Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

zaterdag 28 april 2018

Bloemen maken van Flower Foam

Hallo allemaal, 
vorige week zagen jullie al in mijn blogbericht 'Frames Vierkant Ornament doosje' hoe ik dit doosje gemaakt heb. 


Zoals beloofd laat ik nu zien hoe ik de verschillende bloemen van Flowerfoam heb gemaakt.Ik heb een heleboel foto’s voor jullie gemaakt om uit te leggen hoe ik dit gemaakt heb. Het lijkt veel, maar het is echt veel makkelijker dan je denkt! Jenine heeft hier ook meerdere filmpjes over gemaakt:

FacebookLIVE - FlowerFoam bloemen Leane Creatief - Zondag 7 januari


Bloem 1 (grote paarse)

Om deze bloem te maken gebruik ik de snijmallen van Marianne Design - Craftables - Flowers Succulent (round).

Ik heb deze maten gebruikt:

Knip Flower foam vierkantjes passend voor je bloem snijmallen. Je kunt meerdere laagjes tegelijk uitsnijden.Ik plak ze altijd even vast met memoblaadjes zodat de mallen niet verschuiven in je stansmachine (mallentape plakt te sterk na het stansen waardoor je het foam kapot trekt).Nu breng ik de bloemen op kleur met Versa Magic – Spring Pansy. Ik doe dit altijd aan twee kanten want je creatie wordt vast van alle kanten bekeken en dan zien ze er vanuit elk punt mooi uit!
Door de kleur rechtstreeks met het inktkussen aan te brengen (i.p.v. met een dauber) wordt de kleur wat feller. Binnen maak ik het hartje wat donkerder met de Memento - Grape 
Jelly. Dit doe ik wel met een dauber want deze is al wat donkerder van zichzelf.
Zet ondertussen je strijkbout en lijmpistool aan zodat ze op kunnen warmen.

De binnenste bloem heb ik rechtstreeks met de Grape Jelly gekleurd zodat hij wat donkerder wordt dan de buitenste bladeren.Hou nu voorzichtig je bloem tegen de strijkbout. Gebruik hiervoor een satéprikker of ander gereedschap en niet je vingers!Leg hem dan snel op je sponsje. Druk hem zachtjes met een grote bol tool (heb ik helaas niet dus dan maar een satéprikker met een grote kraal!) in je sponsje tot hij een klein beetje omhoog komt. Dit wordt het onderste blad en die mag wat platter blijven. De bloem daarbovenop mag iets meer omhoog komen: duw deze iets meer in je sponsje.Omdat ik het mooier vond als de onderste bloem wat donkerder is, ben ik nog langs de randjes gegaan met een dauber en de Memento - Grape Jelly.De binnenste twee bloemen heb ik na het verwarmen andersom op het sponsje gelegd: nu krullen de bladeren de andere kant op/naar binnen

Daarna heb ik ze met de grootste bol van de Flower Shaping Tool kit set in het midden goed ingedrukt en het sponsje een beetje bij elkaar geknepen.Als je alle bloemen gevormd hebt, kun je de bloem in elkaar zetten. Leg de onderste weer op je sponsje. Doe een druppeltje lijm onder de tweede bloem en plaats hem in de onderste bloem. Leg hem niet precies hetzelfde, maar laat hem iets verspringen.
Druk je tool even zachtjes in je bloem op je sponsje.De middelste/kleinste bloem druk je aan met een kleine bol tool uit de set.Daarna maak je met de screwpunch een gaatje in het midden. Nu nog een leuke brad of meeldraden er in en je bloem is klaar! 
In de grote bloemen heb ik gekozen voor een brad.Bloem 2 (puntige paarse bloemen)

De kleine puntige paarse bloemen heb ik op dezelfde manier gemaakt als de vorige bloem maar dan met de Marianne Design - Craftables - Flowers Succulent (pointed) in deze maten:


In de kleine bloemen doe ik meeldraden. Op de meeldraden heb ik wat glitterlijm aangebracht, even laten drogen en met behulp van een ijzerdraadje (een bindertje van boterhamzakjes bijv.) in de bloem gezet.
Trek ze door het midden van de bloem naar de achterkant. Nu kun je het ijzerdraadje er uit halen.Als de meeldraden goed zitten, voeg je een beetje lijm rondom de meeldraden aan de achterkant zodat ze niet meer verschuiven. Als de lijm afgekoeld is kun je de meeldraden er net boven afknippen, maar dit hoeft niet.Maak op deze manier verschillende bloemen door de kleuren en afmetingen te variëren en je krijgt heel verschillende maar toch bij elkaar passende bloemen. 
En geen bloem wordt hetzelfde maar dat is in de natuur ook niet.Bloem 3 (Lila bloemen)

De lila bloemen zijn met dezelfde mallen gemaakt, maar op een iets andere manier: de blaadjes worden na het verwarmen ‘geknepen’.
Ik heb daarvoor deze maten uitgesneden:Kleur alle bloemen weer op dezelfde manier als hierboven.
In de middelste bloem heb ik het een na grootste ‘bloemhart’ Crealies - Bits & Pieces - No 40 gestempeld met Grape Jelly.Pak nu alle blaadjes losjes bij elkaar en hou de onderkant heel even de onderkant tegen de strijkbout. 
Nu kun je de bloem bollen door hem met je bol tool in het sponsje te drukken. Zo maak je alle bloemen. De onderste weer met weinig druk, de bloem daarboven met ietsje meer druk en een kleinere boltool.Hou nu voorzichtig 2 blaadjes tegelijk tegen je strijkijzer. Knijp nu met je vingers de uiteinde een beetje samen tot een puntje. Dit herhaal je tot je alle blaadjes gehad hebt.
Het is op deze foto moeilijk te zien, maar ik heb op alle puntjes wat glitterlijm aangebracht. Laat dit goed drogen voordat je de bloem in elkaar zet.Nu kun je de bloem in elkaar zetten en er meeldraden of een brad in verwerken zoals bij de eerste bloem beschreven.Veel succes en we zouden het erg leuk vinden als jullie je gemaakte bloemen in onze Facebook groep laten zien!
Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel:


       Marianne Design - Craftables - Flowers Succulent (round) Marianne Design - Craftables - Flowers Succulent (pointed) Leane Creatief - Flower foam sheets a4 Off White (10 vel) Clearstamp Crealies - Bits & Pieces - No 40 Joy! Crafts - Screw Hole puncherVersaMagic - Spring Pansy Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Grape JellyJoy! Crafts - Flower Shaping Tool kit 4 st

6 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Super mooi en wat goed en uitgebreid uitgelegd, dank je wel! Groetjes Betha

Astrid Bakker zei

heb je die bol tool zelf gemaakt

Trusien zei

Dank je wel voor de duidelijke uitleg!

Anoniem zei

Op hoeveel graden staat de strijkijzer ?

Betina van der Zanden zei

goede en duidelijke uitleg ........ dank je wel!!

Angélique zei

Super, dat is een duidelijje uitleg, dank je wel!