Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

zondag 22 april 2018

Frames vierkant ornament doosje


Hallo allemaal,
Vandaag laat ik jullie zien hoe ik dit cadeau doosje voor bijv. Ferrero Rocher of leuke kaarsjes/zeepjes of (geur)waxinelichtjes heb gemaakt. Leuk idee voor Moederdag!
Ook de bloemen heb ik zelf gemaakt, hier kom ik later nog even op terug.


Lijkt het je leuk om zo'n doosje zelf te maken? Hieronder vind je het patroon van het doosje met geschreven uitleg en foto’s. Voor mensen met een Silhouette zit er ook een *.studio bestand bij.

Op de deksel heb ik de Dutch Doobadoo - Dutch Shape Art - Frames Vierkant ornament gemaakt. 

Dutch Doobadoo - Dutch Shape Art - Frames Vierkant ornament Maar je zou hem ook heel goed met de Dutch Doobadoo - Dutch Shape Art - Frames label 2 kunnen maken. Dan passen er twee rijen van drie doosjes onder.

Dutch Doobadoo - Dutch Shape Art - Frames label 2

Download de patronen uit Dropbox door op de afbeelding te klikken: 

Print de patronen uit op ware grootte (dus niet door de printer de maten laten aanpassen/schalen). De afmetingen staan erbij, dan kun je even checken of het inderdaad op ware grootte uitgeprint is. Knip of snijdt de patronen uit en neem ze over op het gewenste kleur cardstock en dessinpapier.

Ook zijn deze bestanden nog als PDF te downloaden, Deze kan je hier vinden:
https://www.dropbox.com/sh/pz9ya4ixdp8agmg/AAAY4ECwmh3VJlZfoxbZGjn7a?dl=0

Het doosje


Ril de vouwlijnen van de doosjes deksel volgens tekening. Als je de bestanden met de Silhouette uitgesneden hebt, hoef je de randen niet te rillen en kun je ze gewoon omvouwen op de perforatieranden.Zet nu de doosjes in elkaar. Op de tekening is d.m.v. grijze vlakken aangegeven waar de lijm/tape moet komen. Ik heb ze zelf in elkaar gelijmd met Dutch Doobadoo Hobby Glue. Je hebt hier maar heel weinig van nodig en het zit snel en goed vast.
Als je alle doosjes in elkaar gezet hebt lijm je ze tegen elkaar aan.Neem nu de afwerkstroken voor het doosje. Beïnkt eventueel de randjes van de stroken dessinpapier en plak ze op de stroken cardstock.
Nu kun je de stroken rondom je doosjes plakken.


Plak nu de bodem onder het doosje


De deksel

Ril de vouwlijnen van de deksel volgens tekening.


Lijm ook de deksel in elkaar

Neem nu de afwerkstroken voor de deksel. Beïnkt eventueel ook deze randjes van het dessinpapier en plak ze op de deksel.


Snij/knip de gewenste vorm voor op de deksel. Ik heb hiervoor de DDBD Shape Art - Frames Vierkant ornament gebruikt. Snij deze twee keer uit verschillende kleuren cardstock en 1 keer uit dessinpapier. Beïnkt ook hier de randjes van het dessinpapier.Plak de delen nu op elkaar en daarna op de deksel.


Versier nu de deksel naar eigen keuze. Ik heb er zelfgemaakte Flower Foam bloemen opgeplakt. Ik heb deze gesneden met de Marianne Design - Craftables - Flowers Succulent (round en pointed) mallen uit Off White Flower Foam en daarna gekleurd met VersaMagic en Memento inkt. 
Door ze te verwarmen met een strijkbout en in vorm te knijpen krijgen ze dit fraaie uiterlijk. Het is erg leuk om te doen en veel makkelijker dan je denkt!In mijn volgende blogbericht zal ik laten zien hoe ik deze bloemen gemaakt heb. Hou dit blog dus in de gaten!Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel:


Dutch Doobadoo - Dutch Shape Art - Frames Vierkant ornament Dutch Doobadoo - Dutch Shape Art - Frames label 2 Studio Light - So Spring - Paperpad PPSS76 Cardstock Basic Paper - 30,5 x 30,5 cm - 2001 wit Cardstock Basic Paper - 30,5 x 30,5 cm - 2084 lila Dutch Doobadoo - Dutch Hobby Glue Ultrafine tip - Glue applicator (2 stuks) Marianne Design - Craftables - Flowers Succulent (round) Marianne Design - Craftables - Flowers Succulent (pointed) Leane Creatief - Flower foam sheets a4 Off White (10 vel) Clearstamp Crealies - Bits & Pieces - No 40 Joy! Crafts - Screw Hole puncherVersaMagic - Spring Pansy Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Grape Jelly

2 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Super leuk doosje en dank voor de patronen en uitleg! Groetjes Betha

Jolanda Meursen zei

Heel graag gedaan en dank je wel voor het compliment!