Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

woensdag 26 augustus 2020

Doos met tabbladen voor (Crealies) snijmallen

Hallo allemaal, 

Laatst heerlijk mijn mallen van Crealies geordend en op de 'Xcut - A5 Magnetic Shim Adhesive Backed' magneet vellen 'geplakt'. De magneet vellen heb ik op karton geplakt zodat het wat steviger is. Deze magneetvellen hebben al een zelfklevende achterkant, dus super makkelijk!

Ik bewaar ze dan in de 'Transparante A5 opbergmapjes'. Deze sluiten met een klittenband rondje en het voordeel van de mapjes is, is dat je er doorheen kunt kijken, ze heel stevig zijn en mocht er toch een mal loslaten, hij opgevangen wordt in het mapje.


Omdat ik deze mallen graag 'voor het grijpen' heb staan op mijn bureau, heb ik van 'Grijskarton / Chipboard - 30,5x30,5cm' en 'Joy! Crafts - Kraft paper tape - 30mm' een doos omheen gemaakt.

De doos is 26 cm breed, 10 cm hoog en 12 cm diep.


Daarna heb ik de doos bekleed met scrappapier uit Jenine's Mindful Art Collection.

Om het nog overzichtelijker te maken, heb ik er tabbladen met de soorten mallen tussen gezet.

Ik heb voor de tabladen het 'JMA - Paperpad 20,5 x 20,5 cm - PPJMA07' gebruikt. De tabbladen zijn 20,5 cm breed en 19,5 cm hoog (incl. tab).

 


Ik heb eerst bepaald in welke volgorde ik de mallen wil hebben staan. 

Met de computer heb ik de 'namen' gemaakt en op de juiste plek op het scrappapier geprint. Het is even puzzelen waar je precies moet printen, maar het staat wel netjes zo, vind ik. Uiteraard kun je de namen ook gewoon schrijven of met de Omega Dymo Lettertang (Artikel 12748) maken. Hier zijn ook hele leuke kleurtjes tape voor te krijgen. 

Met het 'We R Memory keepers tab punch board' heb ik er daarna tabs aan gemaakt: om de beurt een linker, midden en rechter tab.
Om de tabbladen wat steviger te maken heb ik het op cardstock geplakt.


Op de voorkant van de doos heb ik een label gemaakt door 'Crealies' te printen op een stukje designpapier. En daarna uitgestanst met een Crealies mal de 'Stansmal Crealies - Labelzz & Tagzz - no 14'.


En zo ziet de achterkant er uit.En dit is de zijkant. Zoals je ziet kunnen er nog veel meer mallen bij! En ik ben een grote fan van de Crealies mallen, dus die gaan er vast en zeker komen!Mocht je het leuk vinden om hem zelf te maken, dan volgt hieronder de uitleg.


*.*.*.*


Knip of snij de volgende onderdelen uit chipboard/grijskarton:

2 x 26 cm breed en 10 cm hoog (voor- en achterkant)

1 x 26 cm breed en 12 cm hoog (bodem)

2 x 10 cm breed en 12 cm hoog (zijkanten)


Voor het in elkaar zetten heb ik 'Joy! Crafts - Kraft paper tape - 30mm' gebruikt. Maar je kunt ook strookjes cardstock snijden en met tape of lijm vastplakken.


Plak een strook tape aan de lange kant van het voorkant deel.Draai het geheel om en leg er met een paar mm ruimte de bodem tegenaan.Draai het geheel weer om plak nu ook tape op de andere kant van de bodem.Plak hier nu ook weer met een paar mm ruimte de achterkant tegenaan.Plak nu tape tegen de korte kant van de bodem. Plak hier de zijkanten tegenaan.Knip de hoekjes schuin in en plak ze naar binnen.Plak nu tape aan beide kanten van de zijkantjes.Vouw de zijkanten omhoog en plak het tape eromheen tegen de voorkant aan.Knip de hoekjes van het tape schuin weg en plak de hoekjes naar binnenVorm nu op dezelfde manier de andere kanten.Zo ziet de doos er dan van bovenaf uit.

Voor de stevigheid zou je nog en stroken tape of papier aan de binnenkant op de naden kunnen plakken.

En zo van de voorkant.

Je kunt nu de doos bekleden met scrappapier. Je snijd hiervoor 2 stroken van 30 x 14 cm voor de voor- en achterkant. 

Plak de stroken op de voorkant en vouw deze om naar de bodem, zijkanten en naar binnen (net zoals je een boek zou inpakken) en plak dit vast.


Voor de zijkanten snij je stroken van ongeveer 11,5 cm breed x 14 cm. Plak deze op de zijkanten en vouw deze om naar de bodem en aan de bovenkant naar binnen.


Eventueel kun je de binnenkant van de doos ook nog bekleden als je dat wilt.


Voor een mooie afwerking heb ik alle randen van de doos nog beïnkt met VersaMagic Inkt - Perfect Plumeria.


Ik hoop dat ik jullie weer op een idee heb gebracht want dit kan natuurlijk voor alle merken mallen/stempels.

Bedankt voor het kijken!


Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

  Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection 3.0 - Scrappapier 30,5 x 30,5 cm - 05 Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection 4.0 - Paperpad 20,5 x 20,5 cm - PPJMA07 Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection 3.0 - Paperpad 15,2 x 15,2 cm - 05 Stansmal Crealies - Labelzz & Tagzz - no 14Opbergmap/envelop A5 - transparant - 10 stuks Xcut - A5 Magnetic Shim (4pcs) - Adhesive Backed Joy! Crafts - Kraft paper tape - 30mmGrijskarton / Chipboard - 30,5x30,5cm - 2mm dik - 5 stuks VersaMagic - Perfect Plumeria

2 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Geweldig, wat handig en mooi ook! Groetjes Betha

hellendegraaf@gmail.com zei

Super gaaf gemaakt en wat fijn dat je dit deelt met ons