Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

maandag 4 december 2023

Sparkling Christmas

 Hallo allemaal!

Het is al weer december en dat betekent ook dat het bijna kerst is. Vele van ons sturen dan ook kerstkaarten en met dit blog wil ik jullie graag inspireren met kerstkaarten. 

Ja, je leest het goed want ik heb meerdere kerstkaarten gemaakt met 1 papiercollectie. Ik heb deze keer gekozen voor de Sparkling Christmas van Ciao Bella. 

Ga er dus lekker even voor zitten en laat deze kerstkaarten inspiratie lekker over je heen komen.

Voor al deze kaarten heb ik alleen het paperpad van 20,3 x 20,3 cm en het A4 Creative pad gebruikt. Verder heb ik wit cardstock en glitterpapier gebruikt. Voor de decoratie van de kaarten heb ik her en der wat stansjes gebruikt, maar ik heb voornamelijk het papier van Ciao Bella gebruikt. Dat is al zo mooi dat het niet heel veel extra's nodig heeft. 

Om te beginnen heb ik eerst alle plaatjes uitgeknipt en alle kaartjes los gesneden. Dat heb ik lekker over mijn bureau 'uitgestrooid' en zo kon ik lekker struinen tussen alle plaatjes en kaartjes.


Kaart 1

Ik had in de papiervoorraad nog een voor gerild stukje wit cardstock liggen. Dat vond ik wel leuk om daar een soort van envelopje van te maken. Alle kleine kaartjes en plaatjes komen uit de paperpads die ik heb gebruikt. Het envelopje heb ik gesloten met een klittenbandje.

Kaart 2

Voor deze kaart heb ik het Ivory Cardstock van Vaessen gebruikt. De groene matlaag komt uit het Vintage Florals Paperpad van Studio Light. Voor de poinsettia heb ik een oudere stans van CreaLies gebruikt. En de dennenappels zijn van Elizabeth Craft Designs.

Kaart 3Deze pop-up kaart is naar het idee van Reanna van Haren tijdens de Online Workshopdag Christmas Miracle. 

Hierbij heb ik wit cardstock gebruikt en de groene achterzijde komt weer uit het Vintage  Florals Paperpad van Studio Light. Voor deze kaart heb ik nog een extra matlaag gemaakt met glitterpapier van Crafter's Companion.

Kaart 4
Het thema voor de 12 months of Christmas voor november is Pockets. Tussen de plaatjes zat een hele leuke Post Card. Die heb ik aan de binnenzijde van de kaart als pockt opgeplakt. Verder zitten er in deze collectie ook heel veel labels en die heb ik in de pocket verwerkt. 

Kaart 5Aan de voorkant van deze pop-up kaart heb ik de bloemen van Elizabeth Craft Design gebruikt.

Kaart 6

Bij deze kaart heb ik enkel de oudere stans van de kerstbellen uit de Sending Joy collectie van Studio Light toegevoegd. Deze stans is helaas niet meer leverbaar, maar je kunt natuurlijk ook andere stansjes hiervoor gebruiken. 

Kaart 7
Uiteraard kun je ook hele mooie slimline kaarten met deze collectie maken. Bij deze kaart heb ik weer de poinsettia stans van CreaLies gebruikt. Verder komen alle plaatjes uit de 2 paperpads van de Sparkling Christmas collectie van Ciao Bella die ik aan het begin van dit bericht heb genoemd. 

Kaart 8 Op deze laatste slimline kaart heb ik weer de poinsettia van Elizabeth Craft Design gebruikt. Dit heb ik gemaakt van wit cardstock en om ze iets minder wit te maken, heb ik heel licht de Distress Ink Bundled Sage aangebracht. Het hart van de bloem heb ik gemaakt met een restantje van de groene matlaag die uit het Vintage  Florals Paperpad van Studio Light komt. Tot slot heb ik daarin nog wat gouden mini prills gedaan. 

Met slechts 2 paperpad kun je dus veel kaarten maken. Ik heb er nu 8 gemaakt, maar ik heb nog steeds papier en plaatjes over. 

Ik hoop jullie met deze kaarten geïnspireerd te hebben. De producten die ik heb gebruikt, kun je in de webshop vinden door op de foto's hieronder te klikken.

Tot de volgende keer!

1 opmerking:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Prachtige kaarten allemaal. Ik heb mijn kerstkaarten al gemaakt en zelfs al geschreven liggen. Ze gaan na Sint op de bus. Groetjes Betha