Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

donderdag 6 augustus 2020

Castle on the hill

Hoii allemaal!

Deze keer heb ik een sprookjesachtige kaart gemaakt met de Storybook lijn van Elizabeth Craft Design.
Dit is een lijn met stansen en een twee stempels. Deze bestaan uit elfjes, paddenstoelen, prinsen, bloemen en nog meer. Het leuke aan deze lijn is dat je het kan verwerken in een art journal, planner, maar ook op een kaart. 
Dat laatste heb ik deze keer gedaan, wellicht ga ik ook het nog een keer verwerken in een art journal haha, maar dat krijgen jullie dan nog wel te zien.

Bijna alle onderdelen heb ik op kleur gebracht met de distress inkt en gebruikte ik het watercolour papier van Florence 200 grams. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om hiervoor cardstock te gebruiken of misschien wel met watercolour etc. 
Als eerst ben ik begonnen met het kasteel. Het kasteel stans je uit als een boekje, maar ik wilde het plat hebben, dus ik heb het achterste gedeelte eraf gesneden. Let wel op dat je dan het goede deel gebruikt waar de ramen al in voorgedrukt zijn. 
Een aantal onderdelen zoals de ramen en paarse daken heb ik gestanst met dubbelzijdig tape erachter. 
De kleuren die ik voor het kasteel gebruikte zijn: Hickory Smoke, Dusty Concord, Black Soot, Victorian Velvet, Gathered Twigs, Vintage Photo en Wild Honey.

Vervolgens heb ik het elfje gemaakt. Wat mij vaak helpt is de stansen al één keer uit te stansen en er mee te gaan puzzelen. Gewoon neerleggen zoals je denkt dat het hoort, zonder vast te plakken. Meestal zie je dan wel welke onderdelen kloppen en welke niet. 
Om wat extra's te geven aan het elfje heb ik nog een klein glimmend sterretje op de staf geplakt.
Ook heb ik met de Wink of Stella (een glitterstift) wat glinstering aangebracht op de vleugels, jurk en haarband. Ik heb geprobeerd om dit een beetje te laten zien op de foto, maar dat is lastig om goed op beeld te krijgen hihi. 
De kleuren die ik hier gebruikte zijn: Dusty Concord, Tumbled Glass, Tattered Rose, Worn Lipstick en Fossilized Amber.
Als laatst heb ik nog een aantal kleine onderdelen gestanst zoals de bloemen die ik op kleur bracht met: Mowed Lawn, Twisted Citron, Wild Honey, Worn Lipstick en Victorian Velvet.
Ook heb ik nog een wolk gestanst en de randen beinkt met Tumbled Glass. De zon kleurde ik met Wild Honey.
Deze keer heb ik bewust eerst alle losse onderdelen gemaakt, zodat ik later kon kijken waar ik het precies wil hebben, en hoe groot de achtergrond moet worden.
Ik wilde graag een kasteel op een berg( beetje zoals het liedje van Ed Sheeran met Castle on the hill haha). Om de berg te maken scheurde ik een berg uit een wit printerpapiertje en ging hierlangs met distress inkt Mowed Lawn.

Om het nog wat sprookjesachtiger te maken heb ik wolken gemaakt met een mask stencil van Lawn Fawn en Distress Inkt Tumbled Glass. Ik heb nog wel even een papiertje over het gras gelegd, zodat de blauwe inkt de groene inkt niet zou raken.
En toen kwam het opplakken van de onderdelen en de randen met inkt bewerken. 
Zo heb je een super leuke kaart. Deze keer heb ik een elf gebruikt, maar er is ook een prins, ridder, prinses en een kikker. Deze zou je ook kunnen gebruiken.
Ik hoop dat ik jullie met deze kaart heb geïnspireerd.
Heel erg bedankt voor het lezen van dit bericht! 
Tot een volgend blogbericht!


Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl .Als je op de afbeelding hieronder klikt, kom je meteen bij het juiste product.
Elizabeth Craft Design - Storybook Collection - Castle Folding Card Elizabeth Craft Design - Storybook Collection - Once Upon A Time Accessories Elizabeth Craft Design - Storybook Collection - Fairy 2 Lawn Fawn - Mask Stencil - Cloudy Vaessen Creative -  Dubbelzijdig plakvel A5 - 5 vel Ranger - Mini Ink Blending Tool - 2 st Brushpen - Wink of Stella - Glitter Clear Distress inkt - Mini - Hickory Smoke Distress inkt - Mini - Twisted Citron Distress inkt - Mini - Fossilized Amber Distress Inkt - Mini - Worn Lipstick Distress Inkt - Mini - Wild Honey Distress Inkt - Mini - Vintage Photo Distress Inkt - Mini - Victorian Velvet Distress Inkt - Mini - Tumbled Glass Distress Inkt - Mini - Tattered Rose Distress Inkt - Mini - Mowed Lawn Distress Inkt - Mini - Gathered Twigs Distress Inkt - Mini - Dusty Concord Distress inkt - Mini - Black Soot 


4 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Wat een leuk sprookjeskasteel! Groetjes Betha

Anoniem zei

haha wat ziet dat er super cute uit zeg ! echt super grappig !
Ik vroeg me af hoe jullie aan je materialen komen? Zelf kijk ik, na een gouden tip van een vriendin vaker op https://www.kupino.nl/folders/albert-heijn en is voor mij een kei relaxdte uitkomst misschien voor jullie ook?

Lisanne zei

Dankjewel Betha voor je reactie.

Lisanne zei

Anoniem dankjewel voor je reactie. De materialen kan je bestellen bij www.hobbyvision.nl. Als je op de afbeeldingen van de producten klikt, kom je op de website terecht.