Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





zaterdag 11 april 2020

FacebookLIVE - Kaartjes van karton

Lieve lezers,

Kaarten.... we maken er volgens mij allemaal veel van momenteel. Voor familie, vrienden, de eenzame buurvrouw of mensen in een verzorgingstehuis bijvoorbeeld. Ook ik ben er druk mee.

Tijdens de FacebookLIVE van donderdag 9 april heb ik al een kaartje laten zien dat ik van karton heb gemaakt (de meest rechtse op deze foto). De kaarten die ik vandaag laat zien zijn net iets anders gemaakt, maar ook erg leuk en niet moeilijk om te maken.


Alle kaarten ben ik begonnen met een stukje karton (ca. 10x15 cm) dat ik heb geknipt van een kartonnen doos. Dozen genoeg momenteel.... ik heb nog nooit zoveel online besteld!
Ik spuit wat water op het karton, wacht eventjes, en trek dan het bovenste laagje eraf zodat de ribbeltjes tevoorschijn komen. Zoals hier:


Vervolgens heb ik gesso op de kaarten gesmeerd en wel om twee redenen; je krijgt zo een leuk contrast met het karton én je zorgt dat je goed met allerlei mediums kunt werken op het oppervlak.
Ik wilde met stukjes papier werken. Op deze twee kaarten heb ik stukjes papier van een van de A4 vellen van de JMA collecties geplakt en ik heb rijstpapier uitgeknipt en opgeplakt. 


Ik vond het wel leuk om de bloemen van de eerste JMA lijn te gebruiken en heb deze gekleurd met waterverf.  De waterverf heb ik vervolgens ook een beetje met mijn vinger op de achtergrond van de kaart aangebracht. Voordat ik de bloemen er op heb geplakt heb ik eerst nog even gestempeld met de crackle stempel uit de JMA 3.0 collectie. Onderaan dit blog staan alle artikelen die ik heb gebruikt. De bloemen heb ik trouwens geplakt met 3D foam om wat diepte te krijgen.


De laatste stap was het matten van de kaart, ik heb dit gewoon op cardstock gedaan en ik heb met een kartelschaartje de randen geknipt. Bij de roze kaart heb ik ook nog een paper distresser gebruikt. Oh ja, ik heb natuurlijk ook nog een tekst toegevoegd.... Daarmee waren de kaarten klaar om verstuurd te worden!




Wil je liever het filmpje bekijken? 



Ik hoop dat ik jullie enigszins inspiratie heb gegeven om zelf aan de slag te gaan. Veel plezier in elk geval met hobbyen en tot de volgende keer!

Liefs, Reanna



  Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Stickerboek A6  Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection 3.0 - Clearstamp A6 - 09 (Quotes)   Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Clearstamp A6 - 06 (Cyclamen)


Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Rice Paper A4 - 13  Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection 3.0 - Rice Paper A4 - 21  Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection 3.0 - Design papier A4 formaat - 05  Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Clearstamp A6 - 08 (Orchidee)
Dutch Doobadoo - Gesso White 250 ml  Florence Cardstock - Smooth (glad) 216 gr) - Collection kit Spring (12x5vel)  Aleene`s - Original Tacky Glue - 4 ounces  Joy! Crafts - Paper Distresser

10 opmerkingen:

Diny zei

Wow....wat ontzettend GAAF zeg!
Ga ik ook eens proberen
Groetjes Diny

Reanna van Haren zei

Heel veel plezier alvast!

Gina zei

Superleuk idee ! Gisteren nog een pakketje ontvangen! Ik ben onmiddellijk een paar stukken karton uit de oudpapierbak gaan 'redden'. Ik hoop dat ik er ook zo iets moois mee kan maken! Groetjes, Gina

anoniem zei

wow, prachtige creaties en je hebt me op ideeën gebracht.
Ga ermee aan de slag gaan.
Groetjes,Hilde

Betina zei

superleuk, en net wat je zeg, genoeg karton op voorrraad door alle online bestellingen, ;-) toch eens iets nuttigs mee gaan doen ..... ;-)

Betha Horsmeier-Bouter zei

Prachtig en weer een idee! Groetjes Betha

Reanna van Haren zei

Ik denk dat onze omgeving soms denkt: wat gáát ze toch doen 🤣. Veel plezier!

Reanna van Haren zei

Veel plezier, Hilde.

Reanna van Haren zei

Superleuk en goedkoop, het karton wordt anders toch in de papierbak gedaan 😉.

Reanna van Haren zei

Dank je!