Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

vrijdag 27 juli 2018

#HVZomerMarathon2018 - Challenge 8 - Gesso


Challenge nummer 8! Deze keer misschien voor sommigen een echte uitdaging:

Gesso

Voor deze uitdaging moet je met gesso hebben gewerkt in je creatie.
Gesso is een primair, voornamelijk bedoelt voor acrylverf. Voor zover ik weet heb je gesso in wit, zwart en doorzichtig. Je kan vele leuke dingen doen met gesso. Ik laat je hier een techniek zien. Stap voor stap leg ik uit hoe ik de bovenstaande journal pagina heb gemaakt en komt er dus een techniek met gesso aanbod.


Ik heb een pagina beplakt met collage papier van Art by Marlene. Uit een stansblok van Marlene heb ik dit figuurtje gehaald. Ik ben blij dat ze er twee keer in zit, want ik vind haar erg leuk.


Ik knip haar truitje er af, zodat ik er een nieuwe jurk onder kan maken.


Ik leg haar los neer en teken met een witte acrylverfmarker de lijnen van haar jurk.


Tevens teken ik langs de zijkant een aantal halve cirkels voor de versiering.
Ik geef het een laagje gesso. De jurk en halve cirkels beschilder ik NIET. De gesso zorgt voor een witte waas. Dit wordt ook wel negatief schilderen genoemd. Je schildert hetgeen dat NIET je object is. Let op, de ene witte gesso is dekkender als de ander.


Met drie kleurtjes Neocolor 2 ga ik heel grof, lekker snel over de gesso heen. 
Neocolor 2 zijn water oplosbare waskrijtjes met veel pigment. Dit zijn echt super veelzijdige krijtjes en duurzaam in gebruik. Ik kan er echt heel veel over vertellen en laten zien, maar dat bewaar ik voor later. Na de zomer neemt HobbyVision Neocolor 2 in het assortiment, dus dan kom ik er zeker nog een keer op terug. Terug naar de art journal pagina.


Met een kwastje schilder ik gesso over het laagje neocolor 2 heen. Doordat de neocolors sterk met vocht reageert en ze een sterke pigment hebben, mengt het heel goed met de gesso. Zo kan je een acrylverf achtig effect creëren. Hetzelfde effect is met acrylverf veel lastiger te bereiken.Kijk eens wat een leuk effect.
Ik plak het gezichtje op de jurk.


Met witte en zwarte pennen teken ik er lijnen in.


Hier gebruik ik weer de techniek van gesso over neocolor 2.


En nog een keer. Extra dik voor iets meer structuur.


Goed tussendoor drogen, zodat ik met acrylverf pennen de laatste details er op kan tekenen.  Ik zeg, niets meer aan doen. :D

Ik ben benieuwd naar jullie creaties met het thema Gesso.

Laat los, 
Ontspan 
en 
Geniet!

———————————————————————————————————
Elke maandag en vrijdag in de maanden juli en augustus wordt op de facebook groep van HobbyVision een uitdaging geplaatst. Je mag werken op het formaat dat jij fijn vindt. Je plaatst de creaties in het desbetreffende album in onze Facebookgroep

Je hoeft niet gelijk de creatie te plaatsen, komt het een week niet uit dan kan je deze altijd later nog maken. Wil je meedoen voor de prijs? Dan moet je alle 18 creaties vóór 7 september in de albums hebben geplaatst. Je hebt dus iets langer de tijd om alles af te werken.
Uiteraard is het ook mogelijk om maar af en toe aan een challenge mee te doen die je aanspreekt. Ook dan mag je gerust je creatie plaatsen, alleen doe je dan niet mee voor de prijs.
We hopen dat jullie dit een leuke actie vinden voor de zomermaanden.
Studio Light - ART BY MARLENE - A4 Collage Paper 01Studio Light - ART BY MARLENE - Stansblok A5
Dutch Doobadoo - Gesso White 250 ml Creall - GessoDecoArt Media - Gesso - White
Hobby & Crafting fun - Artist Brush Set (6x flat, 6x round)

1 opmerking:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Leuke challenge en mooi voorbeeld! Groetjes Betha