Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

dinsdag 15 oktober 2019

Never stop dreaming

Hoii allemaal!

Vandaag mag ik voor jullie weer een blogbericht typen.
Deze week was een gekke week waarin ik niet toe kwam om een nieuwe creatie te maken.
Maar, na veel positieve reacties en wat vragen ga ik jullie uitleggen hoe ik mijn art journal pagina gemaakt heb.


Dit is de eerste bladzijde uit mijn art journal. De art journal die ik is er één van de Essentials van Studio Light (24 x 29 cm).
Ik heb gewerkt met de distress oxide inkten ( peacock feathers, shaded lilac en cracked pistachio).
Dit breng ik aan met de brushes van Picket Fence. Ik let hierbij altijd op dat ik een oneven aantal plekken aanbreng. Dit doe ik eigenlijk altijd standaard. Vaak is dit 3 maar aangezien dit formaat papier groter is dan mijn kaarten, maak ik 5 plekken met één kleur.
Daarna spray ik mijn ondergrond nat met een spraybottle waar water in zit. Oxides reageren namelijk op water.
Ook maak ik altijd spetters met de oxide kleuren die ik in mijn achtergrond gebruik. Hiervoor is een super handige spetterkwast. Je wrijft met de oxide op je craftsheet, sprayt het nat, gaat hier met de spetterkwast in en je kan de spetters op de achter grond maken.


Na dat ik mijn achtergrond gedroogd heb, vul ik de achtergrond met patronen. Deze patronen maak ik met mask stencils. In dit geval heb ik 2 mask stencils van AALL & Create gebruikt.
Ook hierbij gebruik ik weer de brushes en dezelfde oxide kleuren als die van de achtergrond. 
Ik zorg ervoor dat bijna mijn hele achtergrond gevuld is met patronen. Deze patronen zie je uiteindelijk niet allemaal extreem duidelijk terug.


Deze stempel die hierboven staat is een erg grote stempel. Deze wilde ik duidelijk uit laten komen. Daarom heb ik er in dit geval voor gekozen om deze eerst te stempelen in het zwart, met archival ink.
Op de rest van de pagina heb ik achtergrond stempels gebruikt uit de Grunge lijn van Studio Light. 
Deze stempel ik altijd in wat kleuren( van de archival ink) die dicht bij de kleuren van de achtergrond liggen.
Maar ik zorg er ook voor dat ik in het zwart en/of grijs stempel. Dit geeft rust in je creatie. 
Zoals je hierboven ziet heb ik het meisje ingekleurd. Dit heb ik gedaan met de distress oxide en baton blenders van Jane Davenport.
Doordat ik dit met de distress oxide heb gedaan, zijn de kleuren ook niet zo heftig maar passen ze goed bij de achtergrond.


Het meisje heeft op de stempel bloemen in het haar. Het leek mij een erg leuk idee om deze bloemen nog een keer te stempelen, in te kleuren (met de Studio Light markers) en op te plakken. Deze springen er nu echt uit. In de kern van de bloemen heb ik wat 3d mini balls geplakt ( dit zijn normaal gesproken witte balletjes, maar deze heb ik op kleur gesprayd met de Nuvo sparkle spray).
Ook zie je op de foto hierboven dat ik een structuur heb aanbracht met een maks stencil (essentials van Studio Light) en Nuvo expanding mousse. Dit heb ik aan de lucht laten drogen zodat het mooi blijft glimmen.

Verder heb ik met de distress oxide black soot de randen bewerkt, wat doodlerandjes gemaakt met zwart en wit. En heb ik om de bloemen heen een zwart potlood van Stabilo gebruikt, die uitgeveegd met een waterpenseel zodat de bloemen er nog meer uitspringen.
Ohja ook had ik nog wat glinsters van Nuvo erbij opgeplakt en wat witte stone drops.

Ik denk dat ik nu alles wel genoemd heb haha.
Stiekem ben ik wel trots op deze creatie.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met deze creatie.
Tot een volgende keer!

Liefs 


Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl .Als je op de afbeelding hieronder klikt, kom je meteen bij het juiste product terecht.
Studio Light - Essentials - Ringband Art Journal 02 (24 x 29 cm) Distress Oxides Ink Pad - Shaded Lilac Distress Oxides Ink Pad - Peacock Feathers Distress Oxides Ink Pad - Cracked Pistachio Picket Fence Studios - Blender Brushes 4/Pkg Nuvo - Light Mist Spray Bottle (2 stuks)  Crafter`s Choice - White Taklon Fan Brush - Size 1 AALL & CREATE - Stencils - set number 53 AALL & CREATE - Stencils - set number 52 Studio Light - Clearstempel Grunge Collection 3.0 - STAMPSL402 Studio Light - Clearstempel Grunge Collection 3.0 - STAMPSL409 Studio Light - Clearstempel Grunge Collection 3.0 - STAMPSL408 Ranger Archival inkt - Wendy Vecchi - set 2 Ranger - Archival inkt - Jet Black Studio Light - Mask stencil A6 Grunge Collection 3.0 - MASKSL28  Nuvo - Expanding Mousse - Grey Matter Powertex - 3D Balls - Small Nuvo - Sparkle Spray - Morning Fog Stabilo ALL - Black 8046 Uni-Ball Signo -  Broad Point Gel Pen - Black Uni-Ball Signo - Bold Point Gel Pen - White Nuvo - Stone Drops - Chalk White Jane Davenport - Baton Blenders - Dual Foam Tip Applicators                    

3 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Heel mooi! Groetjes Betha

Betina zei

Wow! Hier mag je ook trots op zijn, is een superleuke pagina geworden!

Dora zei

Schitterend.