Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

zondag 16 juli 2017

Hints Scrap 'n Chat 11 juli 2017

Hallo allemaal,

Afgelopen dinsdag hebben we weer een hele gezellige Scrap 'n Chat gehad in onze Facebook Groep. Ondanks dat internet en facebook niet meewerkten, bleven jullie meedoen. Echt super! Dank jullie wel!

Dit is mijn kaart geworden en zoals beloofd hier ook de hints.


Maar eerst hieronder nog het boodschappenlijstje:

Afmeting is breedte x hoogte

Kraft of Cardstock:

1 x A4 formaat
1 x 10 x 10,5 cm

Designpapier:

1 x 29,2 x 10 cm
1 x 9,5 x 10 cm  
1 x 9,5 x 10 cm (bij designpapier met patroon heb je 2 x 9,5 x 10 cm nodig)


Een plaatje of ingekleurd stempel (passend op 10 x 10,5 cm)
Bloemetjes of wat anders om het papier tegen te houden.
Eventueel randmal (4 x stansen)

Verder heb je nog je basisgereedschap nodig. Zoals bijvoorbeeld snijmat, rilpen, lineaal, mes, schaar, potlood, lijm, eventueel bruine inkt voor de randjes of witte crackle paint voor de randjes. Versieringen naar keuze.

En dan nu de hints:

Hint 1

Vouw het A4 Kraft of Cardstock over de gehele lengte doormidden. De hoogte is 21 cm, dus ril op 10,5 cm.Hint 2

De breedte is 29,7 cm. Zet op de achterkant 3 verticale lijnen op alleen de bovenkant. Doe dit op 9,9 cm en 19,8 cm. Je krijgt dan 3 vlakken. Hint 3

Snijd of knip de verticale lijnen door.Hint 4

Vouw de middelste flap doormidden. Ril de rechterflap van rechtsboven in de hoek naar linksonder in de hoek. Ril de rechterflap van linksboven in de hoek naar rechtsonder in de hoek. Je krijgt de vouwen niet recht omdat het papier niet vierkant is.
Hint 5

Leg het papier met de goede kant naar boven. Vouw alle 3 vlakken naar voren. En vouw ook alle vouwen in de vlakken naar voren. Maak de vouwlijnen extra scherp door met de bovenkant van je rilpen nog een keer extra over de vouwlijn te gaan. 

Plak nu het stuk kraft of cardstock van 10 x 10,5 cm op het middelste vlak. Doe dit op de bovenste helft wat naar voren is gevouwen. De onderste helft van het stuk kraft of cardstock plak je dus op de bovenste helft van het middelste vlak (tot aan de eerste rillijn).


Hint 6

Plak het stuk designpapier van 9,5 x 10 cm op het cardstock van 10 x 10,5 cm (op het middelste vlak). Snijd/knip het designpapier van 9,5 x 10 cm van de linkerhoek bovenaan naar de rechterhoek onderaan doormidden. Als je een patroon in je designpapier hebt, knip/snijd je van het andere stuk van de rechterhoek boven naar de linkerhoek onder. Dit plak je op het linker en rechtervlak.

Hint 7

Plak het designpapier van 10 x 29,2 cm op de gehele onderkant. Als je het leuk vindt, kun je rondom de rand een randmal plakken. Ik heb er zelf 2 voor de voorkant gebruikt en voor elke zijde ook nog 1. Plak het plaatje of stempel op het middelste vlak.

 Hint 8

Pimp het geheel naar eigen keuze op. Om de 3 vlakken te kunnen laten staan, plak je op het grote vlak een bloemetje of iets ander precies voor de vlakken die naar voren vallen.

Succes!!

Onder alle deelnemers in onze Facebookgroep hebben wij ook een prijsje verloot. De winnende creatie is gemaakt door Dia Martens. Van harte gefeliciteerd Dia.Dan wens ik je nog een hele fijne dag en tot de volgende keer!

Liefs,2 opmerkingen:

Odette Moreau zei

Een prachtig modelletje... Ik was het vergeten dus ... bedankt voor de hints.
Groetjes Odette.

Gina Bloyaert zei

Monique,
Wat een prachtige kaart!!
Bedankt voor,de fijne en makkelijke tips
Mvg Gina Belgiƫ