Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

zondag 2 juli 2017

Gehaakte "baksteen" sjaal - Katia Bombay Socks

Omdat wij zelf niet alle voorbeelden kunnen breien / haken, hebben wij een team van een aantal dames die af en toe wat voorbeelden voor ons maken. Ook Jetty van der Meer helpt ons met het haken van prachtige omslagdoeken en sjaals.

Vandaag willen wij haar eerst sjaal laten zien, dit is een lekkere luchtige zomerse sjaal die ze met het "baksteen" patroon heeft gehaakt.


Deze sjaal is ca 1.70 m breed. Je kunt zelf de breedte van de sjaal bepalen aangezien je bij deze sjaal begint te haken aan het breedste punt en daarna steeds gaat minderen.
In totaal heeft Jetty voor deze sjaal 2 bol gebruikt van de Bombay Socks. Dit is eigenlijk sokkengaren, maar door het prachtige verloop en het flinke aantal meters is deze ook heel geschikt voor een sjaal.

Dit zijn 100 grams bollen met een looplengte van 460 meter. 
Dit is de samenstelling van de Bombay Socks:
41% katoen, 39% wol, 13% polyaminde, 7% polyester


Zoals je ziet is het een mooie brede sjaal geworden. Je kunt zelf er nog voor kiezen om met een contrastkleur er een mooie rand omheen te haken en wat kwastjes eraan te hangen.


De Bombay socks is leverbaar in 6 kleuren.


Het garen kun je hier vinden in de webwinkel:


Een link naar het patroon van de "Baksteen" sjaal kun je hier vinden:

Wij hopen dat wij jullie hier weer mee kunnen inspireren. Wij wensen jullie nog een hele fijne en gezellige dag.