Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

vrijdag 30 november 2018

Mixed Media MemoryDex kaartjes stap-voor-stap

Zoals beloofd laat ik jullie met stap-voor-stap foto’s zien hoe ik deze mixed media MemoryDex kaartjes heb gemaakt. Zo zie je dat de kaartjes niet alleen leuk zijn voor ‘kaartenmaak technieken'!


Ik ben begonnen met 4 maal de Studio Light - Embossing Die Cut - Stencil Essentials nr.120 uit te stansen uit dik craft (300 g). Deze heb ik twee aan twee op elkaar geplakt voor extra stevigheid.


Daarna heb ik allerlei materialen bij elkaar gezocht die ik er graag op wilde verwerken en op mijn kaartjes gelegd om te kijken hoe ik het ongeveer wilde hebben. 
* Tip: maak een foto zodat je straks nog weet wat je in gedachten had! 
De kleur van de embellishements maakt niets uit, want het wordt straks bedekt met zwarte Gesso. Handig als je embellishments hebt waarvan je de kleur niet leuk vind!


Daarna heb ik de kaartjes met zwarte gesso ingesmeerd. Dit is de basislaag van je Mixed Media project.


Van een vorig project had ik nog een Die cut liggen (vandaar de bruine inkt) van een Doily gemaakt met de Studio Light - Memories of Summer - Cutting and Embossing Die - nr.84. 


Voor het gemak heb ik de kaartjes even met post its aan de achterkant tijdelijk  aan elkaar geplakt voordat ik de Doly's opplakte.


De kleur van je cardstock waar je mal mee uitsnijd is ook niet belangrijk omdat dit ook weer bedekt wordt met zwarte gesso 


Hierna heb ik de onderste laag embellishments opgeplakt met Liquitex Matte Super Heavy Gel. 


Als alles goed droog is (eventueel drogen met een heattool) bedek je deze laag eerst met zwarte gesso omdat je er nu nog goed bij kunt. De kleine onderdelen gaan het makkelijkste met een fijne penseel zodat je ook het binnenste kunt bereiken.

Daarbovenop lijm je dan de volgende laag embellishments.


Ook deze laag bedek je met zwarte gesso.


Nu komt het leukste werk: met behulp van een (droge) kwast en je vingers breng je nu de waxen aan. Je creatie komt dan echt tot leven.
Ik heb deze Finnabair Art Alchemy waxen gebruikt: de Opal Magic Wax – Turqouise Satin en de Metallic Wax- Rich Copper.


Voor de bovenliggende delen werk ik het liefst met mijn vingers, maar voor het kleur aanbrengen in de diepte is het makkelijker om een kwast/penseel te gebruiken, zoals bijvoorbeeld in de vleugels van de vlinder,


en binnenin de bloemetjes.


Omdat ik de ruimte tussen de embellishments en de Doily toch wat kaal vond heb ik daar met een paletmes nog wat structuurpasta aangebracht met daaroverheen weer Gesso. 


Omdat ik het geheel toch wat donker geworden vond, heb ik er nog wat zilveren acrylverf op aangebracht met mijn vingers.
Nadat ik de kaartjes losgeknipt had (de Doily doorgeknipt) heb ik de randjes ook nog bewerkt met de Opal Magic Wax – Turqouise Satin. Dit heb ik gewoon met mijn vingers gedaan.


Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is en ik jullie weer wat inspiratie voor de MemoryDex kaartjes gegeven heb.

Dank je wel voor het kijken!

Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Studio Light - Embossing Die Cut - Stencil Essentials nr.120Studio Light - Memories of Summer - Cutting and Embossing Die - nr.84
 Joy! Crafts - Kraft papier A4Dutch Doobadoo - Gesso Black 250 ml  Steampunk Buttons - Gears Antique Gold Metal Art - Dichte vlinders (3st)Dutch Doobadoo - Structure Paste Smooth - 250mlFinnabair Art Alchemy - Opal Magic Wax .68 Fluid Ounce - Turquoise SatinFinnabair Art Alchemy - Metallique Wax .68 Fluid Ounce - Rich CopperFinnabair - Art Basics - Brush Set 7/Pkg

5 opmerkingen:

hellendegraaf@gmail.com zei

Super leuk en bedankt voor de duidelijke uitleg

Betha Horsmeier-Bouter zei

Geweldig, wat mooi en dank voor de uitleg! Groetjes Betha

Judith zei

Onwijs gaaf geworden, hou ervan.
Groetjes van Judith

oma nel zei

Duidelijk heel gaaf.... projectje

Maria Kranen zei

Super lief van u, ik vind het zo mooi, als u het toelaat ga ik het een beetje namaken. Ik geef er een beetje mijn eigen draai aan dan. Ik vind het super mooi.