Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

vrijdag 24 mei 2019

Van mij speciaal voor jou

Hallo allemaal! 

Vandaag ga ik jullie vertellen hoe ik een kaart maak met daarin de shoverline verwerkt. 
Hiervoor heb ik even een voorbeeldje gemaakt met andere kleuren, zo kan ik stap voor stap laten zien hoe je de shoverline gebruikt. 
Als je de shoverline van Joy Crafts! koopt zitten er een aantal stansmallen bij. 
Op de eerste afbeelding zie je een smalle strook, een blokje en een rechthoekige vorm. Met deze onderdelen ga ik zo als eerste aan de slag.
Op de 2e foto staan 3 figuren waarmee je kunt aangeven dat ze aan de strook kunnen trekken. 


Allereerst heb ik de smalle stansmal in mijn papier gestanst. Let hierbij op dat dit niet te ver van de rand van je kaart is. Anders kun je straks niet meer bij de ander strook( waar je aan moet trekken).


Vervolgens stans ik uit een ander papier de rechthoekige mal. Bij deze mal zie je ook dat er een soort deurtjes in zitten, deze vouw je open. 


Daarna leg je de rechthoekige mal onder het papier waar we de strook in hebben gestanst. De deurtjes sla je om de strook heen, maar dit plak je nog niet vast. 
Op de deurtjes plak je het kleine rechthoekje. Let op! Ik heb tape op de deurtjes geplakt. Wanneer er lijm of tape buiten de deurtjes komt, gaat je kaart later niet meer schuiven.Vervolgens plak je hier cardstock of kraft papier achter zodat het steviger wordt. Dit is voor het shovelgedeelte ook belangrijk anders kun je niet goed schuiven.
Als je dit vast plakt is het belangrijk waar je de tape plakt. 
Op de foto hierboven kun je ook zien dat ik tape langs de rechthoekige vorm heb gedaan. Ook hierbij geldt, plak je de rechthoekige vorm vast, dan kan het niet meer bewegen.Als je dit klaar hebt kies je een mal waarmee je aangeeft dat je er aan kunt trekken en kun je een figuurtje op het rechthoekje plakken.  
Dan nu terug naar mijn gemaakte kaart. Ik ben begonnen met het kiezen van een DutchDoobadoo mal en designpapier ( Ten Mile, Noor! Design). Alle randen heb ik bewerkt met de distresser en bruine inkt. Ik ben begonnen met het shovelgedeelte. Op het shovel gedeelte een diertje van DenDennis geplakt uit de Little Woodland Adventures lijn. Maar één is ook zo alleen, dus ik maakte er nog een egel bij. Verder heb ik op de kaart verschillende mallen gebruikt. Zo heb ik aan de onderkant van de kaart een leuke grasmal met bloemen gemaakt. Het gras heb ik vaker gestanst om wat diepte te creëren. Dit deed ik door foamtape te gebruiken. De boomstronk en schep en bezem konden zo mooi in het gras staan. Aan de bovenkant heb ik wat takken geplakt met daaraan bloemen. Op deze bloemen heb ik weer nuvo drops aangebracht.
Ook heb ik twee lampionnen aan de takken laten hangen. 

Als laatst heb ik nog een tekst  gestempeld en het egeltje een kaartje gegeven met de tekst: van mij speciaal voor jou. 

Wat was het ontzettend leuk om deze kaart te maken met de leuke diertjes van DenDennis, hier gaan er zeker meer van volgen.
Ik hoop dat het voor jullie een beetje duidelijk is hoe je de shovelstansmal kunt gebruiken op een kaart. 
Bedankt voor het lezen van mijn blog.

Groetjes!

Alle gebruikten materialen zijn te bestellen bij : www.hobbyvision.nl  Als je op de afbeelding hieronder klikt, kom je meteen bij het juiste product terecht. 

Dutch Doobadoo - Dutch Shape Art - Tag Noor! Design - Paperpad A4 - Ten Mile  Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Desert Sand Joy! Crafts - Paper Distresser Joy! Crafts - Cutting & Embossing mal - Shoverline (Sliders) DenDennis - Little Woodland Adventures - Cutting Die Daisy Deer DenDennis - Little Woodland Adventures - Cutting Die Heather Hedgehog  DenDennis - Little Woodland Adventures - Paperpad Uni Colors Noor! Design - Scr@p! Collection - Cutting mal grasrand Marianne Design - Craftable - Box card Noor! Design - Crafty Cocktail - Tickets Distress Oxides Ink Pad - Peacock Feathers Distress Oxides Ink Pad - Black Soot Nuvo - Crystal Drops - Simply White Stickles - Glitterglue - Stardust              

3 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Super leuke kaart en dank je wel voor de duidelijke uitleg! Groetjes Betha

Judith zei

Prachtig kaartje geworden.
Groetjes van Judith

Lisanne zei

Dankjewel!