Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

zondag 16 augustus 2020

Zomers feestje

Lieve lezer(es),

Het is nu volop zomer en ook nog vakantietijd voor de scholen. Ook wij zijn een weekje weg geweest, niet naar het buitenland zoals gepland maar naar Center Parcs. Toen ik terugkwam was net de Travel Journal collectie uit van Elizabeth Craft Design en ik besloot om ons weekje vast te leggen in dit leuke journal. Onlangs bracht Elizabeth Craft Design nog iets gaafs uit; de Summer Journal Specials! In dit pakket zitten heel veel stansen (veelal door het gehele jaar heen te gebruiken), 10 leuke stencils én een knipvel met allerlei zomerse plaatjes (geweldig leuk). Lang verhaal kort; ik heb de set aangeschaft en heb daar absoluut geen spijt van. Inmiddels ben ik in mijn Travel Journal ook de spulletjes van de Summer Journal Specials aan het verwerken. Hierbij een aantal pagina's:
In de Summer Journals Specials set zitten o.a. een aantal stansen waarmee je bladzijden kunt maken en pockets. Op de foto hierboven (met de palmboom) heb ik de bladzijdestans gebruikt in combinatie met een pocket. Aan het einde van de bladzijdestans zit een flapje, dit past dan weer precies over de pocket (je zou haast denken daar daar over na is gedacht ;-). Het effect is leuk én je kunt iets in die pocket stoppen.

Om de vier getoonde bladzijden te maken, ben ik eerst begonnen met het stansen van allerlei stansen uit de Summer Journals Specials set. Zo zitten er mooie bladeren in, een supermooie abstracte libelle en schildpad, golven, zeewier.... nou ja, teveel om op te noemen. Vooral de slippers en het busje vind ik geweldig!
De meeste stansjes heb ik gestanst op watercolor papier (200 grams) en gekleurd met waterverf:


De libelle heb ik op wit papier gestanst en vervolgens op geel papier geplakt (daarna heb ik geknipt):


Vervolgens heb ik er Nuvo glaze op het geel aangebracht, zodat het goed ging glansen. De glaze heb ik ook op de achtergrond van het woord 'summer' gedaan:


Toen was het busje aan de beurt, te leuk! Ik zal in stappen uitleggen hoe ik deze heb gemaakt. Ik ben begonnen met het stansen van het busje op watercolor papier (200 grams). Verder heb ik met rondjesponsen met zwart en iets kleiner met spiegelpapier geponst. Later heb ik nog een kleiner rondje toegevoegd voor het midden van het wiel:


Met distress Oxide heb ik de surfplank en het onderste gedeelte van de bus gekleurd. Ook heb ik een papiertje gekleurd om acher de raampjes te plakken:Het zilvereren streepje heb ik ook van het spiegelpapier geknipt, later heb ik onderaan nog een tweede lijntje geplakt. De raampjes heb ik ook gevuld met Nuvo glaze.


Voila, het busje is klaar!


De bladzijde en pockets die ik al had gestanst heb ik nog leuker gemaakt met de gave stencils en modelling paste:


Toen dit droog was (lang leve de heattool...) heb ik er diverse kleuren waterverf op aangebracht:


Hierna was het een kwestie van foto's uitzoeken (die ik al eerder had geprint) en alles opplakken, daarna kon het in mijn Travel Journal en was het klaar! Hier zijn ze nog een keer te zien:
Al met al wordt het al een supergaaf boekje, ik ben er oprecht heel blij mee. Dit is écht op een hele leuke manier herinneringen bewaren!
Fijne dag en tot de volgende keer.

Liefs, Reanna


Gebruikte artikelen:

Elizabeth Craft Design - LIMITED EDITION - Summer Journal Specials  Elizabeth Craft Design - Traveler's Notebook Collection - Vintage Brown Traveler's Notebook  Elizabeth Craft Design - Art Journal Special - Water color pan set, 24 colors  Nuvo - Crystal Glaze - Clear  Dutch Doobadoo - Structure Paste Smooth - 250ml   Viva Decor - Palet Knife (Spatels) - set

 Joy! Crafts - Corrugated (Ribbel) Cardboard A4 - Grof  Vaessen Creative - Mirror paper 140g A4 - Silver   Distress Oxide Ink - Speckled Egg  Distress Oxides Ink Pad - Mermaid Lagoon  Vaessen Creative - Embossing heat tool 


4 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Super mooi en wat leuk dat je je weekje vakantie zo hebt vastgelegd! Groetjes Betha

Betina zei

hier mag je terecht blij mee zijn, wat een supertoffe herinnering heb je zo gemaakt!

Reanna van Haren zei

Het wordt een leuk herinneringsboekje zo inderdaad 🙂

Reanna van Haren zei

dank je wel 😁