Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

donderdag 17 september 2020

Facebooklive 5 september - DDBD Evelyn met Craft 'O Clock Frosty Sparking

 Hoii allemaal!

Eventjes geleden heb ik een live uitzending gedaan met de DDBD Evelyn mal en het leuke papier Frosty Sparking. 

Ik ben helemaal weg van dit papier. Het is een papierlijn wat je voor kerstkaarten kunt gebruiken, maar dat hoeft niet.
Je kan er ook voor kiezen om er meer een winterse uitstraling aan te geven. Dan laat je de kerstballen gewoon achterwege.  Ook staan er allerlei cadeautjes afgebeeld, die je ook kan gebruiken voor een verjaardag, trouwdag etc. 

Allereerst ben ik begonnen met een basis, ik legde de DDBD mal op het kraft papier. Deze legde ik vast met mijn make art station mat. Zo verschuift de mal niet op het papier. 
Ik tekende de buitenste vorm over op kraft, en één maat kleiner uit designpapier.
De randen van het kraft papier heb ik bewerkt met een paperdistresser. 
Alle randen van het designpapier wat ik gebruik bij deze kaart heb ik bewerkt met embossingpoeder. 
Ik gebruikte hiervoor de Mixed Media embossing Brush vanWOW!. Dit is eigenlijk een vloeibare versie van de versamark inkpad. In deze vloeibare versie zit een kwastje zodat je de randen van het designpapier kan insmeren. Ik strooide hierover embossingpoeder van WOW! namelijk : Sparkling Snow. 
Oftewel wit met een glittertje. Hier houd ik wel van hihi.

Vervolgens heb ik de onderste helft van de mal overgetrokken op designpapier, geknipt en ook bewerkt met embossingpoeder. 
Van dit stuk wil ik graag een pocket maken. Maar ik vond hierbij de overgang tussen de twee lagen wat heftig. Daarom heb ik met een randpons van Vaessen een mooie rand gemaakt en die onder de halve vorm geplakt. Nu kan ik er een pocket van maken door alleen langs de randen dubbelzijdig tape te plakken.

In deze pocket komen twee labels. Ik gebruikte hiervoor de labelstans van Studio Light. De eerste label heb ik vrij rustig gehouden, ik heb de basis uit kraft gestanst en één laag designpapier. Hierbij zit een leuke reinforcer die ik uit designpapier heb gestanst. Ook hierbij heb ik de randen bewerkt met embossingpoeder.
Het tweede label heb ik ook gestanst uit kraft en designpapier, maar hier heb ik een pocket met vellum bij gezocht. Dit vellum heb ik bewerkt met stipjes door met een versamark pen stipjes te zetten en er het sparking snow embossingpoeder overheen gestrooid. 
Bij dit label heb ik een langwerprig stukje gestanst die dient als uittrekstukje ( geen idee hoe ik dit anders moet verwoorden hihi).

En dan kan het opbouwen beginnen. Hiervoor gebruik ik 3 verschillende knipvellen die passen bij de papierlijn. Ik vind het heerlijk om een avond plaatjes te knippen, dus dat deed ik al van te voren.
Allereerst heb ik blauwe sisal opgeplakt met het lijmpistool op de kaart. 
Alles wat ik nu opplak komt op de onderste helft van de mal ( het pocket gedeelte).
De kaart ben ik gaan opbouwen met de geknipte plaatjes door ze met het lijmpistool of foamtape of gewoon lijm op te plakken. 
Het lijmpistool gebruik ik vanwege die sisal, dan zit het meteen goed vast. Het foamtape gebruik ik voor de hoogte verschillen.
Als laatst heb ik nog de cijfers 25 en 26 gestanst uit de filmstrip numbers van Elizabeth Craft Design. Dit kan je dus ook prima bij kaarten gebruiken.
Dit is eigenlijk de opbouw van deze kaart, maar die kan je natuurlijk ook gebruiken voor in een planner etc. Wil je de uitzending nog terugkijken? Dan kan dat via ons Youtube Kanaal: 


Ik hoop dat deze kaart jullie weer wat inspiratie heeft gegeven. 
Bedankt voor het lezen en tot een volgende keer! 
Alle gebruikte materialen kan je hier vinden: https://www.hobbyvision.nl/nl/04-09-2020-lisanne-geerdink-dutch-doobadoo-mal-evelyn-en-craft-0-clock-frosty-sparking.html