Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





maandag 27 april 2020

Foxy....vos!

Lieve lezers,

Ik heb deze art journal bladzijde gemaakt in mijn A5 art journal van Jenine's Mindful Art collection, de maat is zo fijn en het papier is uitstekend.

Dit is de bladzijde geworden uiteindelijk:


Het lijkt een vrij simpele pagina, maar stiekem zijn er veel technieken gebruikt. Laat ik bij het begin beginnen; foto transfer. Ik kreeg de Liquitex matte gel binnen en ik dacht, volgens mij kun je daar foto transfer mee doen. Ik heb dat uitgeprobeerd op drie ondergronden.
Overigens heb ik de plaatjes geprint op kopieerpapier en ALLEEN de afbeelding ingesmeerd met de matte gel. Met de ingelijmde kant naar beneden leg je het plaatje op je bladzijde en wrijf je het goed aan. Vervolgens laten drogen, lang laten drogen. Ik plak het plaatje 's avonds en pas de volgende ochtend ga ik aan de slag. Je maakt de gedroogde afbeelding nat en voorzichtig rul je het bovenste laagje papier er met je vinger af zodat alleen de afbeelding overblijft.

De eerste ondergrond waarop ik dit heb geprobeerd, was simpelweg direct op het papier. De transfer was erg mooi, echter, bij het rullen met water trok ik ook het papier eromheen weg:


Om die reden dacht ik, laat ik eerst mijn pagina in de gesso zetten en dan het plaatje erop doen. Dat was geen succes.... de gesso pakte de inkt niet goed op:


Dit was trouwens de start, ik had het net nat gemaakt en het leek te lukken (helaas niet dus):


Poging 3. Deze keer had ik de bladzijde in het geheel ingesmeerd met de Liquitex matte gel en daarna het plaatje ook nog en erop geplakt. Dit ging goed! De afbeelding kwam tevoorschijn én het papier bleef intact:


Zo, tot hier mijn experimenten.
Ik besloot om eerst verder te gaan met het vosje. Het papier is zodanig stevig, dat ik (ondanks dat er wat papier afgeruld was) er gewoon mee door kon gaan. Ik wilde wel de lelijke randen wegwerken en daarmee ben ik begonnen door over de hele bladzijde een stencil met modelling paste te gebruiken en vervolgens gesso:


Daarna werd het wat lastig, want ik wilde over de achtergrond dezelfde soort kleuren gebruiken als in de foto. Ik ben uiteindelijk met geel, oranje en groen aan de slag gegaan en dat heb ik opgebracht met een babydoekje. Toen ik de kleuren toch nog te fel vond, ben ik er nog met gesso overheen gegaan.

Toen ik daarmee klaar was, zag ik nog steeds de bobbels rond de foto. Ik heb uit design papier (grungy walls van 13@rts) rondjes gestanst en meteen voor de hele bladzijde gebruikt. Ook heb ik vlinders gestanst (zwart papier) en erop geplakt:


Ondanks de vele textuur op deze bladzijde, was het voor mijn gevoel nog niet af. Ik ben aan de slag gegaan met de prachtige muur stempel uit Jenine's Mindful Art Collection en heb dat gestempeld met vintage photo Distress Inkt:


Ik heb de distress paste van Cadence erbij gepakt en heb de randen ermee bewerkt en ik heb er schaduw onder de cirkels mee aangebracht. 
Vervolgens heb ik met een aquarelpotlood om de cirkels heen ook nog schaduw aangebracht en tot slot heb ik het woord FOXY toegevoegd.

Klaar!


Het is een best zware bladzijde geworden met veel textuur, ik vind dat zo mooi! Oh, ik vergeet nog bijna te melden dat ik nog gouden glimmer paste op de vlinders heb aangebracht.
Ik hoop je op ideetjes te hebben gebracht, hoe dan ook veel plezier met wat je dan ook gaat maken.


Ik wens je een fijne dag toe!

Liefs, Reanna



 Liquitex - Matte Acrylic Gel Medium - 8oz  Dutch Doobadoo - Gesso White 250 ml  Dutch Doobadoo - Structure Paste Smooth - 250ml  Cadence - Hybride acrylverf (semi mat) - Warm oranje   Cadence - Hybride acrylverf (semi mat) - Oranje  Cadence - Hybride acrylverf (semi mat) - Bladgroen  Cadence - Distress Pasta Maroon - Kastanjebruin  13@rts - Paper Collection Set - Grungy Walls by Olga Heldwein  Pronty by Jolanda de Ronde - Mask stencil Mandala background A4  Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection 3.0 - Stansmal 05 Bloemen/Vlinders  Stansmal Crealies - CreaNestLies XXL - Cirkel glad 007  Spectrum Noir - Aqua Blend Pencils - Earth Tones (12 pc)  Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection 3.0 - Clearstamp A6 - 11 (Oude muur)  Distress Inkt - Mini - Vintage Photo  









2 opmerkingen:

Betha Horsmeier-Bouter zei

Prachtig! Groetjes Betha

Anneke zei

Mooi en goede uitleg weer. Gewoon blijven proberen😆