Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

dinsdag 25 december 2018

Gezichten // Neocolor2


Die Neocolor2's, heb je ze al ontdekt in de winkel? Ze zijn zo fijn! Het zijn wateroplosbare krijtjes. Lekker smeuïg en vol met pigment. Je kunt ze aanlengen met water, maar ook met het gesso of matte medium, net wat je zelf het prettigste vindt werken.

Voor dit project heb ik de Neocolor2's er weer eens bij gepakt, het was een tijdje geleden dat ik ze had gebruikt. Het Visual Journal van Strathmore heeft heerlijk mixed media papier en ik had hier m'n stencil met driehoekjes op schoon gemaakt, waardoor er nog kleine restjes modeling paste op de ondergrond te zien zijn. Ik zet er een laagje witte gesso overheen zodat het geheel een egale tint krijgt. Met een satéprikker maak ik kringels in de gesso, dit geeft later weer een grappig effect.

Ik begon met een grove schets van het hoofd, de mond, neus en ogen. Hierna vulde ik het gezicht in met Neocolor2. Ik bouw een gezicht op in laagjes en begin vanuit de schaduw kanten. Ik meng deze keer de Neocolor2 eerst met water, en wissel dit in de lagen af met gesso. De gesso maakt dat de overgangen zo heerlijk vloeiend zijn en je een mooie zachte gloed krijgt.

Met de zwarte Stabilo All (fantastisch potlood, deze kan gewoon over gesso heen tekenen!) maak ik tussen de lagen door de schaduwen nog wat donkerder. Dit potlood is wateroplosbaar en kan ik daardoor mooi vermengen met m'n Neocolor2.

Als laatste werk ik de zwarte lijnen nog bij met de Stabilo All en punch ik de gaatjes in het papier met het punch board, zodat dit blaadje mooi in m'n planner past.

  

Ik hoop dat ik je kon inspireren. 💙

En wil je stap voor stap gezichten leren tekenen en oa met Neocolor2 leren werken? 15 juni 2019 geef ik een toffe workshop bij HobbyVision: gezichten met watercolor/Neocolor2. Zie ik je daar?

Workshop - Gezichten met Watercolor / Neocolor2 - Zaterdag 15 juniGebruikte materialen:

Strathmore - Visual Journal Mixed Media Vellum - 5.5 Dutch Doobadoo - Structure Paste Smooth - 250ml Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Triangles Dutch Doobadoo - Gesso White 250 ml Afbeeldingsresultaat voor neocolor2 Stabilo ALL - Black 8046 We R Memory Keepers - Planner Punch Bundle actieset

3 opmerkingen:

hellendegraaf@gmail.com zei

Heel apart gedaan

Betha Horsmeier-Bouter zei

Mooi! Groetjes Betha

Judith zei

Heel erg mooi, zou het niet kunnen...
Fijne Feesdagen en een creatief 2019!!
Groetjes van Judith