Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





vrijdag 3 april 2020

Mini Album met Tonic Memory Book mallen

Vandaag laat ik jullie mijn nieuwe mini album met zien de 'Tonic Studios - Stansmal Keepsake Dimensions - Lifes Journey Base Creator'. Deze mallen snijden zowel je pagina's als je cover! Ze hebben een open einde zodat je zelf kunt bepalen hoe lang je pagina's worden, hoe breed je rug wordt en hoeveel pagina's je in je album wilt. Super handig! Onderaan het bericht vind je de maten en een uitleg hoe je deze mallen gebruikt.
Ik heb mijn album gemaakt van kraft met het Prima Marketing - Darcelle - Paperpad. De leuk bloemetjes komen uit dezelfde serie: 'Darcelle - Mullberry Flowers Sweet Notes'.

De ticket heb ik gemaakt met de Jenine's Mindful Art Collection - Stansmal - Ticket / Klok - 03. en de labels met 'Crealies - Big Labelzz & Tagzz - no 14'.


Hier zie je de eerste twee pagina's.


Op de linkerpagina heb ik twee vakken gemaakt met dezelfde mallen  als waar je de pagina's en je album mee makt. Deze heb ik op verschillende hoogte schuin weggesenden. In de vakken zitten Journaling Cards uit dezelfde serie als het paperpad. (Prima Marketing - Darcelle - Journaling Notecards 4"x6"). Deze heb ik allemaal gemat op Kraft.


Op de rechterpagina heb ik met de zelfde pagina mallen een waterval gemaakt. Deze sluit met een klein labeltje boven en onderaan d.m.v. een lintje.


Op de waterval pagina's heb ik onderaan design papier geplakt en bovenaan ruimte gelaten voor foto's. 


Iedere rechterpagina is een pocket (door de pagina alleen onder en boven vast te plakken) waarin ik  een groot label heb gestoken. Deze is ook gemaakt met dezelfde pagina mal maar heb ik verlengd tot 19 cm.


De volgende twee pagina's.


Aan de linkerkant heb ik twee extra pagina's gemaakt die sluiten met een label d.m.v. een magneetje. 



 Op de rechterpagina zit aan de linkerkant een vak met daarin twee afbeeldingen uit het paperpad. Hiervan heb ik de hoekjes afgerond en ook gemat op kraft.


En weer een groot label.


Op de volgende pagina's heb ik aan de linkerkant een band gemaakt met daarop een vierkant foto mat in een punt geplakt..


Daarachter zit weer een foto mat geschoven met achterop ruimte voor een foto.


Aan de rechterkant zit een dubbelgrvouwen kaart. Deze maak je ook met de kleinste pagina mal door eerst een langstrook uit cardstock te snijden. Doordat de mal geen snijkant aan het uiteinde heeft blijft je vouwlijn gewoon heel.


En ook hier weer een groot label in de rechter pocket.


Op de laatste pagina's zitten aan de linkerkant twee flappen die worden gesloten met een label d.m.v een magneetje.


Hier zie je het label geopend.


Daaronder zit een uittrek gedeelte met nog meer ruimte voor foto's.


Op de laatste pagina zitten dezelfde vakken als op de linkerpagina, maar nu in spiegelbeeld. Hierin zitten weer Journaling cards en plaatjes uit het paperpad.


Omdat het best wel lastig te beschrijven is, heb ik er een filmpje van gemaakt zodat je alle onderdelen 'in actie' kunt zien.



Nog wat uitleg over het maken van zo’n mini album: 
De hoogte van de pagina’s worden uitgestanst, de breedte snij je zelf af. Je ziet heel verschillende maten op internet maar ik vind het het mooiste als de randen van je matlaag aan alle kanten gelijk zijn (overal 6 mm). 

Pagina's:
• 17,8 x 17,8 cm 
• 15,4 x 15,4 cm 
• 13 x 13 cm 

Opwerking: 
• 17,2 x 17,2 cm 
• 14,8 x 14,8 cm 
• 12,4 x 12,4 cm 

Voor de omslag maak je een rillijn op dezelfde breedte als hoogte. Dus bijv.: bij de grootste van 17,8 cm hoog maak je een rillijn op 17,8 breed.  De breedte na de rillijn maak je later zo breed als nodig is voor je rug. Dit is afhankelijk van het aantal pagina’s dat je er in wilt: als je de rugmal gebruikt met 3 pagina’s is het ongeveer 4,5 cm breed, als je 6 pagina’s wilt dan is het ongeveer 7,5 cm. In het Tonic filmpje wordt de rug pas later op maat geknipt. 

Rugmal: In het Tonic filmpje laten ze Notches in de rug mal. Alleen kloppen die niet voor deze memory book mal. Het zijn hulp streepjes die de 3 maten albums aangeven voor de andere shapes memory book mallen. Maar je kunt de rug natuurlijk wel zelf op de goede hoogte knippen. 

Voor een mooiere afwerking wordt de rug nog in het midden op een ander stuk cardstock geplakt wat ongeveer 4 cm breder is. Deze 2 cm aan beide kanten worden dan in de voor- en achterkant van je album geplakt.   
Er zijn door Tonic Studio's ook verscheidene filmpje van gemaakt. Dit zijn in ieder geval handige filmpjes om eens te bekijken.
Video album basis:


En nog op een andere manier:


De rug (spine) van het album maken met de bijbehorende mal:



Het lijkt misschien allemaal ingewikkeld, maar je hebt het snel door en dan werken de mallen echt supersnel en makkelijk!
Bedankt voor het kijken!



Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Tonic Studios - Stansmal Keepsake Dimensions - Lifes Journey Base Creator Tonic Studios - Stansmal Keepsake Book Maker - Simple SpinesPrima Marketing - Darcelle - Paperpad A4Prima Marketing - Darcelle - Mullberry Flowers Sweet NotesPrima Marketing - Darcelle - Journaling Notecards 4"x6" (45/pkg) Florence - Cardstock texture 12x12" - Dark KraftStansmal Crealies - Big Labelzz & Tagzz - no 14Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Stansmal - Ticket / Klok  - 03 Florence Cardstock - Texture 12x12" - Off White

2 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Heel mooi en dank voor de uitgebreide uitleg! Groetjes Betha

sjanie zei

Prachtig!

Groetjes, Sjanie