Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

woensdag 29 mei 2019

Cheers on you

Hallo allemaal,

Vandaag mag ik jullie weer een kaart laten zien.
Soms maak ik zomaar een kaart, maar soms ook voor een bepaalde gelegenheid.
Deze kaart maakte ik voor de verjaardag van mijn oom. 
Ik wist al dat het een mannenkaart moest worden, maar hoe ik het ging vormgeven wist ik niet goed.Studio Light heeft stansblokken ontworpen met onder andere mannenkaarten. Met deze stansblokken kan je een kaart namaken, want er zitten voorbeelden bij.
Maar je kunt ook zelf een kaart maken met onderdelen uit de stansblokken. Dit heb ik gedaan.
Voor de basis heb ik een achtergrond vel gebruikt ( grijze stenenmuur), daarover heen heb ik met de Expanding Mousse van Nuvo structuur aangebracht.


Vervolgens heb ik verschillende onderdelen zoals de tandwielen, zwarte hoekjes, het alfabet en het plaatje met de bierflesjes uit het stansblok gedrukt. Al deze onderdelen op de tandwielen na heb ik met de paper distresser en oxide ( Ground Espresso) bewerkt. 
Voordat ik dit ging opplakken heb ik stukjes ribbelkarton gescheurd, zwart gemaakt met gesso en voorzien met de wax van finnabair. 
De stukjes ribbelkarton heb ik vast gemaakt met nietjes om het wat stoerder te maken. 


Vervolgens heb ik het plaatje van de bierflesjes met foam op geplakt. Zo kon ik later de tandwielen er onder schuiven.
Een aantal tandwielen heb ik uit zwart papier gestanst en voorzien met gilding flakes. Dit geeft ook een erg leuk effect. Het is wel belangrijk dat je hierbij het figuur lijm geeft met de nuvo glue pen, flakes aanbrengt en met een harde borstel er over heen gaat ( nuvo borstel).
Om het wat speelser te maken heb ik onderdelen uit het stansblok op het plaakje geplakt. Ook heb ik een tekst uit het stansblok opgeplakt.
Als laatst heb ik nog wat drops en pailletten opgeplakt, een goud randje met het mirror paper erachter geplakt en gemat met zwart papier. 
Ook deze randen heb ik bewerkt met een paper distresser. Het zwarte papier heb ik goud gemaakt met de embellishment mousse van nuvo. 

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met deze kaart. En dat je eigenlijk met een paar kleine toevoegingen toch een unieke kaart maakt. 
Tot een volgende keer! 

 

Alle gebruikte materialen zijn te koop bij www.hobbyvision.nl  Als je op de afbeelding hieronder klikt, kom je meteen bij het juiste product terecht. 
Studio Light - Stansblok Industrial 3.0 nr. 75 Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Circles Lines Nuvo - Expanding Mousse - Tuscan Gold Finnabair - Art Basics - Mixed Media Silicone Brush 2" Joy! Crafts - Paper Distresser Distress Oxides Ink Pad - Ground Espresso Nuvo - Embellishment Mousse - Indian Gold Joy! Crafts - Corrugated (Ribbel) Cardboard A5 - Fijn Dutch Doobadoo - Gesso Black 250 ml Finnabair - Art Alchemy Antique Brilliance Wax - Lucky Emerald Heidi Swapp - Memory Planner - Mini Stapler Cosmic Shimmer - Gilding Flakes - Autumn Leaves  Nuvo - Dual Tipped Blender Brush - Borstel 979N Vaessen Creative - Mirror paper 140g A4 - Gold   Nuvo - Crystal Drops - Simply White 28 Lilac Lane - Premium Sequins 20g - Stardust Nuvo - Crystal Drops - Ebony Black