakt maar het is makkelijk om de beschrijving te hebben zodat ik 'm nog een keer kan maken! Groetjes Betha

yanmaneee zei

curry 5
nike air max
kobe shoes
jordan shoes
jordan shoes
yeezy boost
westbrook shoes
air max 95
kyrie 5
supreme hoodie