Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

woensdag 9 oktober 2019

Mini Album Snowy Afternoon en CreaLies mallen

Jullie zagen hem al op FB: mijn allereerste mini album! Ik heb hem van begin tot eind zelf gemaakt: de omslag is van Grijskarton / Chipboard 2mm dik en de pagina’s van donkerblauw Linnenkarton van CraftEmotions en kraft cardstock. Het mooie designpapier komt uit de Snowy Afternoon 15x15 cm paperpads van Studio Light. De plaatjes komen uit het Snowy Afernoon A5 stansblok. Hierin zitten plaatjes om 6 complete kaarten te maken, maar dat hoeft natuurlijk niet! Ze zijn ook erg leuk te gebruiken op bijv. de pagina’s van je mini album.

Verder heb ik heel veel gave 'On the Edge', 'Pocket' en 'Label' snijmallen van CreaLies gebruikt. Bij de foto’s van de pagina’s zal ik de gebruikte mallen vermelden.

Voor op de kaft heb ik een schudvenster gemaakt met de Marianne Design - Craftable - Shaker Doily en de Shaker Windows. 


Omdat ik iets te enthousiast was en daardoor minder voorzichtig de rug heb gevouwen (geduld, wat is dat? :-)) is het papier gaan breken. Omdat ik dit niet mooi vond heb ik er een nieuwe ‘rug’ op gemaakt van een stukje plakplastic! En nu het lijkt net of het zo hoort.


Op de linker binnenkant van de cover heb ik en vakje gemaakt met aan twee kanten de uitgestanst randmal On the Edge nr. 34. Deze heb ik alleen aan de boven en onderkant vastgeplakt, waardoor je er iets achter kunt schuiven.

Ik heb hier een kaftje voor gemaakt met daarin een aantal blaadjes uit een schrift zodat je een klein notitieboekje hebt.


Op de rechter pagina heb ik twee vakjes gemaakt met de On The Edge die nr. 28 waar ik een aantal foto mats in geschoven heb. De leuke foto mat met het open schulp randje is gemaakt met de stansmal van CraftEmotions - Big Nesting Die - rechthoeken scalop XL.


Op de volgende pagina zit een extra flap (deze sluit met een magneetje) met een vakje met daarin een klein boekje waar je foto's in kunt plakken.


Als je deze flap open slaat zie je twee vakjes, afgewerkt met de mooie On the Edge mal nr. 108. Hierin heb ik twee labels gestoken gemaakt met de Stansmal Crealies - Big Labelzz & Tagzz - no 14. 


De rechter pagina heeft een hele leuke sluiting. Er zitten twee labels (alleen aan de zijkant bevestigd) met daarop drie lussen waar weer een label ingeschoven zit. De pagina wordt op deze manier dicht gehouden.Als je de labels open vouwt zie je weer een vak (ook gemaakt met de On the Edge die nr. 28, maar nu op zijn kop gestanst) met daarin twee foto mats.


De volgende pagina sluit met een lint. Hiervoor heb ik twee kraft vormpjes (oudere XXL Crealies mal) uitgestanst met daarop plaatjes uit het stansblok. Deze vormpjes heb ik bevestigd met een splitpen, met daaronder een klein kartonnen rondje om op te hogen. Hierdoor kun je er nu makkelijk een lint omheen draaien. Aan de randen van deze flappen zit weer de On the Edge mal nr. 108. 


Als je deze lint sluiting opent zie je een vakje gemaakt met dezelfde CratEmotions Scalop mal waar ik nog een rechthoek uitgestanst heb met de bijbehorende mal, met daarachter een stukje Mica zodat je er doorheen kunt kijken.


In dit vakje zit een label en een foto mat. De rechter pagina is weer een vak gemaakt met de On The Edge die nr. 28 met daarin twee Crealies - Big Labelzz & Tagzz - no 14 labels.


Op de volgende pagina heb ik twee labels als sluiting gebruikt. Hierin zitten twee nestels met een lint waardoor je de labels kunt sluiten. Op de rechter pagina een flap met de dezelfde On The Edge die nr. 28. Deze sluit ook met een magneetje.


Als je het lint op de linkerpagina opent komt er een lange foto mat te voorschijn die je aan twee kanten met foto's kunt beplakken.Als je de dubbele flap op de rechterpagina opent zie je weer een vak (ook gemaakt met de On the Edge die nr. 28) met daarin weer twee Crealies - Big Labelzz & Tagzz - no 14 labels.Op de laatste pagina weer een aantal foto mats die om en om open gaan. Deze worden gesloten met twee kleine tabjes (gemaakt met het kleinste label en smaller gesneden) met daarin twee nestels en een lintje.


Hier zijn de eerste foto mats open geslagen,


En hier allemaal waardoor er een leuke afbeelding zichtbaar wordt.


Op de laatste pagina van de cover heb ik een waterfall gemaakt.
 En het speciale er aan is: deze ontvouwt zichzelf vanzelf als je aan het lusje trekt. De pagina’s vouwen stuk voor stuk om.Op deze manier heb je heel veel ruimte voor foto’s.


En als laatste de achterkant.


Het was een hele klus maar zo ontzettend leuk om te doen! Mijn dank is groot aan de Patty van 'Patty’s Crafty Spot' en 'ScrapQueen'. Wat een waanzinnige albums en vooral zeer duidelijke (Engelse) tutorials hebben zij gemaakt! Hier heb ik echt heel veel ideeën en technieken opgedaan die ik in mijn album verwerkt heb dus neem eens een kijkje!

Leuk dat je weer langskwam en bedankt voor het kijken! Ik hoop dat het een beetje duidelijk is. En mochten jullie hem in het echt willen zien: hij staat in de winkel te pronken! 😊Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Studio Light - Paperpad - Snowy Afternoon PPSA125 Studio Light - Paperpad - Snowy Afternoon PPSA126 Studio Light - Stansblok A5 -  Snowy AfternoonStansmal Crealies - On the Edge - no 40 Stansmal Crealies - On the Edge - nr 34 Stansmal Crealies - On the Edge - nummer 28 Stansmal Crealies - Big Labelzz & Tagzz - no 14 Stansmal Crealies - On the Edge - no. 103 pattern C Crealies Journalzz & Plannerz - Pocket Medium (10,4 cm) + layer up Crealies - Journalzz & Plannerzz - Pocket Large (13,3 cm) + layer up Stansmal CraftEmotions - Big Nesting Die - rechthoeken scalop XLLinnenkarton CraftEmotions (10 vel) - 30,5 x 30,5 - Donkerblauw Grijskarton / Chipboard - 30,5x30,5cm - 2mm dik - 5 stuks Scor-Tape - 1/4"X27yd (6mm tape) Scor-Tape - 1/8"X27yd (3mm tape)

3 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Super mooi album! Groetjes Betha

Hellen zei

Wow wat een gaaf album

Unknown zei

Een schitterende album en ga hem op zeker maken 😱😱😱😱