Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

woensdag 28 februari 2024

Happy Birtday met polychromos potloden.

 Happy Birthday met polychromos potloden.Hoi allemaal,
Deze keer mijn potloden vanonder het stof gehaald. Soms ben je zo met dezelfde materialen bezig dat je vergeet wat je nog kan gebruiken.


Wat ik ook wilde is het Paint on papier proberen. Je heb dit soort papier van verschillende merken maar deze had ik nog niet geprobeerd. En de masking tape hebben we ook nodig. Het papier heb ik op maat gesneden van 9,5 x 20,5cm dat is een goede maat voor Slimline en er kan nog een mat laagje onder.
De Anemone stempel van Studio light heb ik op meerdere hoogtes gestempeld dus heb je een maskeertape nodig om telkens de gestempelde bloem te maskeren en opnieuw erover te stempelen.


Dit is het resultaat van het stempelen. Ik ben links begonnen en deze dan afgeplakt dan de volgende iets hoger gestempeld, dan de tape verplaatst op nr2 dan de laatste zo hoog mogelijk geplaatst. Je kan ook van rechts naar linke of in het midden beginnen net wat je leuk vind.


Eerst heb ik de plaatsen waar licht opvalt met wit aangezet. Ik ben geen professional maar meestal werk ik van licht naar donker. Dit papier had ik nog niet gebruikt dus is het ook wat zoeken hoeveel pigment het papier aankan. Dus hoeveel laagjes je kan geven. De blending heb ik met potloden gedaan dus geen extra tools gebruikt. Vind je het leuker om blending middelen te gebruiken doe het dan wat je zelf maar leuk vind.


Dan ga ik over naar het midden kleur en blend ik wel al iets maar nog niet helemaal. Daarna ga ik de donkere kleur aanbrengen en terug wat blenden. Zo ga ik heen en terug tussen deze 3 kleuren tot je voelt van oké nu neemt het papier geen pigment meer aan en dat de blending mooi overloopt.
Wil je extra donkere accenten aanbrengen dan kan dat door ofwel een donker grijs of zwart te gebruiken al naar gelang hoe donker je het wilt. Je kan ook achteraf met een zwarte gel pen accenten aanbrengen. Nu kleuren neemt wat tijd in beslag van mijn is het al een heel onderneming soms om kleuren te kiezen, wat uiteindelijk altijd neerkomt op donkere kleuren. Maar dat is persoonlijk gebruik waar je je goed bij voelt en wat jou gelukkig maakt dan heb je er ook meer plezier in zelfs om het te proberen als je het nog nooit hebt gedaan.


Dit is het resultaat, de achtergrond heb ik met watercolor pencils wat donkerder gemaakt met een groen tint.


De bloemen wilde ik op de voorgrond houden dus heb ik een zo simpel mogelijke tekst gedaan.
De happy is een stans van Studio light die ik uit de achtergrond heb gestanst en dan nog 4 keer heb uit gestanst. Daarna alles samen gekleefd. De birthday fiches is een stempel van Craftlab die ik op hetzelfde kleur papier heb gestempeld en een zwart mat laagje eronder zodat deze wat duidelijke uitkomt op de stans happy. Nog wat spetters met de Posca pen en wat doorzichtige druppels.
Voor diegene die het willen hier een lijst met de Faber Castell potloden die ik heb gebruikt:
189,193,194,115,183,101,199,168,174,181.
Caran d'ache watercolor potloden: nr019,009
Hopelijk hebben jullie wat inspiratie opgedaan zodat jullie ook gaan kleuren! Vergeet je gemaakte projecten niet te posten op Facebook we zijn altijd super benieuwd wat jullie allemaal maken.
Veel knutselplezier!

P.S Het papier is super om mee te werken, zowel Polychromos potloden of watercolor potloden zijn geen probleem en het blenden gaat super goed!

Heb je interesse in een artikel klik op het fotootje.


Faber Castell Polychromos - Blikken doos 36 stuks Derwent - Inktense blik 24 Clairefontaine - PaintON papier - Gris A5 - 250 grams / 30 vel 


Studio Light - Essentials - Flowers - Clear Stamp - AnemoneUniverseel maskeerpapier op rol - met houder - 60mm x 10m Studio Light - Essentials Cutting Die - Happy 

Studio Light - Creative Craftlab - Friendz -  Clear Stamp - Hello Sweetie Versafine - Ink Pad - Onyx Black


Geen opmerkingen: