Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.

donderdag 3 september 2020

FB LIVE - kaart of art journal bladzijde?

 

Lieve lezer(es),

Op woensdag 12 augustus 2020 heb ik tijdens een Facebook live laten zien hoe je onderstaande kaart maakt. Dit was mijn oefenkaart (het valt me nu pas op dat er op deze foto een zonnestraal precies in het midden van de kaart weerkaatst naar alle hoeken toe, mooi!):


De kaart van de uitzending heb ik in mijn art journal geplakt, ik vond 'm zo mooi dat ik dacht ik maak er een art journal bladzijde van:

Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'Breath deeply HOBBYVISION creative Now REANNA VAN HAREN'

De bedoeling was om een kaart 'in balans' te maken. Voor mij draait Boeddhisme daar om; tevreden zijn met wat je hebt, balans in je leven. Tijdens mijn reis een door Thailand (alweer enige jaren terug) werd je daar steeds weer op geattendeerd. Dat zat 'm in de kleinste details, van genieten van het moment (mindfulness) tot tevreden zijn met wat je hebt.

De pagina heb ik met een potloodstreepje opgedeeld in tweeën, aan de linkerkant heb ik met een deel van de bovenste achtergrondstempel gestempeld. Dat is deze stempel:


Vervolgens heb ik de Boeddha 1x, de klok 3x en de mandala 4x gestempeld en uitgeknipt. Op de Boeddha na (die heb ik niet gekleurd) heb ik alles met twee kleuren Magicals gekleurd. 


De stap erna was het positioneren van de klokken en mandala's aan de rechterkant van de bladzijde en het knippen zodat er een rechte lijn ontstond. Voor meer balans heb ik nog washi tape over de tekst geplakt. Uit het stansblok heb ik de stenen gekozen om achter de Boeddha te plakken. Nog tekst erbij en klaar. De kaart kon in mijn art journal worden geplakt (maar had ook kunnen worden opgestuurd, net wat jij wilt!). Het nieuwe art journal van Jenine's Mindful art bevat drie soorten papier; zwart, kraft en wit. Deze kaart heb ik op een zwarte bladzijde geplakt.

Mocht je even willen nakijken hoe de kaart is gemaakt, dan kan dat hier:

Ik wens je een hele fijne dag toe.

Liefs, Reanna

De gebruikte artikelen vind je hier: