Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

vrijdag 5 oktober 2018

Ticketmal - Royal Christmas

Vandaag een Ticketmal kaart. De basis voor deze kaart is gemaakt met de Ticket mal nr. 115 van Studio Light (op dit moment helaas overal uitverkocht, maar hopelijk komt hij nog weer terug).
Deze Ticket mal heb ik 2x uitgestanst uit Craft cardstock en heb ik alleen langs de gaatjes en aan de onderkant vastgeplakt met dik foamtape zodat er een pocket ontstaat.

De plaatjes komen allemaal uit het Royal Christmas stansblok. In de stansblokken van Studio Light zitten 12 gestanste vellen om 6 complete kaarten te maken. Maar het leuke is, je kunt er natuurlijk ook je eigen vorm kaarten mee maken!
In het midden zie je een van de kaarten uit het blok die ik op maat gesneden heb voor deze ticketmal.


Hier kun je zien dat er 2 tickets op elkaar zitten en dat er aan de bovenkant nog een extra label in zit.

Het dessinpapier kom uit twee verschillende paperpads: Wintertrails (donkerblauwe papier) en Winter Feelings (het muziekpapier). Zo zie je dat je verschillende lijnen kunt combineren.

Verder heb ik het geheel versierd met bloemen en takjes en dergelijk uit het SL blok ‘Royal Christmas’. Hier zitten stansvellen in om 12 complete kaarten te maken, maar ook nog heel veel extra plaatjes die je dus ook hiervoor voor kunt gebruiken.

Omdat ik geen bloem in de goede kleur had heb ik een kant en klaar gekochte witte bloemen ‘geverfd’ met Ecoline. Terwijl de bloem nat was heb ik hem in elkaar gefrommeld, weer voorzichtig uit elkaar gehaald, in vorm gebracht met een pincet en laten drogen. Hierdoor krijg je een hele mooie unieke  bloem. De bolletjes die erin zaten als hart heb ik ingesmeerd met lijm en bedekt met goudkleurig schudmateriaal.


Op het plaatje in het midden heb ik wat 'Wow' embossing poeder bright white Ultra High gestrooid en vanaf de onderkant verhit. Dit ligt er echt bovenop waardoor je een leuk winters sneeuweffect krijgt.


In de pocket van de kaart heb ik een label geschoven gemaakt met de Studio Light - Memories of Summer - Cutting and Embossing Die - nr.90. Bij de kaarten in het blok zit een klein voorbeeldkaartje hoe je de kaart op kunt bouwen. Zo’n klein voorbeeldkaartje paste precies op mijn label. Ook heb label heb ik versierd met de extra plaatjes uit het stansblok.


De blaadjes onder de bloem heb ik alleen bij de bovenkant onder de bloem met dik foamtape vastgeplakt zodat de blaadjes over de kaart vallen als het label in de pocket zit.


Ik hoop dat ik jullie weer op een idee heb gebracht wat je allemaal nog meer kunt doen met zo’n stansblok!
Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.
Studio Light - Stansblok A4 - Royal Christmas 71 Studio Light - Winter Trails - Paperpad PPWT97 Studio Light - Ultimate Paperpad - Winter Feelings nr. 89 Joy! Crafts - Kraft papier A4 Studio Light - Cutting Mal Essentials - Ticket STENCILSL115Studio Light - Memories of Summer - Cutting and Embossing Die - nr.90 WOW Embossingpoeder - Bright White Ultra High    Dutch Doobadoo - Dutch Hobby Glue Joy! Crafts - Ultrafine tip applicator Hobbyjournaal - Foam tape - 2mm Hobbyjournaal - Foam tape - 0.5mm