Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

dinsdag 2 april 2019

Planner pagina Julie Nutting Doll - Imani

Hallo allemaal, vandaag heb ik weer een plannerpagina voor jullie met zo’n gave Julie Nutting doll – 'Imani'. Ik ben begonnen met de ‘Elizabeth Craft Designs - Planner Essentials 6’ stansmal uit ‘Florence - Aquarelpapier Smooth 200g’ te snijden.
Hierop heb ik met 'Distress Oxide – Evergreen Bough’ en Broken China losjes wat kleur aangebracht. Hiervoor heb ik de inktkussen op mijn ‘Tonic Studios - Tim Holtz Glass Media Mat’ gedrukt en er met een penseel wat water bijgevoegd. Nu is het een soort watercolor geworden waar je een achtergrond kunt maken maar ook mee in kunt kleuren.


De kleding van Imani heb ik in dezelfde tinten Distress Oxide gekleurd waarbij ik naast de plooien in de rok de kleuren wat donkerder heb gemaakt om wat meer diepte er in te krijgen.


Daarna heb ik er met een script stempel stukjes tekst op gestempeld. Hierna alle onderdelen van haar kleding uitgeknipt. De randjes heb ik daarna met Copic marker zwart gemaakt zodat je geen uitgeknipte witte randjes meer ziet.

De pop zelf heb ik nogmaals op aquarel papier gestempeld en ingekleurd met watercolor in huidtinten. Toen dat droog was heb ik de onderdelen van haar kleding daar op geplakt.


Alle bloemen achter Imani, de vlinder en de lantaarn komen uit de Craft-O-Clock - Paper Collection EXTRA set - Felici`tea. Deze heb ik allemaal met een smal witrandje uitgeknipt. Ik heb Imani even los op het label gelegd en de bloemen achter haar geschikt zoals ik ze wilde hebben en daarna vastgeplakt.


Met een witte Molotow Acrylic Paint pen heb ik spetters gemaakt over het geheel. Hierbij heb ik wel haar gezicht en lichaamsdelen afgedekt met stukjes papier omdat ik daar geen spetters op wilde.


Voor het tekstlabel heb ik de tekst ‘Enjoy de Beauty….’ van de ‘Studio Light - So Spring - Clearstamp A6 So Spring - STAMPSS285’ stempel op een stukje design papier gestempeld en daar met de ‘Vaessen Creative - Randpons – Daisy’ een randje in geponst. Daarna de zijkanten losjes uitgeknipt en ook hier met een zwarte Copic marker langs de randjes gegaan.
De hartjes reinforcers komen uit de ‘Elizabeth Craft Designs – Labels’ set. Hiervoor heb ik eerst een strookje aquarel papier gekleurd met ‘Distress Oxide – Worn Lipstick’ en ze daarna uit gestanst.


Om Imani en de lantaarn te laten ‘staan’ op heb ik een soort bodem gestempeld met de borderrand stempel ‘Studio Light - Clearstamps Basics Mixed Media - STAMPSL275’ met ‘Distress Oxide – Evergreen Bough’.


Tot slot nog even met ‘Distress Ink – Black Soot’ langs de randen van het label gegaan.

Ik hoop dat ik jullie enthousiast heb kunnen maken voor de Julie Nutting Dolls. Je kunt ze in heel veel verschillende stijlen maken zoals je ook bij mijn vorige Dolls kunt zien. (klik op de foto om naar het blogbericht te gaan).En dit zijn er nog maar twee! Er zijn bij HV wel 7 verschillende soorten!


Bedankt voor het kijken!Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Elizabeth Craft Designs - Labels Elizabeth Craft Designs - Planner Essential Dies 5 Elizabeth Craft Designs - Planner Essentials 6 Julie Nutting Cling Stamps - Imani   Studio Light - So Spring - Clearstamp A6 So Spring - STAMPSS285 Studio Light - Clearstamps Basics Mixed Media - STAMPSL275 Vaessen Creative - Randpons - DaisyCraft-O-Clock - Paper Collection EXTRA set - Felici`tea Distress Oxides Ink Pad - Evergreen BoughDistress Oxides Ink Pad - Broken China Distress Inkt - Mini - Worn LipstickDutch Doobadoo - Dutch Hobby GlueTonic Studios - Tim Holtz Glass Media Mat