Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

woensdag 29 augustus 2018

Ball of fur - digistamp set!


Vol trots kan ik jullie vertellen dat HobbyVision met iets nieuws komt, dat ik heb mogen ontwerpen; Digistamps sets. Een set komt in de vorm van een pdf bestand op A4 formaat. Bij elke set zit een voorbeeld, zodat je meteen aan de slag kan. Uiteraard kan je het ook gebruiken voor andere creaties.

Voor dit blog heb ik een van de eerste sets die uitkomen getest. Nadat ik dit voorbeeld had gemaakt, kwam ik erachter dat er onduidelijkheid is over de copyrights van het oude kinderliedje dat ik in de achtergrond verwerkt heb. In de uiteindelijke set staan andere teksten:  


(Op moment van schrijven is de set nog in testfase, dus kleine afwijkingen zijn nog mogelijk.)
Als je een kattenliefhebber bent, kan je hier denk ik wel wat mee :D

Ik ga jullie nu stap voor stap laten zien, hoe ik het voorbeeld heb uitgewerkt.


Ik heb de set uitgeprint op aquarelpapier. Ik heb geen speciale printer of inkt, dus dat is elke keer spannend. Het papier heb ik gesprayd met water. Vervolgens gedept met Distress Oxides. Lekker snel.


De plaatjes heb ik snel een basiskleur gegeven met de Distress Oxides en een waterpenseel. Omdat ik ze nog ga uitknippen, hoef ik niet binnen de lijntjes te blijven ;)


Ik heb rood gebruikt in de bloemetjes. Deze rode kleur wil ik terug laten komen in de achtergrond. Dit zorgt voor balans. Ik heb de rode Distress Oxide gespetterd op de pagina met de waterpenseel.


De cirkelvormige kader heb ik uitgeknipt, zowel de buitenkant als de binnenkant.


Even kijken hoe het past en waar ik het kader wil plaatsen. Alles is nog los.


Het kader opgeplakt en rondom bijgeknipt.


Vervolgens op de achtergrond geplakt.


Excuses voor het kleurverschil in de foto's, het is de lichtval, ik heb geen inkt extra toegevoegd.

Met ZiG brush markers in een donkere tint als de Distress Oxides heb ik schaduw getekend. Met een witte gel of acrylverf pen breng je highlights aan. Dit maakt een groot verschil. Hierdoor ontstaat diepte.


Als het een beetje krom trekt, draai ik het geheel soms om en druk ik het aan.


Tijd voor de versiering. De poes, bloemen en blaadjes leg ik neer zoals ik ze wil. Eerst even kijken en dan opplakken.


Tot slot breng ik ook hier schaduw aan met de ZiG bushmarkers en een witte pen.


Schattig he?De digistamp set is binnenkort verkrijgbaar in de webshop. Houdt daarvoor de webshop en Facebook in de gaten. De volgende gebruikte materialen zijn te koop bij HobbyVision. Klik op het plaatje om direct naar de juiste plek in de webshop te gaan.

WaterArt Aquarelpapier - 20 sheets / A4 / 185 grs Distress Oxides Ink Pad - Vintage Photo Distress Oxides Ink Pad - Twisted Citron  Distress Oxides Ink Pad - Peacock Feathers Distress Oxides Ink Pad - Fired Brick Waterbrush ZIG - Clean Colors - Real Brush - Brown ZIG - Clean Colors - Real Brush - Pale Dawn Grey ZIG - Clean Colors - Real Brush - Peacock Blue ZIG - Clean Colors - Real Brush - Deep Red Empty Mister Spray Bottle 10 cm

Geen opmerkingen: