Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





vrijdag 2 augustus 2019

Eén weekje samen!


Mijn man en ik waren een weekje met z’n tweetjes, want onze zoon was uit logeren. En wat doe je dan… juist! Genieten dat we even man en vrouw zijn en geen papa en mama. Ook lekker veel foto’s maken hoort daarbij. Ik heb het verwerkt in een superleuk boekje.

Ik heb het Sunshine papier van Piatek gebruikt. Het was tenslotte zo zonnig in ons weekje dat dit echt het perfecte papier was. Onder aan deze blog staat een lijst met dingen die ik heb gebruikt. Als je op het plaatje klikt wordt je direct doorgelinkt naar de webshop van Hobbyvision. Superhandig toch?


Enfin… Ik zat echt op mijn creatieve stoel en had superleuke plannen. Eerst ben ik begonnen het papier te snijden. Ik had de 15x20 cm blok en heb toen alle blaadjes door de helft gesneden. Dan had ik direct een voor en achterkant van elk papierpatroon.

Toen begonnen met de voorkant. Ik had nog een stukje hittebestendig acetaat liggen en wilde deze als voorkant gebruiken. Ook omdat dit wat meer stevigheid geeft. Omdat de eerste kaart die ik als voorkant wilde gebruiken al zo druk was, had de acetaat niet meer veel nodig. Een woord en wat enamel dots was genoeg en een sticker van een fotocamera, gewoon omdat het een fotoboekje isJ
 

Vervolgens heb ik twee achterkanten van het papier voorbereid voor de volgende dag. Ik wilde namelijk deze bewerken met twee nieuwe media die ik nog niet eerder had gebruikt. De texture paste’svan Cadence. De eerste was de gewone texture paste, die wat grof was om op te brengen. Ik vind dit echt super te gek, dus ben verliefd! Het is iets minder grof als de vintage gesso van Cadence, maar net zo leuk. Daarna heb ik met een honingraatstencil de transparante texture paste opgebracht. Deze is veel meer vloeibaar en (je raadt het al…) transparant. 

De volgende dag ben ik begonnen met deze twee voorbewerkte pagina’s. De transparante texture paste heb ik met wat waterverf gekleurd. Echt superleuk effect gaf dat. De pasta blijft transparant, terwijl de waterverf tussen de raadjes door sijpelt. De andere pasta vond ik al mooi zoals het was, maar wilde het een beetje opleuken met wat Fran-tage Enamel embossing (shabby white). Ik heb alleen een hoek ingesmeerd met embossing inkt en daarna de poeder erop gestrooid. Precies zoals ik wilde.



De foto’s, die ik van tevoren had geprint, had ik op volgorde liggen van datum. Ik had ze zelf geprint met mijn Selphy. Per kaartje heb ik voorbereidingen gemaakt om overzicht te houden, al werd het op mijn bureau toch nog een chaos. Kennelijk werk ik zo het fijnstJ herkenbaar?JJJ

Voor mijn eerste pagina gebruikte ik een pagina met een leuk motief uit de Piatek serie. Ik had te veel foto’s gemaakt op deze dag en kon niet zo goed een keuze maken. Dus ik besloot foto strips te maken en deze in een pocket te doen. De pocket maakte ik van een ander papiermotief van Piatek. Ik sneed een stuk rechthoek af, waarbij ik ruim een centimeter aan de onderkant en aan beide zijkanten extra nam. Ik legde toen mijn pagina op het uitgesneden papier en met een vouwbeen rilde ik er precies omheen. Daarna kon ik het heel makkelijk vouwen. De hoekjes knipte ik schuin weg en met een cirkelpons maakte ik een “opening”. Daarna plakte ik de pocket op door op de gevouwen randjes tape te plakken. In de pocket had ik allerlei takjes geplakt die ik had gestanst in verschillende kleuren. Ook had ik wat kleine bloemetje opgeplakt die ik ook had gestanst.  



Het papier met de grove texture paste werd mijn tweede pagina. Daar begon ik met matten van mijn foto door eerst wat tissuepapier (die ik van tevoren had bewerkt met wat distress oxide) en wat geel en groen papier. Ook stanste ik hier van gekleurd papier wat leuke vormen (swirls) en plakte deze achter de foto. Ik heb t verder simpel gehouden, dat vond ik t mooist bij deze layout.

  

De derde pagina wilde ik met bloemetjes versieren. Ik ben gek op bloemen, echte en die van papier. Ik had een hoop gestanst en deze met waterverf bewerkt. Omdat de basiskleuren van het papier van Piatek rood en geel waren, heb ik de bloemen ook deze kleur geverfd. Ook gebruikte ik een grote doilie, zo leuk! Met de leuke stans van Elizabeth Craft Designs (planner essentials) heb ik een kaartenhouder gestanst. Hierin heb ik een klein kraft zakje, een stukje ribbelkarton en een labeltje gedaan en daaraan vast de foto gemaakt. Ik had nog een leuk metalen schaartje en heb deze aan het labeltje met een touwtje vastgemaakt.

  

De volgende pagina wilde ik met weer wat anders werken. Ik besloot wat tule te pakken en daar een stukje af te knippen. Het is een schots en scheef stukje geworden, maar daarom des te leukerJ met wat dun ijzerdraad heb ik om een potlood gewikkeld, waardoor ik een krul kreeg. Deze reeg ik door mijn tule. Ideetje van @ikmetliefde. Met de leuke cirkelstans van Elizabeth Craft Designs heb ik in designpapier nog wat cirkels gestanst en deze achter mijn gematte foto geplakt. Superleuk geworden, al zeg ik het zelf.


Toen kwam er een minipagina aan. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, maar ik had deze per ongeluk verkeerd gesneden. De koffers lagen op zijn kant. Dus heb ik een openklappagina gemaakt. Op de linker pagina heb ik eerst wat vellum geplakt, waarop ik met de summer stempel van Masterpiece leuke zomerse figuurtjes heb gestempeld met grijze stempelinkt. Ik had per ongeluk ook het vellum een beetje beschadigd (soms heb je datJJ) en heb met wat washi tape en een stukje kant de randjes weer keurig netjes afgewerkt. De uitklapfotos zijn superleuk geworden al zeg ik het zelf. Eigenlijk vrij simpel, maar het effect is super. De rechterbinnenkant heb ik ook simpel gehouden met een leuke stempel en wat uitgeknipte ephemera van Piatek. Met een superleuk knijpertje hou ik de pagina lekker bij elkaar.

 
 


Ohhh… en toen kwam er toch iets leuks. Zo maar spontaan. Ik zat een beetje te violen met ribbelkarton en wilde deze twee foto’s echt op deze pagina hebben. Ze pasten eigenlijk niet op 1 pagina. Dus maakte ik een miniboekje in een miniboekjeJ Met een leuk design papiertje scheurde ik de buitenkant ook mooi. Ik had nog een riempje met wat gaatjes en met een riemsluiting van Tim Holz heb ik de sluiting gemaakt. Zo cool… (al zeg ik het zelfJJ)
Deze heb ik weer gemat met een stukje kraft- en tissuepapier. Ook vond ik nog een metalen vulpenuiteinde die ik daaronder heb geplakt, dat paste er goed bij vond ik.


 

De voorlaatste pagina is een labelpagina. Ik wilde met allerlei soorten en maten labels en gezellige laatste pagina maken. De foto was genomen op de laatste dag dat we met z’n tweetjes waren. Deze hadden we gestuurd naar onze zoon!





De laatste pagina is de pagina met de transparante texture paste. Ook hier heb ik een pocket gemaakt, maar dan een kleine. Ik was naar mijn favoriete winkel geweest samen met mijn man, en daar wilde ik deze kaart mee versieren. Door aan de foto een labeltje te maken, kan ik het makkelijk uit de pocket halen. Achter de “Dille & Kamille label” heb ik een dunne streng touwtjes gemaakt. Deze heb ik eerst aan de pagina geniet, zodat ik ze niet meer kon verliezen.



Ik hoop dat je hebt genoten van deze uitleg en de foto’s.

Liefs Edith

  

Wat heb ik allemaal gebruikt? Zie hieronder: 



 
 

 

 



 

 

 

 


2 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Wat een goed idee en heel erg mooi geworden! Groetjes Betha

Edith zei

Dank je wel Betha!