Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

donderdag 5 juli 2018

#HVZomerMarathon - boekje De HobbyVision Zomer Marathon is afgelopen maandag begonnen. 
Elke maandag en vrijdag in de maanden juli en augustus wordt op de facebook groep van HobbyVision een uitdaging geplaatst. Ik doe ook mee en heb een boekje gemaakt om mijn creaties in te verwerken. Je mag werken op het formaat dat jij fijn vindt. Als je aan alle uitdagingen mee hebt gedaan voor 7 september kan je een prijs van HobbyVision winnen.

Ter voorbereiding op de Marathon laat ik jullie alvast zien hoe ik mijn boekje heb gemaakt.Voor de pagina’s heb ik heel stevig wit papier gepakt. 6 vellen en deze dubbel gevouwen. In totaal komen er 18 uitdaging. Deze pagina’s bieden ruimte voor 24 uitdagingen en op de buiten en/of binnenkant van de omslag is er ook nog ruime voor uitdagingen.

Update 2 juli: Ik heb uiteindelijk 4 vellen, ofwel twee sets van 2 gevouwen vellen, gebruikt voor de binnenkant. Dit geeft ruimte voor 16 uitdagingen. Daarnaast gebruik ik de binnenkant van de omslag. In totaal heb ik dan precies genoeg ruimte voor de 18 uitdagingen. 


Voor de omslag gebruik ik twee vellen van hetzelfde stevige papier als de binnenkant. Voor de omslag is het belangerijk dat dit stevig is. Deze vouw je ook dubbel. Bij beide vellen knip of snijd je er een flap af ongeveer 3 cm van het midden.


Die drie cm is de rug. Plak de vellen op die delen tegen elkaar.


Om de binnenkant vast te kunnen binden aan de omslag maak ik er gaatjes in. De gaatjes zitten ongeveer op 0,75 cm van de buitenkant en ongeveer 1inch van de bovenkant en onderkant.Verdeel de pagina’s in twee setjes van drie vellen. Maak boven en onder een gaatje op dezelfde afstand als bij de omslag.Ik heb een stevig small lintje gebruikt voor het binden van de pagina’s. Voor de gaatjes heb ik de grootste gaatjes van de crop o dile gebruikt. Ik heb ongeveer 5x de hoogte van het boekje gebruikt.Doe het lint door een setje papier.


Steek een kant van het lint door het gaatje naar buiten en haal hem buitenlangs door het gaatje aan de andere kant.Haal het lint door het gaatje ernaast en buitenom naar het overgebleven gaatje.


Zo ziet de rug er nu uit.Haal het lint door de tweede set pagina’s.Haal nu de lintjes door de gaatjes naar buiten.Er moet gewicht komen aan de lintjes anders gaat het binnenwerk straks loszitten. Met veter of touwklemmetjes maak ik daar een begin voor.Met dank aan een hobby uit een vorige knutselleven (sieraden maken) heb ik er mooie hangers voor gemaakt.
Voor dat ik de omslag versierd heb, heb ik er een blauw lint om gemaakt.
Het hele boekje komt bij mij in het teken van de zomer.Op de voorkant heb ik producten van StudioLight verwerkt. Een a4 vel van de Summer Feelings lijn en stansjes uit een blok van Art by Marlene. De achtergrond is opgezet met neocolor 2. Ik heb over de zeemeermin heen gekleurd en het gezichtje iets aangepast.
Wat schelpen en bedels in het zeethema er bij geplakt. Tot slot afgewerkt met microbeads en diverse embossingpoeders.En zo is voor mij de marathon begonnen !!


Miranda

4 opmerkingen:

Grietje zei

Wat een leuk idee! En een goede tutorial erbij is nooit mis, bedankt hiervoor.

Groetjes Grietje

Betha Horsmeier-Bouter zei

Helemaal geweldig! En goed uitgelegd. Groetjes Betha

Unknown zei

it is crispy to study.Your blog is very useful for me & i like so much...
Thanks for sharing the good information!
starbet promotion

Astrid van der Linde zei

Ontzettend mooi!! En dank je voor de uitleg van het boek!! Ik wilde er ook een maken maar ik wist niet hoe, nu dus wel!!! Dank je nogmaals en ik ben benieuwd naar je creaties!!! <3