Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

zaterdag 24 februari 2024

Lieve Kerstgroet

 Hallo allemaal,

De nieuwe opdracht voor de 12 months of Christmas is bekend gemaakt en deze keer is het de bedoeling om iets uit deze foto te gebruiken op je creatie. Dan kan dus de kleuren zijn, maar ook de sneeuwpop of de kerstboom of het lintje of de kerstbal/snowglobe.


Om jullie te inspireren heb ik deze kerstkaart er mee gemaakt.
Ik heb de kleuren rood en blauw gebruikt en je ziet de sneeuwballen en de kerstboom terug op de creatie. 


In dit blogbericht vertel ik stap voor stap hoe ik deze kaart heb gemaakt.

Om te beginnen heb ik uit kraft cardstock een basis gesneden van 30 x 15 cm. Die heb ik dubbel gevouwen, zodat we een dubbele kaart krijgen.
 Vervolgens heb ik in dit geval 2 velletjes design papier uitgekozen. Dit komt uit een al wat oudere lijn Twas the Night Before Christmas van Crafter's Companion. 
Deze velletjes heb ik ieder elke keer 0,5 cm kleiner gesneden dan de basis.

Uit het designpapier met het plaatje wilde ik 2 kerstballen stansen, zodat het 2e velletje weer wat meer zichtbaar werd. Nadat ik de positie van de kerstballen heb bepaald heb ik deze vastgeplakt en door mijn stansmachine gehaald. 
De stansen die ik heb gebruikt komen uit de Art Journal Specials van Elizabeth Craft Designs.Vervolgens heb ik beide velletjes in mijn stempelhulp gelegd, omdat ik graag een tekst in de kerstballen wilde stempelen. 


Vervolgens heb ik een kleine tekst stempel uitgezocht en in dit geval heb ik er een van Craft Emotions van afgelopen jaar gebruikt. Die is helaas niet meer verkrijgbaar, maar kijk vooral welke tekst jij zelf hebt en wat in de kerstbal past.

Eerst heb ik de positie van de stempel bepaald. Daarna mijn stempelhulp dicht gedaan, zodat de stempel aan het deurtje blijft zitten.
Daarna heb ik de helft van de tekst met tape afgeplakt.Ik wilde de tekst embossen, dus heb ik met Versamark de stempel beïnkt, daarna de tape verwijderd en gestempeld. 
Deze stappen heb ik ook voor de andere helft van de stempel gedaan en daarna met witte Embossingpoeder en mijn heattool de tekst geëmbost.  Wanneer je dan vervolgens de 2 designpapier velletjes over elkaar legt, ziet het er zo uit.Vervolgens ontstond het idee om er een shaker gedeelte van te maken. Hiervoor pakte ik een stukje bedrukt mica uit de Vintage Christmas collectie van JMA. Deze is niet meer verkrijgbaar, maar wellicht heb je dit zelf nog liggen. Je kunt ook een gewoon stukje mica gebruiken. 

Het mica plakte ik op de achterzijde van het velletje waar de kerstballen uit gestanst zijn. Vervolgens heb ik wat sneeuw op het 2e velletje designpapier gelegd rondom de tekst die ik heb gemaakt. In dit geval is het echt maar een heel klein beetje, omdat het natuurlijk maar een kleine shaker is. 
Rond om de sneeuwballen en op de rest van het velletje om straks de hoogte wat op te vangen op de basiskaart heb ik Foamtape geplakt en daarna heb ik beide velletjes op elkaar geplakt. 

Ik heb de velletjes op de basiskaart geplakt en heb de kerstballen nog van een lintje voorzien. 


De kerstballen die ik uitgestanst had, lagen nog op mijn bureau en ik vond het zonde om die niet te gebruiken. Ik had nog wat waxseals liggen en die paste heel goed op de uitgestanste kerstballen. 
Die heb ik daar dus opgeplakt en met hetzelfde lintje als eerder op de kaart gebruikt heb ik er nog een strikje opgeplakt. Met foamtape heb ik de kerstballen op de kaart geplakt. 
Dit is dan het eindresultaat geworden.


Ik hoop jullie met deze kerstkaart geïnspireerd te hebben om ook mee te doen met de 12 months of Christmas. 
De producten die ik heb gebruikt, vind je in de webshop door op de onderstaande afbeeldingen te klikken. 

Heel graag tot een volgende keer!2 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Heel mooi! Groetjes Betha

salem zei

Wat een gaaf idee. Nog nooit een shaker gemaakt, toch maar eens proberen. De beschrijving is duidelijk, de meeste producten in huis, dankjewel voor de leuke post!