Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

donderdag 2 januari 2020

Mini Album met Tab Punch Board en Cinch

Vandaag heb ik weer een mini album voor jullie om te showen. Wat zijn die toch leuk om te maken!

Soms zie je iets op Pinterest of YouTube, en dat moet je gewoon maken. Dat had ik met dit album, vooral omdat ik een Cinch voor mijn verjaardag had gekregen en ik het Tab Punch Board dan weer eens kon gebruiken.


De maakster van dit album (PaperDream Designs) heeft hier drie YouTube filmpjes van gemaakt: 
een Flip through waarin ze je het album laat zien hoe het geworden is: 
en twee tutorials:
Ik heb mijn album gemaakt met het papier uit de Jenine's Mindful Art Collection.
De basis is gemaakt met 'Florence Cardstock - Smooth (glad) - Black' met foto mats in de kleuren 'Glacier' en 'Steel' .


Het album wordt gesloten met een 'Metal Art - Knijpsluiting'.


De maten van het album zijn hetzelfde als in haar tutorial, alleen heb ik de pagina-tabs gemaakt met het Tab Punch Board en zij heeft dit met het Enveloppe Punch Board gedaan. Mocht je er hier een van hebben: het kan dus met allebei!


Ze heeft de omslag gemaakt door cardstock precies tot de randen te plakken, ik heb er zelf een omslag voor gemaakt waarbij de randen van het plakplastic (van een Bouwmarkt) omheen gevouwen worden. Dat vind ik persoonlijk een iets nettere afwerking en dan kan het ook aan de randen niet los gaan in gebruik.


Met het Punch Board kun je 3 verschillende maten tabs maken (uiteraard nog veel meer maar dan moet je de afstand zelf bepalen). Ik heb voor mijn pagina's de Large Tab gemaakt. Omdat ik ook graag een mat laagje van desginpapier wilde op de tabs, heb ik uitgevogeld hoe je dit met het Tab Punch Board kunt doen.


Voor een mat laagje van designpapier plaats je het hulpstukje in de daarvoor bestemde gaatjes (zie rode pijl). Daar leg je dan (met de goede kant boven) je papier tegen aan. Pons nu de ronding.


Om nu een smallere tab te krijgen draai je je papier om (goede kant naar beneden) en leg je dit tegen het het uiteinde van het streepje van de M-tab aan (zie pijl), en dus niet tegen de lijn voor de L-tab zoals je een 'gewone' tab uit zou ponsen.


Je papier ligt dan dus zo:


Pons nu de tab en snij daarna het restant weg met behulp van het mesje aan de bovenkant van je Tab Punch Board. Deze snijd door de gleuf in het Tab Punch Board precies op de goede plek!


Het album:

Aan de linker binnenkant van de omslag zit een flappen-pagina die dicht gehouden wordt met een touwtjes sluiting. 


Hiervoor heb ik twee rondjes geponst met de 'EK Success - Nesting Paper Punch - Circle 0.75" uit dun chipboard. Deze rondjes heb ik bevestigd met een splitpen, met daaronder een klein kartonnen rondje om op te hogen. Hierdoor kun je er nu makkelijk een lintje omheen draaien zodat je flappen dicht blijven.


Als je de flappen opent zie je een vak met twee labels erin. 


De labels zijn ook gemaakt met het Tab Punch Board.


Aan de rechterkant zie je de eerste pagina van het minialbum. In het album zitten vijf pagina's, waarvan de basis allemaal hetzelfde is. Alleen de tab zit de ene keer aan de onderkant en op de volgende pagina zit hij dan aan de bovenkant. Zo wissel je ze af voor wat variatie.


Voor wat afwisseling heb ik op sommige pagina's een randje gemaakt met de 'Vaessen Creative - Randpons – Daisy' of zoals hier een extra vak gecreĆ«erd voor weer een foto mat waar je aan twee kanten foto's kunt plakken, als je de flap opent. 


Op iedere linker pagina zit een vak waarin ik een opening gemaakt heb met het Enveloppe Punch Board. Hier zit dan weer een foto mat in.


In iedere rechterpagina zit bovenin ook nog een label gestoken, voor nog meer ruimte voor journaling of foto's.


De laatste pagina van het album is van chipboard gemaakt waarmee je het mini album in een vak op de rechter binnenkant van de omslag schuift. 


Want: je kunt het album er uit halen! 


Het album is gebonden met de Cinch met een 'Black Wire *75". Deze wires (spiralen) zijn in verschillende kleuren en maten voor dikkere of dunnere albums verkrijgbaar. 

Voor het punchen van de gaatjes heb ik de pagina's tegen de linkerkant van de Cinch aan gelegd en de knopjes 1,2 10, 11 en 12 uitgetrokken zodat ik 7 gaatjes kreeg (hij punched alleen de ingedrukte knopjes). Afhankelijk van de dikte van je cardstock kun je verschillende pagina's tegelijk punchen. Uiteraard punched hij ook het chipboard voor je omslag uit. 


Je kunt ook net zo veel gaatjes maken als je wilt. Let alleen wel op dat er geen knop op de rand van je album uitkomt anders krijg je een half gaatje en dat is zonde. Je trekt daarvoor deze knop dan uit zodat hij niet geponst wordt. 

Op de Cinch staan heel handig de maten voor albums in verschillende groottes tot wel 12" (30,5 cm)! Daaronder staat dan precies welke knoppen (pegs) je uit moet trekken.


Terug naar het album. In het vakje aan de rechter binnenkant van de omslag zit ook weer een foto mat geschoven. Deze is ook afgewerkt met de Doily randpons. 


Op de rug van het album heb ik de leuke sleutel en slot uit de JMA collection 'Stansmal - Ticket / Klok - 03' set gebruikt.


Ik heb ze beide drie keer gestanst uit zwart cardstock, op elkaar geplakt voor stevigheid en daarna bewerkt met 'Nuvo - Embellishment Mousse - Burnished Bronze'. Dit heb ik lichtjes gedaan met mijn vinger zodat de diepere delen zwart blijven. Daarna heb ik ze aan een kettinkje gehangen. Het kettinkje heb ik bevestigd aan een 'Metal Art - Vintage Handvat'. Hier zit een splitpen aan die je door de rug heen kunt bevestigen. 


En als laatste de achterkant van het albumpje. Ik heb op de buitenste hoeken aan de voor- en achterkant leuke kunststof decoratie hoekjes bevestigd met 'Liquitex - Super Heavy Gloss Acrylic Gel Medium'.


Leuk dat je weer langskwam en bedankt voor het kijken! En mochten jullie hem in het echt willen zien: hij gaat weer in de winkel staan pronken! šŸ˜ŠAlle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.
We R Memory Keepers - Tab Punch Board We R Memory Keepers - Enveloppe Punch BoardThe Cinch - Bindery Tool - We R Memory KeepersWe R Memory Keepers - Cinch Wires .75" 2/Pkg - Black Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Stansmal - Ticket / Klok  - 03 Florence Cardstock - Smooth (glad) 216 gr) - Black Florence Cardstock - Smooth (glad) 216 gr) - Steel Florence Cardstock - Smooth (glad) 216 gr) - Glacier

Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Stickerboek A6   Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Die-Cut Block A6 (02)   Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Paperpad 15,2 x 15,2 cm - 02 Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Paperpad 15,2 x 15,2 cm - 01   Vaessen Creative - Randpons - Daisy Scor-Tape - 1/4"X27yd (6mm tape) Scor-Tape - 1/8"X27yd (3mm tape) Ranger - Wendy Vecchi - Make Art STAY-tion Dutch Doobadoo - Dutch Hobby Glue Ultrafine tip - Glue applicator (2 stuks) Vaessen Creative - Papiersnijder + riller - 30,5x15,2cm - 12x6 Nuvo - Embellishment Mousse - Burnished BronzeMetal Art - Knijpsluiting - 35 mm - 3 stuks Metal Art - Vintage Handvat 18x20mm - 5 stuks EK Success - Nesting Paper Punch - Circle 0.75"Liquitex - Super Heavy Gloss Acrylic Gel Medium

2 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Geweldig mooi album! Groetjes Betha

Lia.vdB zei

SUPERMOOI!!! Vorm van album EN het papier. Meteen opgeslagen. Dank je.

Hartelijke groeten,
Lia