Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

vrijdag 3 augustus 2018

#HVZomerMarathon2018 - Challenge 10 - Schudmateriaal

We zijn al weer bij de tiende challenge aangekomen van de Create it with HobbyVision Facebookgroep #HVZomerMarathon2018.  

Deze Challenge is: Gebruik Schudmateriaal op je creatie. Hoe je dat verwerkt? Dat maakt niet uit, zo lang er maar schudmateriaal in verwerkt zit.
De bedoeling is dat het wel heen en weer kan bewegen (schudden). 
Het schudmateriaal kan van alles zijn: kraaltjes, pailletjes, glitters, platte bedeltjes, rijst, zand, koffiebonen....

In de webwinkel staat heel veel leuk schudmateriaal: https://www.hobbyvision.nl/n2/149/102921/schudmateriaal.htm en hier: https://www.hobbyvision.nl/n3/23257/94111/128355/schudmateriaal.htm

Tip: Het schudmateriaal kun je ook in een insteekhoes je doen, met niet te dik materiaal als je geen mica hebt. Dat heb ik bij mijn kaart ook gedaan. Ik heb hem dichtgemaakt met de Fuse maar dit kun je ook met tape doen.


Dit is mijn voorbeeld ter inspiratie:


Ik ben begonnen met een stuk Water Art papier 300 grams (15 x 21 cm) te kleuren met Distress Oxide Faded Jeans, Broken China, Shaded Lilac en Worn Lipstick. Daarna besproeid met water en laten drogen.
Daarna heb ik gestempeld met dezelfde kleuren Oxide met Studio Light - Mixed Media Rainbow Designs - Bloom STAMPMB17. Met de mask stencils DDBD Star A5 en Floral Feather met een dauber inkt doorheen gesponsd.

Met het DDBD Dutch Shape Art - Frames 4 heb ik de kleinste maat nagetekend en uitgeknipt. Dit is het frame waar je straks het schudmateriaal in ziet.

Daarop heb ik op het frame met Stempelinkt Versafine - Clair Ink Pad – Nocturne de takjes uit de Studio Light - Mixed Media Rainbow Designs - Bloom STAMPMB14 gestempeld. De blaadjes heb ik nog een keer op een apart stukje Water Art papier gestempeld en ingekleurd met Studio Light markers. Daarna deze uitgeknipt en op dezelfde plek op de gestempelde tak geplakt. Omdat ik het niet mooi vind als je witte randjes blijft zien, heb ik de randjes zwart gemaakt met een Copic marker.De bloemen heb ik ook op het Water Art gestempeld en ingekleurd met de Studio Light markers met deze kleuren: 17-83-8571-67-68-46 en daarna uitgeknipt. Ook hier weer eerst de randjes zwart gemaakt.De kaart achter het frame is ook een stuk Water Art papier wat ik gekleurd heb met dezelfde Studio Light markers als waar ik de bloemen mee gekleurd heb. Dit heb ik gedaan door met de markers op mijn werkblad te scribbelen, nat te spuiten daar het papier doorheen te halen. Dit doe je net zo vaak tot je hele papier bedekt is en je de gewenste kleuren hebt.

Nadat dit droog was heb ik er met Versafine – Onyx Black de tekst ‘gefeliciteerd’ op gestempeld
en een vlinder uit de Studio Light - Mixed Media Rainbow Designs - Bloom STAMPMB18.

Het lijfje van de vlinder heb ik nog een keer op een apart stukje Water Art papier gestempeld en ingekleurd met Studio Light markers. Daarna de vlinder uitgeknipt en op dezelfde plek op de gestempelde vlinder geplakt. Ook hier weer eerst de randjes zwart gemaakt.

Deze ‘binnenkaart’ heb ik daarna in een gladde insteekhoes geschoven en aan drie kanten om de kaart heen dicht gemaakt met de Fuse. Door de open gebleven kant heb ik verschillende soorten schudmateriaal gedaan. Daarna maak je ook de vierde kant dicht met de Fuse.Deze schudkaart plak je nu met dubbelzijdig tape achter je kaart met het frame.
Voor de afwerking heb ik er nog een stuk cardstock achter geplakt wat iets groter is zodat je een mooie mat krijgt.Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie gegeven heb voor het thema ‘Schudmateriaal’ van onze Zomer Marathon!


———————————————————————————————————
Elke maandag en vrijdag in de maanden juli en augustus wordt op de facebook groep van HobbyVision een uitdaging geplaatst. Je mag werken op het formaat dat jij fijn vindt. Je plaatst de creaties in het desbetreffende album in onze FacebookgroepHet album voor deze uitdaging vind je hier.

Je hoeft niet gelijk de creatie te plaatsen, komt het een week niet uit dan kan je deze altijd later nog maken. Wil je meedoen voor de prijs? Dan moet je alle 18 creaties vóór 7 september in de albums hebben geplaatst. Je hebt dus iets langer de tijd om alles af te werken. Uiteraard is het ook mogelijk om maar af en toe aan een challenge mee te doen die je aanspreekt. Ook dan mag je gerust je creatie plaatsen, alleen doe je dan niet mee voor de prijs. We hopen dat jullie dit een leuke actie vinden voor de zomermaanden.


Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.


Distress Oxides Ink Pad - Broken ChinaStudio Light - Mixed Media Rainbow Designs - Bloom STAMPMB14


 Studio Light - Mixed Media Rainbow Designs - Bloom STAMPMB18   Studio Light - Mixed Media Rainbow Designs - Bloom STAMPMB17  Studio Light - Light Marker - Pastel (MARKER03)Distress Oxides Ink Pad - Shaded LilacDistress Oxides Ink Pad - Worn LipstickViva Decor - Vierkante zachte sponsjes We R Memory Keepers - Photo Sleeve FUSE (EU Version)Cardstock Basic Paper - 30,5 x 30,5 cm - 2007 zwart Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - A6 Stars Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Floral Feather Dutch Doobadoo - Dutch Shape Art - Frames 4  Stempelinkt Versafine - Clair Ink Pad - Nocturne Uni-Ball Signo - Bold Point Gel Pen - White Uni-Ball Signo -  Broad Point Gel Pen - BlackLawn Fawn - Stamp Shammy - 5Dutch Doobadoo - Dutch Hobby GlueUltrafine tip - Glue applicator (2 stuks)


            

1 opmerking:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Leuke challenge en mooi voorbeeld, groetjes Betha