Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

zaterdag 25 april 2020

DDBD Gatefold Mini Album met pockets

Vandaag een Mini Album gemaakt met de DDBD mal 'Dutch Card Art - Mini album met pockets'. Ik heb er een variatie op gemaakt door er een dubbel mini album van te maken, dan krijg je een zogenaamd Gatefold album.Hoe heb ik dit album gemaakt?
Ik heb alle delen van de DDBD mal twee maal overgetrokken en uitgeknipt. Het linkerdeel heb ik zo gevouwen dat de pocket aan de binnenkant komt. Bij het rechterdeel komt de pocket ook aan de binnenkant maar omdat hij in spiegelbeeld komt, vouw je hem de andere kant op.
Daarna heb ik de twee delen van de linkerkant met de ruggen op elkaar geplakt. Doe ditzelfde met de delen voor de rechterkant. Ik heb in de ruggen gaatjes gemaakt voor een lintje. Dit heb ik gedaan met de handige gaatjes mallen van CraftEmotions 'Cutting border - 4x pagina perforatie'. Hierin zitten mallen met drie verschillende soorten gaatjes en een mal om een leuk stiksteekje te maken.
Het handigste is om de gaatjes er in te maken is voordat je je album gaat versieren. Omdat je nu een door dubbele laag moet stansen kan het zijn dat je het geheel even twee keer door de stansmachine moet halen.

Teken nu alle delen van je designpapier, knip deze uit en plak ze op je cardstock. Daarna kun je je Gatefold Mini Album in elkaar zetten. Dit doe je door de laatste pagina van je linkerdeel te plakken op de laatste pagina van je rechterdeel. Ik heb hem zo op elkaar geplakt dat de tweede pagina's net tegen elkaar aan komen. Maar je kunt hem uiteraard ook verder over elkaar plakken zodat je pagina's elkaar overlappen. 
Ik heb het album gesloten met een label uit de 'Studio Light - Ticketmal Panel/Pocket - STENCILSL255' d.m.v. van een magneet. Je zou het album ook met een lint kunnen sluiten, of een houtje-touwtje sluiting. Mogelijkheden genoeg!
Ik hoop dat het zo en met onderstaande foto's een beetje duidelijk is.

**************

Voor mijn album heb ik het mooie 'Carta Bella - Farmhouse Market paperpad' en het 'Coordinating Solids Paper Pack' gebruikt. Doordat dit Solids Paperpack papier aan beide kanten een andere kleur heeft, krijg je een heel ander effect album doordat iedere pagina een andere kleur heeft.


Het extra flapje heb ik gemaakt met een deel van de 'Dutch Card Art - Ticket A4 470.713.749' (wat ook een erg leuke mal is om een Mini Album mee te maken). Hierdoor kun je nog meer kleine fotootjes toevoegen. 


Op deze pagina's heb ik met dezelfde mal een vak gemaakt voor een paar labels.
Je gebruikt het zelfde deel van de mal maar snijdt hem horizontaal halverwege af. Ditzelfde doe je met het designpapier. Je plakt het vak daarna alleen aan de onder- en zijkanten op de pagina zodat je aan de bovenkant een opening hebt.  Dit doe je ook voor de rechter pagina maar dan in spiegelbeeld.
De labels in de pockets aan de linker- en rechterkant zijn dezelfde als op de voorkant waar ik hem als sluiting heb gebruikt.


Om het zwarte van het papier terug te laten komen in het designpapier, heb ik met een zwarte Uni-Ball Signo pen een aantal besjes een zwart stipjes gegeven en kleine rondjes getekend.

Ik heb de achterste pagina's niet helemaal vastgeplakt, maar heb een deel van de boogjes los gelaten zodat je een vakje krijgt waar je bijv. een label in kunt schuiven.
Door de ruggen heb ik een lint gevlochten en daar wat bedels van een oude ketting aan gehangen.


Dit is de achterkant.


En zo ziet het er van boven uit.


Bedankt voor het kijken!

Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Dutch Doobadoo - Dutch Card Art - Mini album met pocketsDutch Doobadoo - Dutch Card Art - Ticket A4Carta Bella - Farmhouse Market - Paperpad 6" x 6" Carta Bella - Farmhouse Market - Coordinating Solids Paper Pack (6 vel) Studio Light - Ticketmal Panel/Pocket - STENCILSL255 Stansmal CraftEmotions  - Cutting border - 4x pagina perforatie Uni-Ball Signo -  Broad Point Gel Pen - Black

4 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Heel mooi! Groetjes Betha

Miranda Slagboom-de Groot zei

Wat ziet dat er mooi uit.
Groetjes Miranda

hellendegraaf@gmail.com zei

Wow xwat is die gaaf gemaakt

Judith Thoonen zei

super leuk gemaakt
Grt van Judith