Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





donderdag 11 juli 2024

Blogchallenge Vlinders.

 Blogchallenge vlinders.



Hoi allemaal!
Bij deze challenge was het even denken en hij is totaal anders geworden dan eerst gedacht. Maar soms gebeurt dat gewoon, ik heb gekozen voor de kleine vlinders vond ze super passen bij deze kaart.


Ik heb de mal van Dutch Doobadoo terug boven gehaald en deze 3 x volgens de lijnen uitgetekend en geknipt. Het designpapier is van Reprint deze had ik nog liggen en vond het zonde om het niet te gebruiken. De randen zijn bewerkt met Distress tool en voorzien van Distress inkt ground espresso.


Deze set van Sizzix heb ik gebruikt. Sommige delen heb ik uit designpapier gedaan en sommige delen wit cardstock zodat ik het zelf op kleur kan brengen.


Deze set van Sizzix de Vault Boutique heb ik ook gebruikt. Daarvan zijn de meeste delen uit wit cardstock gestanst en voorzien van copper embossing poeder. Met de mini panmaker is het super snel gedaan en het resultaat is super mooi. Enkel de vlinders heb ik eerst voorzien van Distress oxide Victorian velvet en dan met een transparante glitter embossing poeder voorzien.


Dat wilde ik gewoon eens testen in de panmaker wat embossing poeder laten smelten en kijken of ik het als decoratie kan gebruiken.


Nadat  de laagjes met foamtape op elkaar zijn bevestigd heb ik enkel met een stencil van Pronty met de kleur Distress oxide Scorched timber hier en daan wat kleur aangebracht.


Wilde dan dus proberen deze stukjes op de kaart te krijgen. Wat ik heb gemerkt als je een heat tool gebruikt gaat het terug op een andere manier smelten en dat wilde ik niet dus heb ik gewoon hier en daar stukje vastgezet met lijm.


Hier heb ik de file fould als een soort cluster opgebouwd. Met heel veel kleine stukjes en restjes kun je een leuk geheel maken.


De bloemen zijn van EDC deze heb ik uitgestanst. De bloemblaadjes zijn licht met de kleur Victorian velvet gedaan. De lange blaadjes in de bloem zijn met Scorched timbre gedaan. Het kleine standje in de kern van de bloem heb ik met Walnut stain gedaan. En ik het midden heb ik tot slot copper kleurige prills gebruikt. De bladeren van de bloem zijn ook met Scorched timber gedaan.
Bij het decoreren heb ik juist een heel klein beetje sisal gebruikt.


Op de vorige foto kun je het ook zien, dat ik copper draad heb gebruikt om de vlinders op te plaatsten. Normaal zou ik daarvoor bv. een fijn streepje mica gebruiken. Maar ik dacht laten we een gek doen en wat copper draad gebruiken. Dat is gewoon draad dat je gebruikt om juwelen te maken.


Het zijn geen grote maar de vlinders staan erop. Misschien vinden jullie dit wel leuk en gaan jullie ook aan de slag?

Veel knutselplezier!

Heb je interesse in een artikel klik op het fotootje.


 
Dutch Doobadoo - Shape Art - Jeff Sizzix - Thinlits Die Set by Tim Holtz - Vault Boutique Sizzix - Thinlits Die Set 54PK - Specimen  (Tim Holtz) Elizabeth Craft Design - The Paper Flower Collection - Florals 21 Elizabeth Craft Design - The Paper Flower Coll. - Clearstamp - Flower Centers Pronty - Romantic Colletie - Mask Stencil A5 - Geomatric 

Studio Light - Creative Craftlab - Friendz -  Clear Stamp - Hello SweetieDistress Oxide Ink pad - Scorched Timber WOW Embossingpoeder - Metallic Gold - Ultra High  

Distress Oxides Ink Pad - Victorian Velvet Distress Oxides Ink Pad - Walnut StainAladine - Izink - Embossing Powder - Irridescent Sparkle US Artquest - Mini Prills 3g - Third Place Hobbyjournaal - Foam tape 12mm breed - 0.5mm