Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





dinsdag 17 september 2024

Merry Christmas & Happy New Year

 Hoi,

De afgelopen periode zat ik even helemaal in de flow van kerstkaarten maken en dus ga ik jullie ook deze keer weer inspireren met een kerstkaart.

Voor deze kaart heb ik het kleurenschema en de foto van de 12 months of Christmas gebruikt.


De basis van mijn kaart een mal van Dutch Doobadoo. Die heb ik eerst getekend op het Parelmoer Cardstock van Florence. De binnenste stukjes heb ik met het vingermesje uitgesneden. En met een rilpen heb ik vervolgens de rillijnen gezet. Zo kan de kaart staan en popt de kerstbal mooi op.



Vervolgens heb ik de binnenste lijnen getekend op het designpapier uit de Christmas Treasure collectie van Craft O'Clock. Deze is helaas niet meer op voorraad, maar je kunt natuurlijk elk designpapier gebruiken wat je in huis hebt. 

Voordat ik dit ging opplakken heb ik met de stempelset December to Remember uit de Art Journal Specials van Elizabeth Craft Designs her en der nog wat takjes gestempeld. Hiervoor gebuikte ik de  kleur Shady Lane van de Versafine Clair inkt.

Ook de tekst dit ik op de kaart heb verwerkt, komt uit deze set. Hiervoor maakte ik een label met de stansset Layered Labels van Elizabeth Craft Designs.


Om de kaart nog wat extra te versieren heb ik nog een poinsettia gemaakt met de Florals 29 stansset van Elizabeth Craft Designs.


Voor deze kaart heb ik ook nog de takjes gebruikt van de Holly Greenery uit de Joyous Christmas collectie van Elizabeth Craft Designs. Deze takjes had ik nog liggen van eerdere creaties en zijn bewerkt met de Distress Spritz sprays van Tim Holtz. De kleuren die ik gebruikte, zijn Peeled Paint en Walnut Stain.

Voordat ik alles ging opplakken heb ik eerst alles voorzien van een beetje gesso.



Tot slot heb ik met de Liquid Pearls de besjes en het hart van de bloem gemaakt. Ook verder op de kaart heb ik her en der nog wat aangebracht. 



Ik hoop jullie met deze kerstkaart geïnspireerd te hebben voor de 12 months of Christmas voor september.

Alle producten die ik heb gebruikt, vind je in de webshop door op onderstaande afbeeldingen te klikken.

Tot de volgende keer!