Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

zaterdag 8 december 2018

Mindfull Art Story - Loslaten

Vandaag staat er weer een Mindfull pagina uit mijn Art Journal op mijn blog. Ik moet voor mijn revalidatie proberen dingen te verwerken en dit doe ik dus op een creative manier, maar zal ook op mijn blog een beetje het verhaal erachter gaan beschrijven. Dit zijn soms best wel persoonlijke dingen. Uiteraard zal ik ook dingen voor mijzelf houden, maar ik moet leren om dingen te gaan uiten, te beschrijven en dat ga ik middels mijn blog doen. Wie dit niet wil lezen moet dus gewoon naar beneden scrollen en alleen de werkbeschrijving / producten bekijken. Wie het wel wil lezen kan er een kopje thee bij pakken ;-)

Vandaag dus een pagina over loslaten. Loslaten is een proces wat je moet leren en wat niet in 1x gaat. Dat is ook bij deze pagina gebeurd.


Ik heb heel bewust een pagina gepakt waarbij aan de achterkant al een creatie is gemaakt. Ik vind het namelijk "eng" omdat ik bang ben dat de andere creatie dan vies wordt. Ook heb ik heel bewust gekozen om met de Impasto Paint te gaan werken omdat je daar geen controle bij hebt, met verf kan je niet perfect werken. Wel ben ik de fout in gegaan om "safe" kleuren te pakken die binnen mijn comfortzone zitten. Maar oké, dat mag... het proces kan je niet in 1 keer leren toch?

Toch ben ik uiteindelijk wel tevreden over de basis. Daarna ben ik mijn project gaan opbouwen met de gave mask stencils van Finnabair. Ik heb een stencil gebruik icm de Distress Oxide Wilted Violet en de Manuscript stencil heb ik met de structuurpasta van Dutch Doobadoo aangebracht.Daarna heb ik eerst het Rice Paper van Stamperia aangebracht, hiervoor heb ik de Matte Gel van Liquitex gebruikt. Oke, ook dit Rice Paper blijft binnen mijn comfortzone, ik had ook een leuke stempel kunnen pakken. Ik merk dus aan mijzelf dat ik het loslaten nog erg moeilijk vind.

Om de achtergrond verder af te werken heb ik diverse stempels gebruikt. Het witte script is een stempel van Noor! Design, deze heb ik met de Hero Arts Unicorn inkt aangebracht. Ik heb dit uit de hand gestempeld zodat het niet perfect wordt. Ik heb dus deze keer zonder acrylblok of stempelhulp gestempeld.


Daarna heb ik de tekst gemaakt. De letters Loslaten is gemaakt met het Greyboard Art van Dutch Doobadoo. Deze heb ik op kleur gebracht met de Impasto Paint en de randen aangezet met de Distress Oxide Wilted Violet. Rondom de letters heb ik met een paarse pen nog een lijntje getekend.

De strookjes met tekst zijn maakt in Word met het lettertype Impact Label. Deze heb ik gemat op het ribbelkarton van Joy! Crafts.

Voor de finishing touch heb ik met de witte Signo Uniball pen wat accenten en doodles aangebracht en als laatste wat parels met de Nuvo Vintage Drops (die heb ik pas aangebracht nadat ik de foto heb gemaakt).

Deze pagina heb ik vandaag heel bewust gemaakt. Ook voor mij geld dat ik naast het knutselen ook qua werkt etc veel moet leren loslaten. Vandaag is ook een dag dat alles tegenzit en dat ik moet leren om dingen aan anderen over te laten... en dat blijft toch zo moeilijk! Ik ga steeds weer de fout in om de dingen toch zelf te doen, dat blijft binnen de comfortzone.

De pagina van vandaag is dus echt een complete uiting van mijn "mood" van vandaag, ik ben blij dat ik het op deze manier kan uiten ipv opkroppen. Maar, zoals ik al eerder schreef, het blijft een proces van vallen en opstaan.

Ik hoop dat ik jullie ook met dit soort pagina's en verhalen inspiratie kan geven. En ja, mijn blog zal veranderen, want ik MOET veranderen wil ik in mijn revalidatie vooruit gaan komen. Dit op advies van mijn arts, anders zal het qua revalidatie helaas blijven zoals het nu is en dat wil ik niet. Ik krijg nog een kans die ik met de volle 100% aan ga pakken, maar dat betekend dat ik dingen moet veranderen. Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Studio Light - ART BY MARLENE 2.0 - Ringband Journal 145 x 190mm Prima Marketing - Art Alchemy - Impasto Paint - Mediterranean  Prima Marketing - Art Alchemy - Impasto Paint - Lavender Prima Marketing - Art Alchemy - Impasto Paint - Wild Iris Prima Marketing - Art Alchemy - Impasto Paint - Snow White   Finnabair - Art Basics - Mixed Media Silicone Brush 1 Finnabair - Art Basics - Brush Set 7/Pkg Stamperia - Rice Paper A4 - Hortensia & Dragonfly Dutch Doobadoo - Structure Paste Smooth - 250ml Dutch Doobadoo - Greyboard Art - A4 Alfabet Noor! Design - Clearstamp - Scrap! - Script Hero Arts - Pigment Ink - Unicorn Ranger - Archival inkt - Jet Black Ranger - Archival Inkt - Bluebird Studio Light - Memories of Summer - Clearstamp - STAMPMS289 Nuvo Drops - Vintage Drops - Bohemian Teal 

3 opmerkingen:

Els zei

Deze pagina is prachtig geworden Jenine. Mooie kleuren ook.
Ik wens je succes en veel sterkte met deze therapie.
Groetjes, Els

Betha Horsmeier-Bouter zei

Heel erg mooi! Sterkte met de therapie! Groetjes Betha

Judith zei

Vind het prachtig en van je afschrijven helpt vaak alleen dit is een andere en mooie techniek om dat te doen.
Sterkte met alles meis...
Groetjes van Judith