Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

woensdag 6 december 2023

Sweet stories kerstkaartjes.

 Sweet stories

Kerstkaartjes.Hoi allemaal,
We zijn alweer december dus kerstkaartjes! Deze keer ben in met de Sweet stories aan de slag gegaan. Soms hoor je wel van al dat inkleuren daar heb ik geen tijd voor of wat moet ik met die diertjes. Wel daarom wilde ik deze maken om aan te tonen dat je niet altijd een heel tafereeltje hoeft te maken.
Ik had heel wat plaatjes ingekleurd met Copic markers daarvoor heb ik alle sets die ik heb bekeken en de afbeelding die ik leuk vond gekleurd. Ik kies de kleuren Copic markers die ik leuk vind en pas daarop mijn papier aan. Je kunt ook eerst papier kiezen en dan je kleuren aanpassen kies wat voor jou het beste past. De Vintage spring paperpad paste het beste bij de kleuren die ik heb gebruikt.Dan heb ik een paar blaadjes in fijne reepjes gesneden. Daarbij gebruik ik het liefste de guillotine maar gebruik wat je het prettigste vind. De max breedte is 0,5 cm de rest is willekeurig fijner. Dat meet ikzelf niet speciaal af. Dan neem je de basis kaart naar keuze. Dit hangt natuurlijk af van de grote van je kaart die je wil maken. Voor dit soort tafereeltjes kies ik A6 formaat. Deze van mij zijn 14 cm op 9,5 cm dan heb je nog een randje over op je basis kaart.

Dan gaan we 1 kant met dubbelzijdig tape voorzien. Deze van Studio light is juist breed genoeg dus je kan helemaal bekleven. Heb je een kraftmat of glasmat dan kun je makkelijk de lijnen daarop volgen om zowel je kaart als je reepjes recht te leggen. Doe om te beginnen een stukje van je dubbelzijdige tape weg dan blijf niet alles eraan kleven want vast is vast.
Dit is het resultaat van alle reepjes die ik heb gesneden, je kan recht kleven schuin, stukjes gebruiken wat je maar leuk vind.
Je kunt ook woord stansen gebruiken zoals hier met deze van Studio light. Dan kleef je het design op een effen kleur en heb je al een leuk kaartje.
Dit kaartje heb ik liggend gemaakt wat boomjes een pinguïn op een slee en een tekst. Zo lijkt het kaartje heel vol maar eigenlijk heb je niet veel plaatjes erop.
Hier heb ik maar 1 diertje gebruikt. De strookjes zijn diagonaal gekleefd wat weer een andere look heeft.
Het leuke van Sweet stories is je kan ook alle accessoires combineren met elkaar.Hier heb ik het woord merry dat is uitgestanst gebruikt deze heb ik dan nog 3x uit wit gestanst en op elkaar gekleefd. Om de ruimte onder het woord wat te breken heb ik er nog een fijn strookje papier gekleefd. Die rendiertjes blijven zo schattig.Hier heb ik een gedeelte gebruikt en met foam tape opgekleefd. De sneeuwman is van de eerste set van Sweet stories. De Tekst is van Craftlab dus kijk wat je hebt van tekst je kunt altijd wel combineren.
Dit is de laatste deze die was uitgestanst heb ik met foam tape opgekleefd en de tekst een 3 keer uitgestanst en op elkaar gekleefd. Ik vind de dementie leuk in kaartjes het verschil in hoogte is super leuk. Maar het hoeft niet altijd heel hoog te zijn de foam die ik gebruik is maar 0,1 mm maar toch is het een groot verschil.

Ik hoop dat jullie wat ideetjes hebben opgedaan en zelf aan de slag gaan!
Veel knutselplezier!

Heb je interesse in een artikel klik op het fotootje.


Studio Light - Sweet Stories Woodland - Stamp & Cutting Die - Forest Friends Studio Light - Sweet Stories Woodland - Stamp & Cutting Die - Outdoorsy Studio Light - Sweet Stories - Stamp & Cutting Die - Snowman Studio Light - Essentials - Paperpad - Double Sided Unicolor - Vintage Spring Studio Light - Essentials - Creative Craftlab Oktober - Clear Stamp - Kerst en Winter Groetjes NL 


Studio Light - Creative Craftlab - Essentials - Clear Stamp - Fa la la la la Studio Light - Creative Craftlab - Friendz - Clear Stamp - Christmas Studio Light - Essentials - Stamp & Cutting Die - Christmas SentimentsStudio Light - Essential Tools - Easy Craft Tape - Doublesided Adhesive 100mm  Crafter's Companion - Guillotine (Large)