Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





woensdag 25 maart 2020

Challenge voorbeeld 'Vouwkaart'

Hebben jullie onze leuke nieuwe HobbyVision Challenge al gezien? Deze keer mag je een vouwkaart maken. 

Diny Sprakel had in oktober 2011 een demo bij HobbyVision. Zij had daar onder andere deze leuke vouwkaart op haar tafel staan, waarvan ze het patroon ook beschikbaar stelde. Het blogbericht met het patroon vind je hier: 

In 2014 heeft zij hem nog een keer gemaakt, die vind je hier:  http://creadin.blogspot.com/2014/10/goud-van-oud.html

Voor mijn vouwkaart heb ik het super gave 'Ciao Bella - Paperpad 15,2 x 15,2 cm - Tango' gebruikt. Alle randjes van het desingpapier heb ik bewerkt met een ink blending tool en 'Distress ink – Black Soot'.



Als je de strik losmaakt komt er een flap tevoorschijn met nog meer mooie afbeeldingen uit het paperpad.



Hier zie je de kaart helemaal open liggen.



En uiteraard moesten er een paar pockets en labels op verwerkt worden. Hoezo mini album tic?! 😊 De leuke labels zitten ook in het paperpad. Ik heb ze na het uitknippen afgerond met een hoekpons en op wit cardstock geplakt om te matten. Bovenaan heb ik dubbelgevouwen rondjes (geponst met een ¾ inch cirkelpons) om het label geplakt en er met de Crop a Dile een gaatje in gemaakt met een smal (kleding)lintje er door. 


Op de achterkant van de labels heb ik wat rustiger papier geplakt zodat je er nog een boodschap voor de ontvanger op kunt schrijven als je wilt. Tip: plak het designpapier erop voordat je de zwarte rondjes er op plakt, en niet pas erna zoals ik😊 dat staat mooier!  


 Het leek mij leuk om er ook een bijpassende enveloppe bij te maken.



Deze heb ik gemaakt met de Enveloppe Punch Board (EPB). Wat een gaaf en handig apparaat is dat toch! Echt super simpel! 



We R Memory Keepers - Enveloppe Punch Board


Behalve dat je snel en makkelijk enveloppen precies op maat voor je kaart kunt maken, kun je er ook heel makkelijk doosjes mee maken.Ik heb vorig jaar al een keer een blogbericht gemaakt over de EPB, maar ik zal het hier nog een keer herhalen.Op internet zijn heel veel filmpjes en leuke ideeën te vinden over het EPB. Ben je nog niet bekend met de EPB? Bekijk dan eens dit handige Nederlandse filmpje.





Op het EPB staan de maten voor standaard kaartformaten in inches, maar er zit ook een sticker bij met de maten in cm’s.
Maar omdat ik vaak een afwijkende maat maak, zocht ik naar een oplossing om dit makkelijk te berekenen. Op de website van Janas Bastelwelt vond ik een hele makkelijke Excel tabel om uit te rekenen hoe groot je enveloppe/doosje moet zijn, en hoe groot je je papier daarvoor moet snijden. Echt super makkelijk: je vult alleen maar de hoogte en de breedte van je kaart in (+ een paar mm extra om er makkelijk in en uit te kunnen) en de tabel rekent alles voor je uit!
Het was volledig in het Duits maar mijn man was zo lief om het te vertalen. Wil je deze tabel ook gebruiken, dan kun je hem in mijn DropBox vinden. 



Klik op de afbeelding om de Excel tabel te downloaden.




Klik dan Klik op het blauwe vak 'Downloaden' rechts bovenin en daarna in het vakje wat verschijnt op 'Direct downloaden'
Je ziet nu links onderin je beeldscherm het gekozen bestand staan. Klik daarna op het pijltje naast een van de bestanden en kies 'Weergeven in map'
Je komt nu in de map waar de computer ze opgeslagen heeft. Meestal is dit de 'Downloads' map. Je kunt ze nu eventueel verplaatsen naar een map naar keuze zodat je ze later makkelijker terug kunt vinden.





De EPB gaat qua cm’s niet verder dan 13 cm. Op internet zag ik een tip om hem te verlengen met een liniaaltje. Ik heb een liniaaltje gemaakt (in cm’s) die tot 18 cm gaat. 




Lijkt dat je handig? Je kunt hem in mijn DropBox vinden. (Klik op de afbeelding om de liniaal te downloaden). Dit gaat op dezelfde wijze als hierboven beschreven bij de omrekentabel.




Print de liniaal uit op ware grootte (dus niet door de printer de maten laten aanpassen/schalen). Leg er na het printen even een ‘echte’ liniaal langs, dan kun je checken of het inderdaad op ware grootte uitgeprint is.

Ik heb er na het uitknippen plakband overheen gedaan, zo is hij een beetje beschermd en kun je hem tijdelijk op je EPB plakken met een stukje plakband en er weer afhalen als dat nodig is.


Ik wilde graag een enveloppe van 16x16 cm voor mijn kaart. (de kaart zelf is 15,5 x 15,5 cm maar de labeltjes steken nog iets uit).

Als ik deze maten invoer in de linker tabel zie je dat je een vel papier nodig hebt van 24,6 cm (lengte en breedte). Het eerste aanlegpunt is 12,3 cm.


Op de enveloppe heb ik twee labels (gemaakt met Stansmal Crealies - Labelzz & Tagzz - no 14) geplakt waar je het adres van de ontvanger op kunt schrijven.


Ik heb er bewust voor gekozen om de achterkant niet te voorzien van designpapier omdat hij al behoorlijk zwaar is geworden. Wil je de enveloppe cadeau geven, dan kun je dat uiteraard wel doen.

  

Ik hoop dat ik jullie op een idee heb gebracht voor de Challenge en dat jullie gezellig mee doen. Bedankt voor het kijken! 
Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.


     

We R Memory Keepers - Enveloppe Punch BoardCiao Bella - Paperpad 15,2 x 15,2 cm - TangoStansmal Crealies - Big Labelzz & Tagzz - no 14 Stansmal Crealies - On the Edge - no 40 Florence Cardstock - Texture 12x12" - Black Florence Cardstock - Texture 12x12" - White   Joy! Crafts - Mini Inkt Blending Tool 2st Distress inkt - Mini - Black Soot

2 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Heel erg mooi en leuke challenge! Groetjes Betha

hellendegraaf@gmail.com zei

Super mooi en gave challenge