Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

maandag 24 september 2018

Beschrijving Live uitzending 23 september

Hallo allemaal,

Zoals ik meestal doe, ook dit keer een geschreven uitleg van de live uitzending.Allereerst de benodigdheden: 


Strook cardstock van 16 cm x 30.5 cm
                                      13,8 cm x 17 cm
                                      13,8 cm x 13,8 cm

Designpapier van:     13,5 x 13,5 cm en 13,5 breed bij 7 cm hoog

Plaatje van ongeveer 6 a 7 cm. NIET GROTER. Kan wel kleiner. Het papier om het plaatje heen mag wel  groter maar wat gezien moet worden van het plaatje dat moet 6 a 7 cm zijn.
Foamtape van 1 mm dik. Dubbelzijdig tape – vouwbeen – ril/snij apparaat – liniaal – potlood – klein stukje gewoon plakband eventueel leuke tekst stempel van ongeveer 6 cm x 6 cm – eventueel ronde hoekjes pons.

Dan gaan we aan de slag: 

Ril de strook van 16 cm x 30,5 cm op de korte kant op 14cm en 28 cm ( je rillijn is 15 cm ) en ril langs de twee lange kanten op 1 cm . Knip de twee hoekjes weg.

            Snijd de twee rillijnen weg tot aan de midden vouwlijn.
          Nu rillen we nog een keer, en dan op 0,8 cm op de gerilde cm. Je krijgt dan een rillijn  op 2 mm vanaf de eerste                rillijn.
Snijd nu in de middelste vouwlijn een opening. Deze komt op 4 cm vanaf beide zijkanten. RILLIJNEN NIET MEE REKENEN !!Nu maken we in de voorkant een opening van ongeveer 6 x 6 cm. Deze zit rechts in de hoek op 1 cm vanaf de onderkant en 1.5 cm vanaf de rechterzijkant. 


Neem nu de strook van  13,8 cm x 17 cm . Teken een hulplijntje op 10 cm  van links naar rechts ( dit lijntje is dan  13,8 cm  en op 4 cm vanaf links en rechts tot aan het eerste getekende hulplijntje. Knip de twee vakjes weg. Zie foto:


Pak nu het grote deel weer.   Deze vouwen we dubbel.  Op de plek van de opening plakken we op de binnenkant – achterkant -  een leuk plaatje, dat kan je dan door de opening zien.  DE PLEK KAN JE EVEN BEPALEN DOOR MET EEN POTLOOD DOOR DE OPENING OP DE BINNENKANT VAN DE KAART TE TEKEKEN.  Zelf heb ik nog even een gewoon plakbandje aan de bovenkant van het plaatje geplakt. Dit zorgt er voor dat we straks geen stagnatie krijgen tijdens het schuiven.
 We nemen nu weer het andere deel. Hiervan gaan we de onderste strook voorzien van designpapier. Ook de strook die omhoog ligt, kan je voorzien van designpapier, Je kan hiervoor verschillende printjes gebruiken of het zelfde. Dit designpapier mag net zo groot zijn als de strook.. Snijd, na het beplakken,  de zijkantjes nu ietsje kleiner, ongeveer 3 mm. ( dit hoeft alleen maar als het niet goed schuift )


Pak nu je designpapier van 13,5 x 13,5 cm. Leg/plak deze tijdelijk even op de goede plek op de voorkant en teken er het vierkant op van de opening achterop. Snijd deze opening uit het designpapier iets groter uit en plak het er op.
We nemen nu weer het andere deel. Hiervan gaan we de onderste strook  hoog voorzien van designpapier. Dit designpapier mag net zo groot zijn als de strook.. Snijd de zijkantjes nu ietsje kleiner, ongeveer 3 mm.

Nu gaan we dit deel in het grote deel schuiven. Je schuift dan het smalle deel door de gleuf die we in het grote deel hebben gesneden. Je kan nu op de plek die je door de opening ziet, b.v. een leuke tekst stempelen.
Je vouwt nu het geheel dicht. En  plakken de rillijnen/plaklijnen vast met foame tape. Je plakt de rildelen/ plakstroken OP DE BUITENKANT !!

PLAK HET NIET TE STRAK

Plak als laatste het cardstock van 13,8 cm x 13,8 cm op de achterkant als afwerking.
Maak een leuk uiteinde aan de strook waarmee je het kan schuiven , of knip er ronde hoekjes aan.

 Heel veel plezier met dit patroon.

En dit was mijn uitwerking:


Ik had gekozen voor het mooie kerstpapier van Mintay. 
 Zo heb ik meteen mijn eerste kerstkaart klaar ;)

En wil je de live nog een keer bekijken, dat kan natuurlijk ook, die kan je hier vinden:

  Paperpad Mintay - Christmas Stories 30,5 x 30,5 cm - MT-CHS-07  Dutch Doobadoo - Dutch Hobby Glue 

5 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Super leuk, dank je wel voor de beschrijving! Groetjes Betha

Knorrie Kreatief zei

Gaaf dank je wel.komt zeker van pas. Duidelijke beschrijving

Betina van der Zanden zei

super duidelijk uitleg, Dank je, en een leuk modelletje om te maken weer ....

Betha Horsmeier-Bouter zei

Nog even een opmerking, er is vergeten om in bovenstaande beschrijving te vermelden dat designpapier op voorkant nog moet worden bevestigd en vierkantje uitgesneden. Was vanmiddag kaart aan het maken en ontdekte dit! Groetjes Betha

Jannie den Butter zei

Heel leuk gedaan Janet!!!
Bedankt voor de uitleg!
Groetjes Jannie