Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





zaterdag 17 februari 2024

ATC's met twee kleuren

Hoi! 
Mijn eerste blogpost op het blog van HobbyVision. Gezellig dat je komt kijken! 
Vandaag laat ik graag zien hoe ik deze ATC's heb gemaakt met maar twee kleuren. 
Ik ben dol op een vintage stijl, dus koos de kleuren (tinten) bruin en groen.
Een leuke combinatie als je het mij vraagt! 




1) De eerste stap was uiteraard het stansen van mijn basiskaartjes. Ik gebruikte hiervoor het kraft stock van Tim Holtz. Dit is papier dat je kunt schuren. De kraft kleur komt dan op de geschuurde gedeelten naar boven. Daarnaast gebruik ik aquarelpapier van Vaessen, 200 grams. 


2) Omdat ik als basis bruintinten wilde gebruiken, begon ik met de distress oxide Scorched timber. Dit is de nieuwste kleur. Ik vind 'm prachtig! Ik bracht wat inkt aan op een acrylblock en sprayde hier wat water overheen. Hiermee maakte ik de eerste laag voor mijn achtergrond.

3) Van dezelfde kleur heb ik ook de distress spray stain. Ik herhaalde dezelfde techniek: sprayde wat inkt op mijn acrylblock met wat water en dipte mijn kaartje hierin. 




4) Ik ben dol op achtergrond stempels. Deze stempel komt uit de "journal your life collection" van Devid Roodenburg. Ik stempelde de stempel met versamark en gebruikte vervolgens de distress embossing glaze. Ook weer in dezelfde kleur: Scorched timber. 




5) De randjes beïnkte ik met distress oxide ground espresso. Vervolgens stanste ik tandwielen uit. Ook deze heb ik met embossingpoeder bewerkt. Ik gebruikte de kleur: luxurious chocolate. (uit de set it's cold outside) Een prachtige kleur als je het mij vraagt! Om de ATC een "Rianne uitstraling" te geven voegde ik hier en daar een zigzag steekje toe en onderaan het kaartje verwerkte ik wat bruine garen. 


6) Nu is het tijd om nog wat decoratie te stansen. Ik koos voor een paar bloemen, die ik uit groen en bruin kraft stock papier stanste. Deze plakte ik gedeeltelijk op elkaar om een schaduw te creëren. 
Nog 2 leuke knoopjes gestanst en bewerkt met frosted crystal. Dat geeft het knoopje een leuke matte uitstraling. Tot slot plakte ik deze op de achtergrond. Nu kan de ATC op het matlaagje geplakt worden. 

7) En dan hier.. het eindresultaat! 




Bedankt voor het komen kijken en graag tot de volgende keer! 

Liefs, Rianne 

Benieuwd naar de producten die ik allemaal heb gebruikt? 
Klik op de foto en je komt automatisch op de website van HobbyVision terecht.