Challenges

Hobbyvision heeft elke maand een challenge, wil je meedoen met de challenge kijk dan in de sidebar daar kun je hem altijd in vinden.
Whe have every month a new challenge . If you want to join us look at the sidebar there you can find it.





donderdag 4 juli 2024

Butterfly time

 Hoi!

Er is weer een nieuwe blogchallenge van start gegaan en deze keer willen we graag vlinders op je creatie zien.

Ik ben hier ook mee aan de slag gegaan om jullie te inspireren. In dit blog bericht lees je hoe ik deze 4 verschillende kaarten heb gemaakt met dezelfde stempel.


Voor alle kaarten heb ik 1 stempel van AALL & CREATE gebruikt. Deze heb ik gestempeld met Versafine Onyx Black. Dit is een fijne, zwarte watervaste inkt. 

Het papier wat ik voor alle kaarten heb gebruikt is het Watercolor paper van Florence en dan de 300 grams smooth.

Voor de eerste kaart heb ik de achtergrond in het midden bewerkt met Distress Oxide en dan de kleuren Mustard Seed en Peacock Feathers.


Daarna heb ik de stempel gezet. De stempel heb ik ook nog een keer op wit watercolor paper gestempeld en uitgeknipt. Dit heb ik op de andere vlinder geplakt die al op de kaart gestempeld was. Zo creëer je een 3D effect. Daarna heb ik pas de Glossy Accents aangebracht op de vlinder en de klokken.


Nadat dit droog was, heb ik de kaart gemat op een zwart stukje cardstock en dat vervolgens op een dubbele witte kaart geplakt. 


Nu de Distress Oxides toch nog op mijn bureau stonden en ook de stempel er nog lag, ben ik nog even verder gaan spelen. Ik heb eerst de stempel beinkt met Versamark en daar witte embossingpoeder over gedaan en dat verhit. Vervolgens heb ik de Distress Oxides op mijn glasplaat aangebracht en wat water toegevoegd. Daarna heb ik mijn papier in de inkt gedipt (dip techniek). Dit heb ik gedroogd met mijn heattool en daarna met een droge doek het witte deel schoon gepoetst. 
De stempel had ik ook nog op een apart stukje papier gezet. De vlinders heb ik met de Distress Oxides ingekleurd en uitgeknipt. De klokken heb ik ook met de Distress Oxides nog wat meer op kleur gebracht. 
Daarna heb ik de vlinders op de kaart geplakt. De kaart is net als de vorige kaart gemat op zwart en vervolgens weer op een dubbele witte kaart geplakt. 


Bij de vorige kaart heb ik witte embossingpoeder gebruikt. In plaats van 1 vel hiermee te bewerken, heb ik er nog 1 bewerkt, maar ik wilde niet 2 dezelfde kaarten maken. 
Voor de volgende kaart heb ik andere kleuren Distress Oxides gepakt, nl. Tattered Rose en Scattered Straw. 
Met een blending brush heb ik de kleuren aangebracht over de embossing poeder. Met een droge doek heb ik het witte deel weer gepoetst en daarna heb ik er nog wat water op gesprayed. 




Toch was ik nog niet tevreden. Het was nog wat saai. 
Terwijl ik in mijn kamer rondkeek wat ik nu eens kon gebruiken, zag ik mijn Shimmer powder van Nuvo staan. Ik heb een vel aquarel papier gepakt, wat poeder er op gestrooid en dat met water gesprayed. De shimmer geeft een hele lichte glitter af. Helaas is dat niet op de foto te zetten. 

De Nuvo Shimmer Powder is niet meer in de webshop verkrijgbaar, maar je kunt dit met elk pigment poeder doen. Ik heb de producten naar de Lindy's gelinkt onder aan dit bericht. 

Na het drogen heb ik de stempel er op gezet en heb ik de klokken en de vlinder uitgeknipt.



Deze heb ik op de basis geplakt met foamtape. 
Daarna is ook deze kaart op zwart gemat en dat is weer op een dubbele witte kaart geplakt. 


Voor de laatste kaart heb ik eerst gestempeld. Daarna heb ik de achtergrond met een blending brush voorzien van een grijze kleur. Hiervoor gebruikte ik de Distress Ink in de kleur Hickory Smoke.
Op een ander stukje aquarelpapier heb ik de vlinder en de twee kleinste klokken ingekleurd met de markers van Studio Light en een waterbrush.


Met de kleuren die ik gebruikte om te kleuren, heb ik ook spetters gemaakt op de grijze achtergrond die ik eerder maakte. 


De ingekleurde vlinder en de 2 kleinere klokken heb ik uitgeknipt en met foamtape opgeplakt. Tot slot ben ik met de Wink of Stella over de vlinder en kleine klokken heen gegaan om er een subtiel glimmertje op te krijgen.
Tot slot heb ik ook deze kaart op zwart gemat en op een dubbele witte kaart geplakt. 


Zo heb ik met 1 stempel en wat verschillende technieken 4 leuke kaarten gemaakt die allemaal in het thema van de blogchallenge passen.


Ik hoop jullie hiermee geïnspireerd te hebben en doe vooral ook zelf mee met de blogchallenge.

Alle producten die ik heb gebruikt, vind je in de webshop door op onderstaande afbeeldingen te klikken.

Tot de volgende keer!








2 opmerkingen: