Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





zaterdag 23 december 2023

#hvchristmaschallenge

 Hallo,

Hier is weer een blogbericht van mij en deze keer ga ik jullie inspireren voor de kerst challenge.
Voor deze challenge gaan we een kerst slinger maken.


Om te beginnen heb ik uit wit cardstock 5x het sjabloon geknipt, vervolgens heb ik 5x een matlaagje uit blauw cardstock geknipt en daarna 5x het designpapier op maat geknipt. Het design papier wat ik gebruikt heb is de Winter Morning van Craft O'Clock.

Daarna heb ik alle randjes van een klein beetje gesso voorzien en de laagjes op elkaar geplakt. 


Hiermee was de basis klaar en tijd dus voor het versieren van de vlaggetjes. Op de eerste vlag staat al een leuk vogeltje op het design papier. Dat bracht mij op het idee om de stempel uit de Vintage Christmas collectie van Jenine's Mindfull Art met de vogeltjes te gebruiken. Die heb ingekleurd met de Lightmarkers van Studio Light. Hiervoor heb ik 1 kleur gebruikt. 


Na het inkleuren heb ik de vogel uitgeknipt. Voordat ik hem op het vlaggetje ging verwerken heb ik nog de Pinecones stans van Elizabeth Craft Design gestanst en op kleur gebracht met Vintage Photo. En de takjes komen uit de Florals 24 van Elizabeth Craft Design. Dit alles heb ik verwerkt tot een leuke toef op het vlaggetje. Tot slot heb ik er nog wat tickets en postzegels (de opdracht van week 1) van 49and Market bij verwerkt. 




Voor week 2 is de opdracht rietje en/of vlaggetje. In eerste instantie had ik even geen idee hoe ik dat wilde verwerken, maar ik had nog wel de mooie stans Oh Deer... van Elizabeth Craft Design op mijn bureau liggen. Daar ben ik eerst mee aan de slag gegaan om deze uit 2 kleuren bruin te stansen. De poinsettia komt uit de Florals 12 van Elizabeth Craft Design en is hier gestanst uit wit cardstock. Ik had nog blauwe en groene takjes liggen en uiteindelijk heb ik hier ook de rietjes in verwerkt. 

Het rendier zweefde nog wat op de creatie en dus heb ik een strookje ribbelkarton aan de onderkant van het rendier geplakt en daaronder heb ik ook nog een vlaggetje verwerkt. 
Om het af te maken, heb ik nog wat met de posca pen gespetterd. 




De opdracht voor week 3 luidt verwerk labels op je vlaggetje. In eerste instantie heb ik een bloementoef gemaakt met de poinsettia stans uit de Vintage Christmas collectie van Jenine's Mindfull Art. Deze poinsettia is gestanst uit glitterfoam van Spellbinders.

De labeltjes heb ik gemaakt met de ATC & Strips stans uit de Romantic Moments collectie van Jenine's Mindful Art. 




Voor week 4 wilde ik heel graag iets met de bomen en de rendiertjes doen die in de Vintage Christmas collectie zitten van Jenine's Mindfull Art. Al snel was het idee geboren van een soort bos waarbij de rendiertjes een envelop (de opdracht van week 4) zouden vinden bij een verlaten bord. 
De bomen zijn weer uit het glitterfoam van Spellbinders gestanst, maar ook uit het blauwe cardstock. De rendiertjes zijn op kleur gemaakt naar aanleiding van een YouTube filmpje van Jitske de Waard. Het envelopje komt uit de You've got mail collectie van Elizabeth Craft Design en is gestanst uit een restantje design papier. 




Er lagen nog een aantal uitgestanste bomen en een poinsettia op mijn bureau. Die heb ik op het laatste vlaggetje verwerkt. Daarbij heb ik met een oudere stans van Elizabeth Craft Design (1817) de cadeautjes gestanst. Om alles in dezelfde kleur te houden heb ik dit ook weer uit glitterfoam van Spellbinders gedaan en het blauwe cardstock. 

Uit het blauwe cardstock heb ik een bannertje geknipt. Daarop heb ik uit de stempel set Calendar Numbers van Elizabeth Craft Design het getal 25 met Versamark gestempeld en uit de DDBD van vorig jaar van ECD het woord 'December'. Dat heb ik vervolgens met witte Embossingpoeder verhit. 

De opdracht voor deze week luidt, verwerk een kerstwens op je vlaggetje. Hiervoor heb ik de stempel Liefdevolle Kerstwensen uit de Vintage Christmas collectie van Jenine's Mindful Art gebruikt en die heb ik gestempeld met Distress Oxide Faded Jeans op een stukje wit cardstock.



Op alle vlaggetjes heb ik ook letters gebruikt die samen de tekst Kerst vormen. De letters komen uit de Planner Essentials 37 collectie (Stitched Letters & Numbers) van Elizabeth Craft Design. Die heb ik uit het witte en blauwe cardstock gestanst om het allemaal één geheel te laten zijn. 

Tot slot heb ik aan alle vlaggetjes ook nog lusjes gemaakt waar ik een touwtje doorheen heb gedaan. Die lusjes heb ik van wit cardstock gemaakt. Daarop een blauw matlaagje en dan nog een strookje design papier er op. Zo is alles een mooi geheel. 

Dit was mijn inspiratie voor jullie voor de kerstchallenge.

De producten die ik heb gebruikt, vind je in de webshop door op de onderstaande foto's te klikken.

Tot de volgende keer!