Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





vrijdag 26 juli 2024

Shadowbox met Alchemy of art.

 Shadowbox met Alchemy of art.


Hoi allemaal!
Deze collectie van Alchemy of art is echt weer super mooi. Als je collectie van vorig jaar nog hebt zijn ze ook heel goed te combineren. Toen ik het papier zag moest het echt in een schaduw box komen met een ruwe omranding.


Voor het frame heb ik terug de stans van ECD gebruikt. Deze stans je 4x uit en het past heel makkelijk in elkaar. Ik heb kraft cardstock gebruikt maar eigenlijk is aquarel of mix media beter dat kan toch meer producten aan.


Op het kader heb ik stroken tissue paper gedaan deze heb ik met een decopage lijm aangebracht. Deze breng je best zo oneven aan als maar kan zodat je veel kreukels krijgt. Daarna goed laten drogen.


Dit is de eerste laag donker bruin. Zoals je ziet hoef je niet in elk gaatje of kreukel verf aan te brengen. 


Daarna heb ik hier en daar crackle paste aangebracht. Dit hoef je niet te doen maar ik vond het een leuke toevoeging om het ouder te maken. Deze laat je best aan de lucht drogen.


Als alles goed droog is kun je een volgende laag aanbrengen ik heb voor turquoise gekozen. Je kan het op verschillende manieren doen en met verschillende kleuren. kijk wat je graag ziet van kleur en test het uit. Ik heb deze kleuren gekozen omdat ze goed passen bij het project. Dit kleur breng je hier en daar aan,  fijne laagjes beter te weinig dan teveel.


Daarna als alles terug droog is heb ik een karmijn rood gebruikt dat is een donker warm rood. Ook hier een fijn laagje hier en daar.


Om het geheel terug samen te brengen heb ik een droge borstel met wat donker bruin genomen de daar licht meer over gegaan. De kleuren vloeien zo mooi samen.


Dan kun je kiezen om met wit nog wat droog erover te gaan maar deze keer heb ik hier en daar een licht bruin gebruikt. Zo kun je over en weer gaan met je kleuren tot je zelf tevreden bent.


Als achtergrond heb ik een design papier gebruikt uit het paper pad. Ikzelf heb er niets meer aan bijgevoegd. 


Ook deze keer hebben ze knipplaatjes, deze zijn klaar voor gebruik.


Dit is hoe ik het ongeveer wil hebben. Alle plaatjes worden nog beinkt en ook het net krijgt een kleurtje met gewone Distress inkt. Het net is uit eigen voorraad.


Als afwerking heb ik wat licht gekleurde mos gebruikt en van die Cleardrops. Alles is met een lijmpistool aangebracht zodat je wat diepte kan krijgen in het geheel.


Dit is het geworden. Dit vind ik ook superleuk om te maken. Misschien gaan jullie het ook eens proberen?
Veel knutselplezier!


Heb je interesse in een artikel klik op het fotootje.


Elizabeth Craft Design - The Paper Flower Collection - Shadow Box Frames Alchemy of Art - Underwater World - Paper Collection Set 20.3x20.3 cm Alchemy of Art - Underwater World - Extra's to Cut Set 30.5x15cm 

ModPodge - Paper Matte - 236ml Vaessen Creative - Lijmpistool klein (met standaard) + 10 glue sticks 7mm Amsterdam - Acryl Verf Standard Set 24 x 20 ml 
Cotton Fish Net - 6' x 6' - Naturel Dress My Craft - Water Droplet Embellishments #2 - 6mm Schut - Artist Drawing Paper - 225 gram A4


3 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Prachtig! Groetjes Betha

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een prachtige creatie is dit geworden. Heel mooi zoals je stap voor stap laat zien hoe je het frame bewerkt hebt, dank je wel voor de inspiratie.
Lieve groetjes Miranda

Alan Curtis zei

Dhr. Pedro is direct in pure lening en project(en) financiering privé/bedrijven die toegang zoeken tot fondsen op de kapitaalmarkt. Neem contact op met dhr. Pedro via e-mail: pedroloanss@gmail.com chat ook met hem via WhatsApp-berichten: +393510140339 Ze hebben me geholpen met een lening van 720.000,00 euro om mijn bedrijf te verbeteren. Het was gemakkelijk en snel toen ik de lening aanvroeg toen het moeilijk werd met mijn bedrijf. Dhr. Pedro heeft me zonder vertraging een lening verstrekt.