Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





maandag 26 november 2018

Challenge feest! // mixed media



Een bos met van die mega volle bloemen (pioenrozen oid) dat vind ik echt een feestje om te zien! En die toffe stempel van Art by Marlene heeft wel wat weg van die gezellige bloemen.



Ik gebruik deze stempel als basis en schilderde met watercolor de bloemen op los dun aquarelpapier. Ik gebruik een lichte kleur als basis en met een donkere kleur maak ik de schaduwen. Als laatste werk ik ze af en bij met een zwarte en witte posca en knip ik ze uit. De bloemen zijn klaar, nu de rest van de pagina nog.

Ik begin met de ondergrond en gebruik hiervoor een honeycomb stencil en de modeling paste van DutchDoobadoo. Om het een wat ruwer effect te geven dep ik een tissue in de nog natte modeling paste.

 

Nadat ik de modeling paste goed heb laten drogen, breng ik her en der crackle paste aan met een brede platte kwast.


De crackle paste werkt het beste wanneer je deze laat drogen aan de lucht, ik leg de pagina daarom even aan de kant en laat m drogen. Wanneer de crackle paste droog is ga ik verder met de watercolor (ook wel aquarel, maar watercolor klinkt toch iets hipper vind ik 🤭). Her en der zie je dat de ondergrond de watercolor afstoot en dat de watercolor door de crackle past heen sijpelt, ik houd ervan!

 

Nadat de watercolor laag droog is, ga ik bezig met het positioneren van de bloemen en zoek ik wat toffe elementjes toe die ik bij het thema feest vind passen. Het filmstrip ribbon van Tim Holtz bijvoorbeeld, dit vind ik echt een tof feest element, en zou ik sommige feestjes als foto’s willen opslaan in mn geheugen.


Ik voeg een stukje kraftkarton toe waar ik het planner punch board in heb geprobeerd. Dit is super leuk om in stukjes te scheuren en als kleine sfeer elementjes toe te voegen aan je craft projecten of op je kaarten. Uit het muziekpapier stans ik wat confetti die ik opende achtergrond verwerk.

 

De filmstrip plak ik vast met heel smal (3mm) dubbelzijdig tape, dit past precies onder de zwarte zijkantjes en zo is het niet meer zichtbaar dat ik het heb geplakt. De rest plak ik vast met Tacky Glue.

Ik dacht dat hiermee mijn pagina klaar was, maar besloot toch nog wat kleine details toe te voegen. Ik maakte de woorden met een label maker, plakte stukjes bijpassende washi tape van Dina Wakley op, confetti en een banner met vlaggetjes met daarop het uitgestanste woord happy. Ik hang de vlaggetjes op met van dat toffe jute touw en besluit dat deze pagina klaar is.

   

Ik hoop dat ik je kon inspireren. 💙



Gebruikte materialen:


Strathmore - Visual Journal Mixed Media Vellum - 5.5 Dutch Doobadoo - Structure Paste Smooth - 250ml DecoArt Media - Crackle Paint White Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Triangles Studio Light - ART BY MARLENE 2.0 - A5 STAMPBM27 Tim Holtz - Filmstrip ribbon  Joy! Crafts - Kraft cardstock - A4 Sara Signature - Rustic Wedding - Jute Twine Dyan Reaveley`s - Dylusions  - Washi Tape Set #1 PRE-ORDER 1 - We R Memory Keepers - Label it - Label Maker Mint CraftEmotions - Stansmal - Alfabet Handlettering Kleine letters  We R Memory Keepers - Planner Punch Bundle actieset