Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





zaterdag 11 november 2023

Winter album

 Hallo allemaal,

Deze keer ga ik jullie niet inspireren met een kaart, maar laat ik zien hoe je met de Winter Collection by Natasja van Pronty een leuk album kunt maken. 

Voor het maken van een album zijn veel stappen nodig. Dus pak lekker wat te drinken er bij en ga er even lekker rustig voor zitten om dit blogbericht te lezen!


Om te beginnen heb ik de hoogte van het album opgemeten en heb ik 2 stroken cardstock van 30,5cm op die hoogte gesneden. De hoogte is in dit geval 10 cm. Die stroken heb ik met dubbelzijdig tape aan elkaar geplakt. 

Al het chipboard wat in het pakket zit waarmee je het album maakt heb ik voorzien van dubbelzijdig tape. Hiervoor gebruik ik heel graag het ScorTape. 

Met behulp van de We R Memory Keepers Book Cover Guide kun je heel goed de afstand tussen de randen van de rug en de voor- en achterkant van je album bepalen. Deze tool is ook heel handig om de hoekjes van het cardstock af te halen om het cardstock netjes strak om het chipboard te vouwen. 




Het cardstock en het chipboard heb ik daarna van dubbelzijdig tape voorzien. En daarna heb ik het cardstock om het chipboard gevouwen. 



In de foto hierboven heb ik ook de binding voor de pagina's al ingeplakt. Deze heb ik gemaakt door van een stuk cardstock een soort trapje te maken en aan elkaar vast te plakken. In dit album komen in totaal 4 pagina's.

In de collectie zit ook design papier en daarmee heb ik de buitenkant van het album en de pagina's beplakt. De pagina's heb ik aan 1 kant beplakt en ik heb ook de restjes van het design papier gebruikt. 







Voor de voorkant van het album heb ik een cirkel uit cardstock geknipt. Hiervoor heb ik het cirkelstencil gebruikt die ook bij de collectie zit. Die heb ik met potlood getekend en vervolgens uitgeknipt. 


In de collectie zit ook heel leuk chipboard. Dit heb ik met embossing poeder van Izink op kleur gebracht.


Tot slot heb ik de postzegels en de uitdrukplaatjes gebruikt om er een leuk tafereeltje van te maken.


Zoals ik al eerder schreef, is er ruimte in het album voor 4 pagina's. Ik had 5 pagina's liggen en 1 daarvan heb ik schuin doorgesneden en hier heb ik een pocket van gemaakt aan de binnenkant op de cover van het album.




Op pagina 1 heb ik gewerkt met het stencil uit de Winter Set met de kerstbomen. In deze set zit ook een kleine stempel die ik ook her en der heb gestempeld. Tot slot heb ik ook het stencil met de ijssterren nog gebruikt. 
Om het rustig te houden op de achtergrond en omdat ik nog niet weet welke foto's hierin komen, heb ik alles met Distress Oxide Vintage Photo gedaan. 


De achterkant van deze pagina heb ik gestempeld met Versamark en daarna met de Izink Gold embossingpoeder bewerkt. Zo blijft er veel ruimte over om foto's of andere dingen op te verwerken.


Op een volgende pagina heb ik een in het midden een strookje cardstock gebruikt als matlaagje en een strookje designpapier daarop geplakt. Zoals ik ook al eerder schreef,  heb ik ook de restjes van het designpapier gebruikt.
Achter het strookje heb ik een flapje geplakt. Daarop heb ik vervolgens ijssterren uit het chipboard geplakt die ik eerst nog met embossing poeder heb bewerkt. Als afwerking op het flapje en daaronder heb ik nog wat uitdruk plaatjes geplakt.



De achterzijde van deze pagina heb ik bewerkt met een stencil en Distress Oxide, de kleur Speckled Egg. 


Op pagina 3 heb ik alleen wat uitdrukplaatjes gebruikt en de ski's uit het chipboard. De ski's heb ik met Distress Oxide Vintage Photo op kleur gebracht..


Net als bij de andere pagina's heb ik de achterzijde van deze pagina bewerkt met een stencil en Distress Oxide Musterd Seed. En ook hier komen de uitdrukplaatjes en de postzegels weer terug.


Wanneer je al het bovenstaande hebt gelezen, dan zal het geen verrassing meer zijn dat ik pagina 4 ook op dezelfde wijze heb gemaakt. 



Tot slot heb ik nog wat labeltjes gemaakt om in de pockets te stoppen. Hierop komen de postzegeltjes weer terug en ook de stempel heb ik hierop gebruikt. 



Dit is hoe ik met de Winter Collection by Natasja een album heb gemaakt. 
Ik hoop je hiermee geïnspireerd te hebben. De producten die ik heb gebruikt, vind je in de webshop door op de foto's hieronder te klikken.

Tot de volgende keer!










1 opmerking:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Heel mooi en duidelijk uitgelegd! Groetjes Betha